Περί της πιστοποίησης ως συνοδός παράλληλης στήριξης

Εικόνα NOESI.gr

Με αφορμή μηνύματα που λαμβάνουμε από επαγγελματίες (και γονείς), θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι με βάση όσα γνωρίζουμε έως σήμερα δεν υπάρχει πιστοποίηση για τους συνοδούς παράλληλης στήριξης και δεν υφίσταται ο όρος "πιστοποιημένος /-η συνοδός παράλληλης στήριξης". Υπάρχουν σεμινάρια και σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης όπως, επίσης, και άλλες δράσεις κατάρτισης για άτομα που αναλαμβάνουν συνοδοί παράλληλης στήριξης.

Κατά τη γνώμη μας, ασφαλέστεροι δείκτες της ικανότητας ενός συνοδού παράλληλης στήριξης είναι:

  1. Η ειδικότητα και η επαγγελματική εμπειρία στο συγκεκριμένο πόστο — ανάλογα με την τάξη, το είδος της διάγνωσης και τη μαθησιακή δυσκολία του μαθητή.
     
  2. Οι συστάσεις από άλλους γονείς ή από Δ/νσεις Σχολικών Μονάδων, όπου εργάστηκε ένας επαγγελματίας.
     
  3. Η αγάπη, το μεράκι και η δυνατότητα του επαγγελματία να αναπτύσσει σχέσεις, τόσο με τους μαθητές όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, που ενδυναμώνουν τον μαθητή, όχι μόνο στο μαθησιακό αλλά και σε συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο.

Η διαπίστευση των επαγγελματιών από το NOESI.gr αξιολογεί ιδιαίτερα αυτά τα τρία (3) στοιχεία.

Σε καμία περίπτωση, δεν επιθυμούμε μέσω της ομάδας των διαπιστευμένων μελών του NOESI.gr να μεταδίδεται ο όρος "πιστοποιημένος /-η συνοδός παράλληλης στήριξης".

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.