ΕΝΦΙΑ 2016

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης

Για τα ΑμεΑ: Την αναπηρία θα πρέπει να την έχει ο σύζυγος, ή η σύζυγος, ή οποιοδήποτε από τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του έχει αναπηρία σε ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω.

Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να καταβληθεί είτε εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου, είτε σε πέντε μηνιαίες δόσεις, σύμφωνα με τον πίνακα:

Ποσά φόρου μέχρι ένα (1) ευρώ δεν βεβαιώνονται και δεν είναι απαιτητά.

Εκπτώσεις - Μειώσεις.

Για να λάβει κάποιος τις εκπτώσεις (50% και 100%) θα πρέπει να έχει υποβάλει εμπρόθεσμα τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και τις δηλώσεις Ε9.
Διαφορετικά τις χάνει!

Η μηχανογράφηση της Γ.Γ.Δ.Ε. λαμβάνει υπόψη τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί με τις εμπρόθεσμες δηλώσεις. Αν δηλαδή κάποιος υπέβαλε τις παραπάνω δηλώσεις εκπρόθεσμα ΔΕΝ θα έχει μείωση στον ΕΝΦΙΑ.

Η διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων, μειώσεων και αναστολής πληρωμής περιγράφεται στην ΠΟΛ. 1212/24.9.2015

Διορθώσεις

Αν κάποιος πιστεύει ότι η φορολογητέα αξία του ακινήτου δεν είναι σωστή θα πρέπει να υποβάλλει αίτημα στη ΔΟΥ σύμφωνα με τις οδηγίες της ΠΟΛ.1163/23.7.2015 συμπληρώνοντας το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 6.

Φέτος δεν ισχύει η μείωση κατά 20% στον ΕΝΦΙΑ για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.