Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

ΗΛΙΑΝΘΟΣ

Λογότυπο του Ηλίανθου.Ο "Ηλίανθος" είναι Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.). Λειτουργεί από το 2010 στο Περιστέρι Αττικής, ως μία δομή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε.) "Κέντρο Παιδιού και Εφήβου", και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 ετών, εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα του Ηλίανθου εδώ.

ΚΥΚΛΟΣ

Το Kέντρο ολοκληρωμένης παρέμβασης παιδιού και εφήβου "Κύκλος" λειτουργεί στο Περιστέρι Αττικής και στοχεύει στην εξατομικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αποκατάσταση των υπολειπόμενων δεξιοτήτων των παιδιών και εφήβων.

ΕΔΡΑ

Λογότυπο της ΕΔΡΑΣ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.­.Δ.Ε.Ο.).​Ο φορέας «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων» (Κ.Σ.­.Δ.Ε.Ο.) με την επωνυμία «Έδρα» δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυ­χικής υγείας και της νοητι­κής υστέρησης από το 2001, με στόχο την προα­γωγή της ψυχικής υγείας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών και μη ευνοη­μένων ομάδων, την ενημέρωση και ευαι­σθητοποίηση.

ΕΛΠΙΔΑ (Περιστέρι)

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδι­κές Ανάγκες Δυτικής Αττι­κής με την επωνυμία "Ελπίδα" ιδρύθηκε το 1994, με έδρα το Περιστέρι. Το 1998 συγκρο­τήθηκε ως φιλανθρωπικό Σωμα­τείο και ως ειδικώς αναγνωρι­σμένο το 2006. Σή­μερα, ο Σύλλογος λειτουργεί Κέντρο Ημε­ρήσιας Φροντί­δας.

ΠΝΟΗ

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Συμβουλευτικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας "η Πνοή" υποστηρίζεται από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "Έδρα" και παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά ηλικίας 4 – 15 ετών, με μα­θησιακές δυσκολίες. Λειτουργούν δύο Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα, στο Δήμο Περιστερίου και το Δήμο Βύρωνα.

Δείτε τον ΤίτλοΈδρα 

ΚΙΒΩΤΟΣ (Περιστέρι)

Η Κοινωνική Επιχείρηση Θεραπευτικών Συνεργατικών Μονάδων Ψυχιατρι­κού Νο­σοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α.) Δρομο­καϊτείου με την επωνυμία "Κιβω­τός" είναι ένα πρότυπο Εργαστήρι που συσκευάζει παραδοσιακά προϊόντα σε συσκευασία δώρου. Λειτουργεί ως Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορι­σμένης Ευθύνης (ΚΟΙ­ΣΠΕ).

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.