Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς Ελλάδας και Κύπρου στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Δείτε τον Οδηγό εδώ: noesi.gr/book/welfare

ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ► Φοίτηση μέσω ΕΣΠΑ

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο του Ηλίανθου.Το Κέντρο Ημέρας Αυτιστικών στη Δυτική Αττική, με την επωνυμία "Στην Αυλή του Κόσμου" είναι μία Μονάδα του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στη Χίο. Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 12 – 18 ετών με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Σκοπός του Κέντρου είναι η κοινωνική ένταξη και λειτουργική αυτονόμηση των εφήβων με ΔΑΦ, η στήριξη των οικογενειών τους, η αγωγή της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας και καταπολέμησης του στίγματος καθώς και η δημιουργία δικτύου εθελοντών.

Νέα — Ανακοινώσεις

17/09/2017 — Πρόσκληση φοίτητης στο πρόγραμμα του Κέντρου μέσω ΕΣΠΑ (δωρεάν φοίτηση) -- 2η πρόσκληση
Το "Κέντρο Παιδιού και Εφήβου - Διάγνωση - Συμβουλευτική - Αποκατάσταση (Κ.Π.Ε.)" προσκαλεί άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.) μεσαίας & χαμηλής λειτουργικότητας ηλικίας από 15 έως 22 ετών να υποβάλλουν αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα φοίτησης στο Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική "Στην Αυλή του Κόσμου", στο Περιστέρι. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση και τα σχετικά δικαιολογητικά εδώ.

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου (Κ.Π.Ε) βρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους για να περνάμε καλά. Πραγματοποιούμε ψυχαγωγικές δράσεις ως αντίδοτο στην δυσκολία που προκαλεί η χρηματοοικονομική κρίση.​ 

Στο πλαίσιο ευρύτερης γνωριμίας και δημιουργίας ισχυρότερων δεσμών τόσο μεταξύ των γονέων των εξυπηρετούμενων όσο και των θεραπευτών του Κέντρου Ημέρας (Κ.Η.) Εφήβων με Αυτισμό στη Δ. Αττική "Στην Αυλή του Κόσμου", διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των γονέων των εφήβων και των θεραπευτών του Κέντρου. Το αποτέλεσμα δεν ήταν η νίκη κάποιας ομάδας αλλά το άφθονο γέλιο, οι ωραίες στιγμές, το δέσιμο, η ανυπέρβλητη κούραση και η δέσμευση από όλους ότι θα το ξανακάνουμε! Γιατί μπορούμε να βρούμε χαρά και να αντλήσουμε δύναμη για την δύσκολη συνέχεια αν προσπαθούμε όλοι μαζί!


Υπηρεσίες — Δράσεις 

Το πρόγραμμα αποκατάστασης περιλαμβάνει ατομικές και ομαδικές θεραπείες που στοχεύουν στην καλλιέργεια των γνωστικών δεξιοτήτων, στη βελτίωση της αδρής και λεπτής κινητικότητας, του λόγου και της επικοινωνίας, κοινωνικοποίηση, αυτοαπασχόληση και δεξιότητες καθημερινής ζωής.

  • Θεραπευτικά και ψυχοπαιδαγωγικά προγράμματα
  • Λογοθεραπείας
  • Εργοθεραπείας
  • Γυμναστικής

Δείτε επίσης "ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ (Κ.Π.Ε.) ΧΙΟΥ" στη σελ.: www.noesi.gr/pronoise/kpechios

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Χρυσολωρά 10-12
Περιστέρι

Τηλ.: 2105789190
Φαξ: 2105789191

E-mail: info@kpechios.gr 
Ιστοσελίδα: www.kpechios.gr

Αρχείο: Τρίπτυχο μεγέθους Α4, χρώματος λευκού.

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών από το NOESI.gr :: Η νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Οι δυσκολίες μιας οικογένειας με αυτιστικό παιδί και η επίδραση στα αδέλφια. Εξελικτική διαδρομή των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών – Δυσλεξία: προσχολική, σχολική, μετασχολική ηλικία Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του αυτισμού και της άνοιας.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.