Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς Ελλάδας και Κύπρου στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Δείτε τον Οδηγό εδώ: noesi.gr/book/welfare

ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Λογότυπο για τον εξειδικευμένο Πολυχώρο Πλοήγηση.

Η "Πλοήγηση" είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και νέους με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή. Σκοπός του προγράμματος της "Πλοήγησης" είναι το κάθε άτομο να πάρει προσωπική ικανοποίηση και ευχαρίστηση μέσα από την συνεργασία και την επικοινωνία, να κάνει σχέσεις, να αναπτύξει πρωτοβουλία και αυτονομία.

Θέση μας είναι ότι ο άνθρωπος είναι ανώτερη αξία από την αναπτυξιακή διαταραχή. Επομένως, εστιάζουμε στον άνθρωπο, αναδεικνύοντας και ενδυναμώνοντάς τις δυνατότητές και τις κλίσεις του. Η καλλιέργεια των χαρισμάτων μειώνει τη μη λειτουργική συμπεριφορά. Παράλληλα, στηρίζουμε τη βασική ανάγκη του ανθρώπου να συνυπάρχει και να δρα μαζί με άλλους ανθρώπους. Eπίσης, δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων με βασικό στόχο την ένταξη και την ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο. Το πρόγραμμά μας πραγματοποιείται μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, καθώς και μέσα από μικτές ομάδες, στις οποίες συμμετέχουν παιδιά και νέοι από την κοινότητα.

ΠΛΟΗΓΗΣΗ Φυλλάδιο υπηρεσιών.

Οι επιλογές των προγραμμάτων διαμορφώνονται συλλογικά, με εναρκτήριο το αίτημα των γονέων και του ίδιου του ατόμου. Η οικογένεια καλείται σε συνεδρίες σχετικά με τη διαχείριση θεμάτων και δυσκολιών που προκύπτουν. Η ευθύνη και η υλοποίηση του προγράμματος είναι έργο ειδικών επιστημόνων που έχουν γνώση και εμπειρία στη Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή και συμμερίζονται τη φιλοσοφία του Πολυχώρου.

Μοχλός στην υλοποίηση των στόχων είναι η αγάπη και αφοσίωση στα άτομα με αναπτυξιακή διαταραχή και την οικογένειά τους. Εργαλεία μας είναι η γνώση, η δημιουργικότητα, η τόλμη για το καινούριο και η πίστη στην ομαδική εργασία.

Ο εξειδικευμένος Πολυχώρος "Πλοήγηση" ξεκινάει τις δραστηριότητες του τον Οκτώβρη και ήδη δέχεται όσους ενδιαφέρονται, προκειμένου να μας γνωρίσουν και να ενημερωθούν.

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Λογότυπο για τον εξειδικευμένο Πολυχώρο Πλοήγηση.

  • Πληροφορίες δίνονται καθημερινά στα τηλέφωνα: 2167001730, 6992963618, 6945103242.
  • Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα εώς Παρασκευή: 16:00 - 20:00 | Σάββατο 10:00 - 15:00

25ης Μαρτίου 8
171 22 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Email: info@ploigisi.gr
Ιστοσελίδα: www.ploigisi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Οκτώβριος! Μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το σπάνιο Σύνδρομο Rett.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.