Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (ΚΡΙΚΟΣ) ► Πρόσληψη Κοινωνικού Φροντιστή

Λογότυπο του Δήμου Βριλησσίων.​Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α.) με τον διακριτικό τίτλο "Κρίκος" ιδρύθηκε και λειτουργεί με έδρα τα Βριλήσσια Αττικής, ως απογευματινό πρόγραμμα διαχείρισης ελεύθερου χρόνου, για άτομα με νοητική υστέρηση.

Νέα - Ειδήσεις

Πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου στον ΚΡΙΚΟ. Μάθετε περισσότερα.

Υπηρεσίες - Δράσεις - Σκοποί

Η συνολική δυναμικότητα του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι τριάντα (30) άτομα. Οι σκοποί του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ είναι:

 1. Η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.
 2. Η κοινωνική ένταξη.
 3. Η στήριξη των οικογενειών ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας.
 4. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών και των οικογενειών τους.

Το ΚΔΑΠ λειτουργεί όλο το έτος σε πενθήμερη βάση, κάθε εβδομάδα από Δευτέρα ως και Παρασκευή. Στελεχώνεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και περιλαμβάνει ειδικότητες όπως αυτές του Κοινωνικού Λειτουργού, Ψυχολόγου, Εργοθεραπευτή, Γυμναστή, Κοινωνικού Φροντιστή και Βοηθητικού Προσωπικού.

Το πλαίσιο του καθημερινού προγράμματος στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ οργανώνεται ως εξής:

 • Συζήτηση σε ομάδες
 • Αθλητικές δραστηριότητες
 • Καλλιτεχνικές δραστηριότητες
 • Δραστηριότητες σε Η/Υ
 • Εργοθεραπευτική παρέμβαση
 • Δραστηριότητες καθημερινής ζωής 
 • Έξοδοι – εκδρομές (σε συνεργασία και με την σύμφωνη γνώμη των γονέων καθώς και με την συνυπευθυνότητά τους θεσπίζονται οι έξοδοι των μελών από το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Κατά περίπτωση κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία από γονέα)
 • Παρέχεται ατομική συμβουλευτική, ομαδική συμβουλευτική και συμβουλευτική οικογένειας. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΚΔΑΠ-ΜΕΑ "Κρίκος".

 • Κώστας Στρατηγόπουλος (Πρόεδρος)
 • Νίκος Λιακόπουλος (Αντιπρόεδρος)
 • Χρήστος Βάρφης (Ταμίας)
 • Μαίρη Χωραφοπούλου (Γραμματέας)
 • Σούλα Γώγου (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων)

Επικοινωνία - Πληροφορίες

Αθανασίου Διάκου 14
Πάτημα Βριλησσίων (δίπλα στο ΚΕΠ)
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 152 35


Πηγή - Αρχείο - Επεξηγήσεις

(1)Πηγές: NOESI.gr (2016). ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ "ΠΡΟΝΟΗΣΕ". ΑΘΗΝΑ: Η ΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ISSN: 1792-4103. 

(2)Αρχείο: NOESI.gr | Πληροφορίες που συνελλέγησαν από την ομάδα μελέτης του Οδηγού υπηρεσιών "Προνόησε". Πληροφορίες από την ιστοσελίδα: www.okpavrilissia1.weebly.com.

(3) Επικαιροποίηση: NOESI.gr | Η τελευταία επικαιροποίηση των πληροφοριών στο www.noesi.gr έγινε στις 15/04/2016 από το μέλος globednews​.  

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;