Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

MDA HELLAS

Εικόνα NOESI.gr

Το Σωματείο για τη Φροντίδα των Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθή­σεις, γνω­στό και με την ονομασία "Muscular Dystrophy Association (M.D.A.)" της Ελ­λάδας ιδρύθηκε το 2000 στην Αθήνα, ως μη κερδοσκοπικό Σωμα­τείο, με σκοπό την αντιμετώπι­ση των πολλα­πλών προβλημάτων, που προ­καλούν η μυική δυ­στροφία και άλλες νευ­ρομυϊκές παθήσεις και τη βελ­τίωση των συνθηκών διαβίω­σης των ατόμων που πάσχουν από τέτοιες παθήσεις. Το NOESI.gr επισκέφτηκε το MDA HELLAS το 2015.

Η MDA Hellas είναι μέλος του Διε­θνούς Οργανισμού "MDA" (μτφ. Οργανι­σμός για τη Μυϊκή Δυστροφία).

Υπηρεσίες - Δράσεις

❸ Το "Σπίτι": η Έδρα του φορέα. Πρόκειται για ένα κτήριο 700τμ., στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό με το συμβολικό όνομα "Ελπίδος" που είναι από πολλών ετών διαμορφωμένος πεζόδρομος. 
Βασικός στόχος της MDA είναι η ίδρυση και λειτουργία Ιατρικών Μο­νάδων ειδικά σχεδια­σμένων για τα άτομα με νευρομυ­ϊκές παθή­σεις. Ήδη λειτουργούν:

 • Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων Νοσοκομείου Παί­δων "Η Αγία Σοφία"
 • Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων Νοσοκομείου "ΑΧΕΠΑ"
 • Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων Νοσοκομείου Πάτρας

❹ Υπηρεσίες για τον ελεύθερο χρόνο:

 • Εργαστήρι ζωγραφικής.
 • Θεατρικό εργαστήρι.
 • Εργαστήρι χορού.
 • Κατασκηνωτικά προγράμματα, διακοπές για νέους και ολι­γοήμερες κοντινές διαδρομές.
 • Αθλητικές δραστηριότητες: boccia, προσαρμοσμένη χιονο­δρομία.

❻ Λοιπές δράσεις υποστήριξης και ευαισθητοποίη­σης:

 • Ενημέρωση σχετικά με τα δι­καιώματα και τις παροχές από την πολιτεία.
 • Κάλυψη υλικών αναγκών (αναπηρι­κά αμαξίδια, ράμπες κ.λπ.) και οικο­νομική ενίσχυση απόρων οικογε­νειών.
 • Η MDA Hellas επιμελείται και εκδί­δει το περιοδικό "Επιμένω" που διατίθε­ται δωρε­άν online στην ιστοσελίδα της.

 

Επικοινωνία

Ομήρου 51 106 72 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 2103616980-1
Fax: 2103616982

E-mail: info@mdahellas.gr
Ιστοσελίδα: www.mdahellas.gr

* Πηγή: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr. Αρχείο: ;Πολύπτυχο μεγέθους Α3-, χρώματος εκρού.

Σχόλια

Μονάδα MDA στο Ρίο

Εικόνα ανώνυμο
Η Μονάδα Mda στο Ρίο λειτουργεί καθημερινά και δέχεται ασθενείς κάθε Τετάρτη. Τηλ. επικοινωνίας 2610999251 ώρες 9-14 μ.μ.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;