Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες νομικών προσώπων ιδιωτικού & δημοσίου δικαίου, σε Ελλάδα και Κύπρο, παρέχοντας ενημέρωση για νέα προγράμματα, δράσεις, προκηρύξεις.

ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο του Ηλίανθου.Το Κέντρο Ημέρας Αυτιστικών στη Δυτική Αττική, με την επωνυμία "Στην Αυλή του Κόσμου" λειτουργεί στο Περιστέρι Αττικής. Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 12 – 18 ετών με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Πρόκειται για μία δομή του "Κέντρου Παιδιού και Εφήβου", που ιδρύθηκε ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα τη Χίο.

Σκοπός του Κέντρου είναι η κοινωνική ένταξη και λειτουργική αυτονόμηση των εφήβων με ΔΑΦ, η στήριξη των οικογενειών τους, η αγωγή της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας και καταπολέμησης του στίγματος καθώς και η δημιουργία δικτύου εθελοντών.

Νέα — Ανακοινώσεις

11/01/2018 — Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Για Άτομα Με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος μεσαίας & χαμηλής λειτουργικότητας 15 έως 22 ετών

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου (Κ.Π.Ε) βρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους για να περνάμε καλά. Πραγματοποιούμε ψυχαγωγικές δράσεις ως αντίδοτο στην δυσκολία που προκαλεί η χρηματοοικονομική κρίση.​ 

Στο πλαίσιο ευρύτερης γνωριμίας και δημιουργίας ισχυρότερων δεσμών τόσο μεταξύ των γονέων των εξυπηρετούμενων όσο και των θεραπευτών του Κέντρου Ημέρας (Κ.Η.) Εφήβων με Αυτισμό στη Δ. Αττική "Στην Αυλή του Κόσμου", διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των γονέων των εφήβων και των θεραπευτών του Κέντρου. Το αποτέλεσμα δεν ήταν η νίκη κάποιας ομάδας αλλά το άφθονο γέλιο, οι ωραίες στιγμές, το δέσιμο, η ανυπέρβλητη κούραση και η δέσμευση από όλους ότι θα το ξανακάνουμε! Γιατί μπορούμε να βρούμε χαρά και να αντλήσουμε δύναμη για την δύσκολη συνέχεια αν προσπαθούμε όλοι μαζί!


Υπηρεσίες — Δράσεις 

Το πρόγραμμα αποκατάστασης περιλαμβάνει ατομικές και ομαδικές θεραπείες που στοχεύουν στην καλλιέργεια των γνωστικών δεξιοτήτων, στη βελτίωση της αδρής και λεπτής κινητικότητας, του λόγου και της επικοινωνίας, κοινωνικοποίηση, αυτοαπασχόληση και δεξιότητες καθημερινής ζωής.

  • Θεραπευτικά και ψυχοπαιδαγωγικά προγράμματα
  • Λογοθεραπείας
  • Εργοθεραπείας
  • Γυμναστικής

Δείτε επίσης "ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ (Κ.Π.Ε.) ΧΙΟΥ" στη σελ.: www.noesi.gr/pronoise/kpechios

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Χρυσολωρά 10-12
Περιστέρι

Τηλ.: 2105789190
Φαξ: 2105789191

E-mail: info@kpechios.gr 
Ιστοσελίδα: www.kpechios.gr

Αρχείο: Τρίπτυχο μεγέθους Α4, χρώματος λευκού.

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών από το NOESI.gr :: Η νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.