Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς Ελλάδας και Κύπρου στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Δείτε τον Οδηγό εδώ: noesi.gr/book/welfare

ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

Η ΑΜΚΕ με την επωνυμία "Καλειδοσκόπιο" ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο 2014.

Η νέα ιστοσελίδα όπου μπορείτε να ανατρέχετε στις χρήσιμες μεταφράσεις και εκδόσεις του "Καλειδοσκοπίου" καθώς και στην πλήρη λίστα βιβλίων, DVD, κ.λπ. του "Εκπαιδευτικού Αρχείου" του, που έχει κατατεθεί στη (Δανειστική) Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου, βρίσκεται στη διεύθυνση www.kaleidoskopio.info.


Το "Καλειδοσκόπιο" ιδρύθηκε το 1995, με έδρα την Αθήνα, ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εται­ρεία (Α.Μ.Κ.Ε.), με σκοπό την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και επαγγελματική έντα­ξη ατόμων από ευπαθείς ομάδες. Το Δεκέμβριο 2014, το "Καλειδοσκόπιο" ανέστειλε τη λειτουργίας του. Η παρακάτω παρουσίαση διατηρείται ως αρχείο του NOESI.gr.

Υπηρεσίες - Δράσεις

❻ Δημιουργία δικτύου για τη διακίνηση της πληροφόρησης μετα­ξύ φορέων, π.χ. εργοδότες, ΜΜΕ, οικογένειες.

❻ Έρευνες με θεματολογία: Επαγγελματικές δομές ψυχικής υγεί­ας, ξενώνες ψυχικής υγείας.

❻ Συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις χονδρικής και λιανικής πώλη­σης: Συντονισμός Εργαστηρί­ων / Θεραπευτικών Μονάδων για την προώθηση των προϊόντων τους στην αγορά.

❻ Διοργάνωση ημερίδων με θεματολογία: Εργασία και κοινωνική ένταξη, μάρκετινγκ (market­ing), εργοδο­σία με στήριξη (υποστηρι­ζόμενη εργασία), αυτο-εκπροσώπηση για άτομα που χρησιμο­ποιούν υπηρεσίες ψυχικής υγείας, λειτουργία εξω-νοσοκομειακών ξενώνων (εκτός νοσοκομειακού χώρου).

❻ Δημιουργία "Βιντεοθήκης για Ειδικά Εκπαιδευτικά Θέματα" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου.

❻ Δημιουργία "Αρχείου Κοινωνικής Ένταξης και Δικαιωμάτων Ευ­παθών Ομάδων" στη Δημοτι­κή Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου.

❻ Έκδοση ημερολογίου, προώθηση θεατρικών παραστάσεων και κουκλοθέατρου από ευπα­θείς ομάδες, δημιουργία Αποκριάτικου Βεστιαρίου για δανεισμό Ξενώνων / Προστατευ­μένων Διαμερι­σμάτων, εκδόσεις πρακτικών από τις ημερίδες, συμμετοχή σε αθλη­τικά και πολιτιστικά δρώμενα, δημοσιεύσεις σε επιστημονικά έντυ­πα.

Επικοινωνία

Σόλωνος 140
106 77 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 2103818300
Fax: 2103844009
E-mail: kaleidoskopio@ath.forthnet.gr [δεν ισχύει]
Ιστοσελίδα: www.kaleidoskopio.com [δεν ισχύει]
Νέα ιστοσελίδα: www.kaleidoskopio.info

* Πηγή: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr | Ενημέρωση από Μαρία Φαφαλιού μέσω E-mail στις 07/07/2016 ώρα 13:54.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Οι δυσκολίες μιας οικογένειας με αυτιστικό παιδί και η επίδραση στα αδέλφια. Εξελικτική διαδρομή των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών – Δυσλεξία: προσχολική, σχολική, μετασχολική ηλικία Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του αυτισμού και της άνοιας.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.