Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Λογότυπο για τον εξειδικευμένο Πολυχώρο Πλοήγηση.

Η "Πλοήγηση" είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και νέους με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή. Σκοπός του προγράμματος της "Πλοήγησης" είναι το κάθε άτομο να πάρει προσωπική ικανοποίηση και ευχαρίστηση μέσα από την συνεργασία και την επικοινωνία, να κάνει σχέσεις, να αναπτύξει πρωτοβουλία και αυτονομία.

Θέση μας είναι ότι ο άνθρωπος είναι ανώτερη αξία από την αναπτυξιακή διαταραχή. Επομένως, εστιάζουμε στον άνθρωπο, αναδεικνύοντας και ενδυναμώνοντάς τις δυνατότητές και τις κλίσεις του. Η καλλιέργεια των χαρισμάτων μειώνει τη μη λειτουργική συμπεριφορά. Παράλληλα, στηρίζουμε τη βασική ανάγκη του ανθρώπου να συνυπάρχει και να δρα μαζί με άλλους ανθρώπους. Eπίσης, δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων με βασικό στόχο την ένταξη και την ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο. Το πρόγραμμά μας πραγματοποιείται μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, καθώς και μέσα από μικτές ομάδες, στις οποίες συμμετέχουν παιδιά και νέοι από την κοινότητα.

Νέα — Ανακοινώσεις

Ομάδα Φωτογραφίας από την ΠΛΟΗΓΗΣΗ. Το κέντρο ημέρας «Πλοήγηση», ένας εξειδικευμένος πολυχώρος ανάπτυξης δεξιοτήτων, φιλοξενεί για τρίτη χρονιά φέτος την ομάδα φωτογραφίας με συντονιστή τον Μπάμπη Κουγεμήτρο και συμμετέχοντες παιδιά, εφήβους και ενήλικες με μαθησιακές, συναισθηματικές και ψυχικές δυσκολίες. Μάθετε περισσότερα εδώ.

ΠΛΟΗΓΗΣΗ Φυλλάδιο υπηρεσιών.

Οι επιλογές των προγραμμάτων διαμορφώνονται συλλογικά, με εναρκτήριο το αίτημα των γονέων και του ίδιου του ατόμου. Η οικογένεια καλείται σε συνεδρίες σχετικά με τη διαχείριση θεμάτων και δυσκολιών που προκύπτουν. Η ευθύνη και η υλοποίηση του προγράμματος είναι έργο ειδικών επιστημόνων που έχουν γνώση και εμπειρία στη Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή και συμμερίζονται τη φιλοσοφία του Πολυχώρου.

Μοχλός στην υλοποίηση των στόχων είναι η αγάπη και αφοσίωση στα άτομα με αναπτυξιακή διαταραχή και την οικογένειά τους. Εργαλεία μας είναι η γνώση, η δημιουργικότητα, η τόλμη για το καινούριο και η πίστη στην ομαδική εργασία.

Ο εξειδικευμένος Πολυχώρος "Πλοήγηση" ξεκινάει τις δραστηριότητες του τον Οκτώβρη και ήδη δέχεται όσους ενδιαφέρονται, προκειμένου να μας γνωρίσουν και να ενημερωθούν.

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Λογότυπο για τον εξειδικευμένο Πολυχώρο Πλοήγηση.

  • Πληροφορίες δίνονται καθημερινά στα τηλέφωνα: 2167001730, 6992963618, 6945103242.
  • Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα εώς Παρασκευή: 16:00 - 20:00 | Σάββατο 10:00 - 15:00

25ης Μαρτίου 8
171 22 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Email: info@ploigisi.gr
Ιστοσελίδα: www.ploigisi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.