Οι Υγειονομικές Επιτροπές τους μειώνουν τα ποσοστά αναπηρίας

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης

Φίλοι μου, γεια σας!

Μόλις χθες, είχα ακόμα μία μαρτυρία, από πολίτη με Αναπηρία, ο οποίος μου περιέγραψε τον "Γολγοθά" του με τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ [ΚΕ.Π.Α. = Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΙΚΑ)].

Συνταξιούχος με Σκλήρυνση κατά Πλάκας άνω του 80% και επιδοματούχος εξωιδρυματικού, περνάει πρόσφατα από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή και του μειώνει το ποσοστό στο 55%. Κάνει ένσταση στη Δευτεροβάθμια κι εκείνη με τη σειρά της του μειώνει το ποσοστό στο 35%.

Ένας άλλος συμπολίτης μας ανέφερε την περίπτωση της συζύγου του, επίσης με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τουλάχιστον 25 χρόνια, της μείωσαν το ποσοστό κατά πολύ μεγάλη απόκλιση.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις, στις οποίες οι Υγειονομικές Επιτροπές τους μειώνουν τα ποσοστά αναπηρίας, τόσο ώστε οι πολίτες με αναπηρίες να χάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα, όσο και το πλήρες ποσό της σύνταξης αναπηρίας, έτσι ώστε όταν το ποσοστό τους μειώνεται στα επίπεδα 67%-79,9% δικαιούνται τα 3/4 του πλήρους ποσού κι όταν μειώνεται στα επίπεδα 50%-66,9% δικαιούνται το 1/2 του πλήρους ποσού.

Έτσι λοιπόν, αν υποθέσουμε ότι ένας συνταξιούχος αναπηρίας με ποσοστό 80% και με παραπληγία, ελάμβανε έως τώρα κύρια σύνταξη αναπηρίας και μαζί με την επικουρική περίπου 580 ευρώ, συν το εξωιδρυματικό επίδομα περίπου 640 ευρώ καθαρά αν αφαιρέσουμε τις κρατήσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τότε έχουμε συνολικό εισόδημα 1.220 ευρώ.

Μειώνοντας το ποσοστό του ίδιου ανθρώπου σε επίπεδο κάτω του 80%, ας πούμε 79,9% και κριθεί ότι η πάθησή του δεν εμπίπτει στις διατάξεις για εξωιδρυματικό (το εχουμε παρατηρήσει σε περιπτώσεις με Σκλήρυνση κατά Πλάκας), τότε αυτομάτως η σύνταξη μειώνεται στα 3/4 του πλήρους ποσού, δηλαδή η σύνταξή του θα μειωθεί στα 435 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι το ετήσιο εισόδημά του, εφόσον θα έχει διακοπεί και το εξωιδρυματικό, θα έχει υποστεί απότομη μείωση κατά 65%, δηλαδή το ετήσιο εισόδημα θα διαμορφωθεί στα 5.220 ευρώ.

Αν όμως οι Υγειονομικές Επιτροπές του μειώσουν το ποσοστό σε επίπεδα κάτω του 67%, τότε δικαιούται τη μισή σύνταξη, δηλαδή λιγότερα από 300 ευρώ, χωρίς εξωιδρυματικό κι αν τον μειώσουν κάτω από το 50%, τότε δεν δικαιούται ούτε ασφάλιση, ούτε καν επίδομα από την Πρόνοια κι έτσι το εισόδημα του μειώνεται κατά 100% και γίνεται μηδέν ευρώ.

Είναι γεγονός πια, οι ιατροί που συμμετέχουν στις Υγειονομικές Επιτροπές, με έξτρα αμοιβή για κάθε εξέταση που πραγματοποιούν, μειώνουν κατά πρωτοφανή τρόπο τα ποσοστά αναπηρίας κατά πολύ μεγάλες αποκλίσεις από τα έως τώρα ποσοστά αναπηρίας που είχαν καθοριστεί από προηγούμενες υγειονομικές επιτροπές, τις περισσότερες φορές όμως, χωρίς να αιτιολογούν τον λόγο μείωσης των ποσοστών, πολλές φορές μη λαμβάνοντας υπόψη τις γνωματεύσεις που έχουν στα χέρια τους οι ασφαλισμένοι, γνωματεύσεις από τους θεραπευτές ιατρούς που τους παρακολουθούν πολλά χρόνια, καθώς επίσης γνωματεύσεις και εξετάσεις από κρατικά νοσοκομεία, υπογεγραμμένες από διευθυντές κρατικών νοσοκομείων.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της αύξησης των ελλιπών στην περιγραφή τους αποφάσεων ΚΕ.Π.Α όσον αφορά την απαραίτητη περιγραφή της πάθησης, καθώς επίσης το απαραίτητο ποσοστό αναπηρίας, προκειμένου ο ασφαλισμένος να μπορέσει να δικαιωθεί κάποια παροχή από τη Δημόσια Διοίκηση. 

Παραδείγματα: 

1η περίπτωση: Ιατρικός όρος που δεν αναφέρεται πουθενά!

ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ 9 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΕΠΑ 3 ΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΛΕΕΙ ΚΙΡΡΩΣΗ ΗΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΕ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ.

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΕ Δ.Ν. ΚΑΤΩ ΤΟΥ 30 ΤΩΡΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΨΙΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΟΤΙ ΧΡΗΖΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΕΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΠΛΗΓΙΑ

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ;

Η απάντηση μου ήταν:
Δεν ξέρω βέβαια αν έχετε κάνει ένσταση στην Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.
Είμαι της άποψης ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συγκεκριμένη γνωμάτευση, σύμφωνα πάντα με την περιγραφή που μου δίνετε,  διότι ο όρος "Ψυχοσωματική Καθυστέρηση" δεν προβλέπεται από τον Πίνακα με τα Ποσοστά Αναπηρίας (ΦΕΚ Β' 1506 4-5-2012), αλλά ούτε και από τη Διεθνή Στατιστική Ταξινόμηση Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας (ICD-10 ΕΚΔΟΣΗ 2008 - Πηγή: Υπουργείο Υγείας).

Ενημερωτικά, σας λέω ότι είναι πιθανό η απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής να μην είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και γι' αυτό πιστεύω ότι είναι καλύτερα, αν η απόφαση αυτή που μου περιγράφετε είναι της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής, να επικοινωνήσετε άμεσα με τον Συνήγορο του Πολίτη.

2η Περίπτωση, δημοσιευμένη στο φόρουμ μας: Φυσική παρουσία με το στανιό...

Η μητερα μου εχει περασει κεπα με ποσοστο αναπηριας 85% λογω νευρολογικου συνδρομου απο πολυομυελιτιδαι(μεταπολυομυελιτιδικο συνδρομο) και καρκινο του πνευμονα με μερικη εκτομη ΑΡ πνευμονα και χημειοθεραπειες και ακτινοθεραπειες λογω μεταστασων στο μεσοθωρακιο.
Η αποφαση βγηκε με μεγαλη καθυστερηση στις 15/5/2014 με αναδρομικη ισχυ απο 1/5/13 και ισχυ για 2 χρονια ως 1/4/15.

Ειναι με συνταξη χηριας απο τον ΟΑΕΕ απο το 1996 και εκανα αιτηση για επιδομα συμπαραστασης.Η αιτηση εγινε μαρτιο προσκομησα τον μαιο την γνωματευση κεπα η οποια δεν ανεγραφε αν δικαιουται το επιδομα και υπηρεσιακα το εστειλαν απο ιουνιο στα κεπα να απαντησουν και σημερα με πηραν τηλεφωνο να ξαναπαει η μητερα μου την τριτη για να την κρινουν ενω μου ειπε η ιδια η γραμματεας οτι κανονικα η παρουσια της δεν χρειαζεται αλλα να παει........για ποιο λογο????????Εξαρχης απο τον ΟΑΕΕ μου ειπαν οτι ειναι γραφειοκρατικο το θεμα και ολα θα γινουν υπηρεσιακα.Εγω τωρα τι κανω?Γιατι να πρεπει να ξαναταλαιπωρηθει???Τα κεπα ειναι και 25χλμ απο το σπιτι....Υπαρχει καπου που να αναφερει οτι πρεπει να την δουν ξανα?Αυτο ψαχνω για να πρωτοκολλησω στα κεπα ερωτημα σχετικο.Μεχρι να βγει η αποφαση για το αν το δικαιουται θα εχει ληξει η αποφαση αναπηριας η θα εχει πεθανει......
Αν ξερει καποιος κατι σχετικο η εχει καποιο εγγραφο για το τι υσχυει ας το αναρτησει παρακαλω...

Σε αλλο ποστ θα σας περιγραψω τον γολγοθα για να περασουμε ΚΕΠΑ τον γολγοθα για να παρει ενα επιδομα αεροθεραπειας 200 ευρω ετησιως....και αλλα πολλα ευτραπελα με την συνταξη της, το εκας που δεν εχει παρει αν και εχουν περασει 12 μηνες απο την αιτηση και τελειωμο δεν εχει......και ολα αυτα που εχει μια κορη και μπορει και τρεχει ολη μερα...γιατι αλλιως..... 

Είχα απαντήσει στην κυρία ότι σύμφωνα με την Εγκύκλιο ΙΚΑ Π51/14 22-5-2013 δεν έχει υποχρέωση η μητέρα της να παρίσταται με τη φυσική της παρουσία:

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ

* 1.Διευκρινιστικό ερώτημα Φορέα επί οριστικοποιημένης Γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής

Όταν μετά την έκδοση της «Γνωστοποίησης αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας», ο φορέας παραπομπής επανέρχεται με διευκρινιστικό ερώτημα επί της ιατρικής κρίσης, το σχετικό έγγραφο καταχωρείται ως θέμα εγγράφου Υπηρεσιακό Σημείωμα( κωδικός 020), συσχετίζεται με τον τηρούμενο στο αρχείο ιατρικό φάκελο και η περίπτωση θα επανεισάγεται στην αρμόδια Υ.Ε. χωρίς τη φυσική παρουσία του ασφαλισμένου.

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται σε περιπτώσεις που ζητείται διευκρίνιση επί της απόφασης από τη Διεύθυνση Αναπηρίας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας (οριστικοποίηση), θα κοινοποιείται η νέα Γνωμάτευση κατά τα γνωστά (επιστροφή επικυρωμένου αντίγραφου της χειρόγραφης πρωτότυπης Γνωμάτευσης στον παραπέμποντα φορέα, **εφόσον ζητηθεί, κοινοποίηση στον ασφαλισμένο σχετικής εκτύπωσης Γνωστοποίηση αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας κ.λπ.).

Το αποτέλεσμα:

Καλησπερα!
Μια ενημερωση με νεα απο το μετωπο!
Μερος 1ο....Αφου μου τηλεφωνησαν μερικες μερες πριν να μου ζητησουν την παρουσια στα κεπα και τους απαντησα οτι θα δω...μου ξανατηλεφωνουν ανημερα της κρισης και μου λενε σε μια ωρα να ειστε εδω....τους απαντησα οτι βαση της εγκυκλιου που μου παραθεσατε δεν χρειαζεται φυσικη παρουσια και η υπαλληλος με πολυ εκνευρισμενη φωνη μου ειπε αφηστε τα αυτα....θα γραψω οτι δεν παρουσιαστηκατε...ελατε σε ενα μηνα να παρετε την αποφαση και μου το εκλεισε.....
Μερος 2ο...σημερα...
Η επιτροπη εγινε 23/9 και περασα σημερα να ρωτησω αν βγηκε η αποφαση...η απαντηση ηταν σε ενα μηνα ξαναελατε....τους ρωτησα αν μπορουν να κοιταξουν αν βγαλανε απαντηση γιατι μου ειπαν οτι απο την στιγμη που δεν παρουσιαστηκε μπορει να ξαναβγει ημερομηνια σε 2 μηνες παλι......για να αναγκστει να παρουσιαστει.......
Τους λεω ευχαριστω πολυ και παω στο πρωτοκολλο και τους καταθετω μια αιτηση με συννημενο χαρτι με την εγκυκλιο αναγραφοντας να μου δωσουν γραπτη απαντηση που ενω αναφερεται οτι γινεται κριση χωρις τη φυσικη παρουσια προσωπου γιατι μου ζητηθηκε αυτη και ζητησα και κοινοποιηση της νεας αποφασης.Το πρωτοκολλο ειναι διπλα στα κεπα(γλυφαδας) οποτε η υπαλληλος μου ζητησε να το αφησω απευθειας εκει.Με το που το εδωσα στην υπαλληλο με ρωτησε τι ειναι αυτο?και της ειπα μια αιτηση για να μου απαντησουν εγγραφως σε ενα ερωτημα μου...παραξενευτηκε και το διαβασε αμεσσα .....δεν εχω ξαναδει τετοια αντιδραση απο δημοσιο υπαλληλο.Αρχισε να φωναζει και να λεει τι πραγματα ειναι αυτα και σχεδον μου το πεταξε στα μουτρα....μετα μου ειπε οτι η κριση των γιατρων για την φυσικη παρουσια η οχι του ασθενους ειναι υπερανω καθε νομου.....
και τελος μου ειπε να το στειλω στην διοικηση και οχι στο τμημα κεπα γιατι ειναι αναρμοδιο να απαντησει....
Της ειπα οτι αν ειναι αναρμοδιο τμημα να απαντησουν να μου το δωσουν εγγραφως και αυτοι υπηρεσιακα να το στειλουν στο αρμοδιο τμημα να μου απαντησει..... περιττο να γραψω την απαντηση της υπαλληλου....
Εφυγα λεγοντας τους αν αυτοι τηρουσαν τον νομο και σεβοντουσαν αναπηρους ανθρωπους και ποιο πολλοι ανθρωποι εμπαιναν στον κοπο να ζητησουν τα αυτονοητα το δημοσιο θα ηταν ενα καλυτερο μερος για ολους.....
Αυτα συγγνωμη για το μεγαλο ποστ θα ενημερωσω οταν και αν παρω απαντηση......

Η απάντησή μου:
Η συμπεριφορά τους προς τους πολίτες είναι απαράδεκτη.
Επί τόπου τηλέφωνο στο 1500 (ΚΕΠ), ή στον Συνήγορο του Πολίτη για καταγγελία.
Επίσης, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα το τηλέφωνο 1564 "Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης"

3η Περίπτωση: Απόφαση-κλασέρ...

Θελω την γνωμη σας σε κατι γιατι εχω απελπιστει και κουραστει πολυ. αφορα τα κεπα

θα σας τα πω οσο πιο απλα μπορω

περναω το παιδι μου επιτροπη τον μαρτη του 2014 και μετα απο εναν μηνα παιρνω απαντηση 

ΒΑΡΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 30 ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ

κανω υπηρεσιακο σημειωμα για να το παρω εφ ορου  ζωης λογω του οτι ανηκουμε στις 43 μη αναστρεψιμες. 

ξαναπαερναω μετα απο 3 μηνες και το παιρνω!

ξεχνανε ομως να γραψουν τον δεικτη νοημοσυνης! 

και η προνοια θεωρει ακυρη την γνωματευση και μου ειπε οτι θα σταματησει το επιδομα

ξανακανω νεο υπηρεσιακο λοιπον να γραφτει ο δεικτης και τα δυο χαρτια να γινουν ενα

ξαναπερναω επιτροπη. 

μολις εμαθα οτι βαλανε τον δεικτη αλλα δεν εγραψαν την παθηση!!!!!!!!!!!!!!!

ΙΜΑΡΤΟΝ! τωρα εχω 3 γνωματευσεις.

 η μια λεει την παθηση και τον δεικτη αλλα οχι το εφ ορου

η αλλη λεει μονο παθηση χωρις δεικτη

η τριτη λεει δεικτη χωρις παθηση

ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΤΑΡΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ? πως θα μπορεσω να τους εξηγησω οτι η προνοια τα θελει ολα σε ενα χαρτι και οχι σε κλασερ ολοκληρο?

θελω την γνωμη σας...

Πραγματικά, ακόμα σπάω το κεφάλι μου να βρω τι απάντηση να δώσω...

Επίλογος:

Τι πραγματικά συμβαίνει με τους ιατρούς που συμμετέχουν στις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕ.Π.Α;

Πώς εξηγείται το γεγονός να "θεραπεύονται" οι πολίτες με αποδεδειγμένες μακροχρόνιες ή βαριές αναπηρίες, οι οποίες δεν έχουν εμφανίσει βελτίωση (ενώ, αντιθέτως, σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζουν επιδείνωση), κάθε φορά που εξετάζονται από τις υγειονομικές επιτροπές;

Κλείνουμε αυτό το άρθρο αναρτώντας το σχετικό διάταγμα που καθορίζει τις αμοιβές των ιατρών που συμμετέχουν στις υγειονομικές επιτροπές, παρακαλώντας από τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν, αν γνωρίζουν, κατά μέσο όρο πόσες εξετάσεις γίνονται καθημερινά σε ένα ΚΕ.Π.Α, προκειμένου να υπολογίσουμε σε ημερήσια βάση την αμοιβή των ως δια μαγείας, μάλλον, θεραπευτών ιατρών.

Ν.4038/2012 άρθρο 26
1. Η παρ. 5 του άρθρου 6 του ν.3863/2010 αντικαθίσταται ως εξής:

«α) Η ειδική αποζημίωση που προβλέπεται από τις διατάξεις των παραγράφων 7 και 10 του άρθρου 6 του ν.2556/1997 όπως ισχύει, καθορίζεται ως εξής:

Ι) Για τους ιατρούς των υγειονομικών επιτροπών, για κάθε κρινόμενο περιστατικό για το οποίο εκδίδεται οριστική γνωμάτευση, σε εννέα (9) ευρώ για τον Πρόεδρο και έξι (6) ευρώ για κάθε μέλος. Για την κατ' οίκον εξέταση περιστατικών αναπηρίας, η ειδική αποζημίωση ανέρχεται σε ποσό ίσο με το τριπλάσιο της ως άνω αμοιβής. Τα ανωτέρω ποσά προσαυξάνονται κατά 2,5 ευρώ ανά περιστατικό που εξετάζεται εκτός έδρας του εξεταστού ιατρού.

ΙΙ) Για τους εισηγητές ιατρούς των υγειονομικών επιτροπών, στο ποσό των τριών (3) ευρώ ανά περίπτωση.

Ο φίλος σας,

Ανδρέας Μπαρδάκης

http://logistis-amea.blogspot.gr

Σχόλια

Παράταση Εξωιδρυματικού Επιδόματος Παραπληγίας

Εικόνα Γεωργία Τσουκαλά

Η μητέρα μου είναι επίσης ασθενής με Σκλήρυνση κατά Πλάκας που "θεραπεύτηκε" φέτος τον Σεπτέμβρη. Σημειώστε ότι έχει επιδείνωση από την προηγούμενη εξέταση της το 2012, παρόλα αυτά μειώθηκε το ποσοστό της από 80% αναπηρία και 67% κινητική αναπηρία σε αναπηρία 67% και κινητική αναπηρία 55%, τυχαίο; Κάτι κρύβει αυτό το 55%. Η μητέρα μου είναι από τις περιπτώσεις που το μοναδικό της εισόδημα είναι αυτό το επίδομα, δεν παίρνει κάποια σύνταξη και δεν έχει άλλους πόρους. Θα καταθέσουμε ένσταση την Δευτέρα, μπορείτε να μου πείτε ποια είναι η διαδικασία και ποιος ο χρόνος μετά την κατάθεση της ένστασης;

Ευχαριστώ.

like1

Διαδικασία ένστασης στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης

Σας παραθέτω από τις οδηγίες που βρίσκονται στο http://www.ika.gr/gr/infopages/kepa/home.cfm

«Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι προκειμένου να εξεταστεί η υποβληθείσα προσφυγή θα πρέπει να συντρέχουν σοβαροί και στοιχειοθετημένοι λόγοι που θα αναφέρονται στο κείμενο της προσφυγής. Συνεπώς η υποβολή προσφυγής κατά της απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής από τον ενδιαφερόμενο θα πρέπει να συνοδεύεται από έκθεση στην οποία θα αναφέρονται με σαφήνεια οι λόγοι για τους οποίους η εκδοθείσα από την Υγειονομική Επιτροπή Γνωμάτευση δεν είναι τεκμηριωμένη ή σύννομη ή άλλο και πρέπει να εξεταστεί εκ νέου στη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή. Το έντυπο υποβολής προσφυγής θα χορηγείται στις γραμματείες ΚΕΠΑ

Επίσης, αν μπορείτε, μέχρι την ημέρα της εξέτασης, να αποκτήσετε επιπλέον ιατρικές γνωματεύσεις, οι οποίες μπορεί να γνωματεύουν για τυχόν επιδείνωση της πάθησης, κατά προτίμηση από κρατικό νοσοκομείο, θα είναι ένα επιπλέον στοιχείο που θα λειτουργήσει υπέρ σας.

Δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω το χρονικό διάστημα, διότι είναι κάτι πολύ σχετικό. Θα ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μου να το κάνω.

Σας εύχομαι καλή τύχη στο θέμα της μητέρας σας!
Ανδρέας Μπαρδάκης

like0

Ευχαριστώ

Εικόνα Γεωργία Τσουκαλά

Ευχαριστώ

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Διαπιστευτείτε από το NOESI.gr.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τα πρώτα μέλη έχουν ενταχθεί στο δίκτυο.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Τι είναι και τι παρέχουν οι Συνεργατικές Ομάδες στο NOESI.gr;

Ο κατάλογος επαγγελματιών με διαπιστευμένους επαγγελματίες από το NOESI.gr.Οι Συνεργατικές Ομάδες δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας 2010-2020 από χίλιες (1.000) θέσεις μελών του NOESI.gr, που διέθεταν πρόσβαση σε μία ειδική πλατφόρμα (Google Workspace) που λειτούργησε έως το 2022 με ετήσιο κόστος 72.000$ με χορηγία της Google ειδικά σχεδιασμένη για συνέργειες!

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.