Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ ► Θέση Παιδιατρικού Εργοθεραπευτή

Εικόνα NOESI.gr

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων - Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.Ν.Υ.) ιδρύθηκε το 1960 με σκοπό τη στήριξη ατόμων άνω των 18 ετών με νοητική υστέρηση. Σήμερα, λειτουργεί 3 κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας, Κατάρτισης και Απασχόλησης, με διάφορα εργαστήρια, όπως ξυλοκατασκευής, κηπουρι­κής, χειροτεχνίας, κ.ά. (στην Άνοιξη, το Χαλάνδρι και τα Πατήσια) τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν έως και 230 άτομα με νοητική υστέρηση. Επίσης, λειτουργεί Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο Χαλάνδρι.

Νέα – Ανακοινώσεις

► Θέση Παιδιατρικού Εργοθεραπευτή. Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη από το αρχείο των συνεργατικών ομάδων εδώ. Η προκήρυξη αναρτήθηκε στις 07/09/2018.

Υπηρεσίες – Δράσεις

❸ Εκπαίδευση και κατάρτιση σε προστατευμένα εργαστήρια για άτομα με νοητική υστέρηση σε ηλικίες που κυμαίνονται απο 18 – 35 ετών, με σκοπό την επαγγελματική και κοινωνική συμμετοχή τους στην ελεύθερη αγορά και την επαγγελματική απασχόληση των μη εντάξιμων ατόμων.

❺ Στην θέση της παλαιάς μονοκατοικίας στο Χαλάνδρι έχει ανεγερθεί μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σύγχρονο διώροφο κτίριο το οποίο περιλαμβάνει στον πρώτο όροφο εργαστήρια και στον δεύτερο όροφο Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ). Η δομή αυτή έχει 4 κοιτώνες αυτόνομης διαβίωσης, ο καθένας με ιδιωτικό μπάνιο, κατάλληλα διαμορφωμένους και εξοπλισμένους σύμφωνα με τις εθνικές και διεθνείς προδιαγραφές, καθώς επίσης και τους κατάλληλους κοινόχρηστους χώρους για τη λειτουργία ενός πλήρους Οικοτροφείου (ΣΥΔ). Συγκεκριμένα, το οικοτροφείο του Χαλανδρίου περιλαμβάνει:

  • 3 δίκλινους κοιτώνες
  • 1 κοιτώνα για το προσωπικό

Πρωταρχικός σκοπός της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ είναι να αναγνωρίζει τα προβλήματα των ατόμων με νοητική υστέρηση, ανεξάρτητα από το γένος ή την ηλικία και να μεριμνά στα εξής:

  • Ειδική Εκπαίδευση.
  • Επαγγελματικό Προσδιορισμό.
  • Επαγγελματική Εκπαίδευση.
  • Κοινωνική και Επαγγελματική Επανένταξη.
  • Υποστηριζόμενη Διαβίωση.

Πόροι

Οι Οικονομικοί πόροι της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ προέρχονται από την Περιφέρεια, τα Ασφαλιστικά ταμεία, Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,Υπουργείο Εργασίας και Απασχόλησης, Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα, χορηγίες και δωρεές.

Επικοινωνία

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ & ΕΔΡΑ
Λεωφόρος Πεντέλης 92
152 23 ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Τηλ.: 210 6814125
Fax: 2106846843

Τηλ. Σ.Υ.Δ.: 2106859328, 6986807766

E-mail: info@pegkap.gr 
Ιστοσελίδα: www.pegkap.gr 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΟΙΞΗΣ
Ανοίξεως – Σταμάτας 31
145 69 ΑΝΟΙΞΗ

Τηλ.: 2106216586-7, 2106216558
Τηλ. / Fax: 2106216477

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Γαλατσίου & Μαρτζωτάκη 15
111 41 Πατήσια ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 2102285628
Fax: 2102285628

Αρχείο

​* Πηγή: Oδηγός υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ από το NOESI.gr | Η Νόηση στο διαδίκτυο - www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.