Παράσταση: “Μια Αλλιώτικη Αθήνα από τα Very Special Arts

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Η Ομάδα κινητικού αυτοσχεδιασμού “- Κι αν πέσω; - Θα ξανασηκωθείς” της Ελληνικής Εταιρείας Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες - VSA Hellas  με την συμμετοχή φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) παρουσιάζει την παράσταση: “Μια Αλλιώτικη Αθήνα” την Τρίτη 21 Μαΐου 2013, ώρα 8.00 μ.μ. στο θέατρο της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256). Είσοδος Ελεύθερη.

  • Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά

​Λίγα λόγια για την παράσταση

Η παράσταση με τον γενικότερο τίτλο "Μια Αλλιώτικη Αθήνα" πραγματοποιείται με την συνεργασία του Θεάτρου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Η συνεργασία αυτή που έχει ξεκινήσει από το 2003, είναι ετήσια και στηρίζει την ομάδα σε όλες τις δράσεις της.

Η παράσταση αποτελείται από τρία μέρη που απεικονίζουν την Αθήνα που ονειρευόμαστε.

Τα Πέτρινα Φτερά
Πλαισιώνουν τον εκθεσιακό χώρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ως ένα κινούμενο έργο τέχνης. Εμπνευσμένοι από τα αγάλματα και από τα αμέτρητα πουλιά που βρίσκονται στους ανοιχτούς χώρους της πόλης μας, οι συμμετέχοντες αυτοσχεδιάζουν και δημιουργούν ένα συνεχώς μεταλλασσόμενο κοπάδι από πουλιά.

  • Συμμετέχουν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του  3ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης και χορευτές με και χωρίς αναπηρία.
  • Επιμέλεια / Σύλληψη: Αγγελική Παπαδάτου & Ειρήνη Τσιμπραγού

Μαζί 
Ένα ντουέτο αφιερωμένο στην επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια. Βασισμένο στην δημιουργία της στιγμής - μιας και ο πυρήνας της σύνθεσης είναι ο αυτοσχεδιασμός - πραγματεύεται την ικανότητα  προσαρμογής σε κάθε νέα συνθήκη. Δύο Ειρήνες χορογραφούν και χορεύουν μαζί γιατί, για να γίνει η Αθήνα μας μια αλλιώτικη πόλη χρειάζεται να την φροντίσουμε όλοι μαζί…

  • Χορογραφία: Ειρήνη Κουρούβανη & Ειρήνη Τσιμπραγού
  • Χορεύουν: Ειρήνη Κουρούβανη & Ειρήνη Τσιμπραγού
  • Μουσική: ...bayati-shiraz  Azerbaijan

Μια Αλλιώτικη Αθήνα
Ποιές είναι οι εικόνες της Αθήνας που μας κάνουν να χαιρόμαστε την πόλη που ζούμε; Ποιά Αθήνα είναι αυτή που θα αλλάζαμε και σε ποιά Αθήνα θα την μεταλλάσαμε; Κινούμενα σώματα και αναλώσιμα υλικά ζωντανεύουν εικόνες και ήχους της πόλης μας μεταφέροντας τα στη σκηνή, αγγίζοντας την μνήμη και αφυπνίζοντας την ελπίδα για μια πόλη πολυπολιτισμική, προσβάσιμη, κοινωνική, καθαρή, φιλική, ανθρώπινη.

Συντελεστές:

  • Επιμέλεια/Σύλληψη: Αγγελική Παπαδάτου
  • Χορογραφία: Αγγελική Παπαδάτου & Ειρήνη Τσιμπραγού
  • Μουσική Σύνθεση: Κρίσταπορ Μιχικιάν
  • Σχεδιασμός Φώτων: Θωμάς Οικονομάκος
  • Σκηνικά - Κοστούμια: Ντένια Τσεκούρα
  • Βοηθοί Σκηνογράφου: Πολυάννα Βλατή & Βάϊα Παπανικολάου
  • Βίντεο: Δημήτρης Τζαβάρας & Βάϊα Παπανικολάου

Χορεύουν:

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μάριος Αποστολίδης, Φίλιππος Βασιλείου, Ζωή Θεμελάρου, Αντώνης  Θεμέλαρος, Αφροδίτη Καψή, Μαρία Καψή, Κατερίνα Κληροδέτη, Μαρία Κοντοβά, Χρυσούλα Κουρούβανη, Ελισσώ Κότσιαβα, Στεφανία Κυριακούλη, Δανιήλ Λιάτσης, Μαρία Μπούσιου, Πέρσα Οικονόμου, Ανδρέας Παπαγιαννάκης, Αλέκος Παπακώστας, Μαρία Παπανικολοπούλου, Στεφανία Πετρουλά, Ελένη Πιπέρου, Γεωργία Σιαμανδούρα, Λίνα Τρουμπούνη, Κατερίνα Τσάκαλου, Ντένια Τσεκούρα, Μαρία Τσίχλη

Ειδική Συμμετοχή: Αριστοτέλης, Τζερόνιμο, Κωνσταντίνος

Λίγα λόγια για την Ομάδα Κινητικού Αυτοσχεδιασμού

“-Κι αν πέσω; - Θα ξανασηκωθείς”

Στόχος της ομάδας που συναντιέται σε εβδομαδιαία βάση από το 2003, είναι η έρευνα των παραμέτρων που διέπουν τη σύγχρονη παραστατική τέχνη του “Eνταγμένου Xορού” σε συνεργασία με άλλες μορφές τέχνης, όπως εικαστικά, φωτογραφία, τεχνολογία, στόχος που επιτυγχάνεται με την παρουσία της ομάδας στον χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και την συνεργασία με τους φοιτητές της Σχολής.  Η παρουσία των μελών με αναπηρία προωθεί το άνοιγμα των τεχνών στις ευπαθείς ομάδες και εμπλουτίζει τον χορό - την κατεξοχήν τέχνη της έκφρασης μέσω του σώματος - με διαφορετικούς σωματότυπους και διαφορετικές σωματικές λογικές. H ομάδα έχει και εκπαιδευτικό έργο προωθώντας την εξοικείωση με το ανάπηρο σώμα μέσω της τέχνης μέσα από εργαστήρια  που προσφέρει σε σχολεία, πανεπιστήμια και άλλους φορείς.

Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Very Special Arts Hellas (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) που δραστηριοποιείται με ποικίλους τρόπους στον χώρο της τέχνης και της αναπηρίας.

Πληροφορίες:

Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
Very Special Arts Hellas
Δάφνης 8, Ζωγράφου 15772
www.vsahellas.gr
Email: info@vsahellas.gr

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.