Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΕΥΡΥΝΟΜΗ ► Νέα παρουσίαση!

Λογότυπο του Συλλόγου ΕΥΡΥΝΟΜΗ.Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ανάπηρων παιδιών και νέων με την επωνυμία ''Ευρυνόμη' ιδρύθηκε το 2009 στην Ελευσίνα Αττικής. Αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Από τον Φεβρουάριο του 2016 o Σύλλογος λειτουργεί Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το οποίο και εποπτεύεται (με βάση το ΦΕΚ 2385/ 6-11-2015). Το Κέντρο απευθύνεται σε άτομα με νοητική υστέρηση άνω των 18 ετών τα οποία έχουν ολοκληρώσει την ειδική εκπαίδευση. 

Υπηρεσίες

Στο καθημερινό πρόγραμμα του Κέντρου λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα: 

 • ατομική & ομαδική φυσικοθεραπεία 
 • ειδική φυσική αγωγή 
 • ατομική & ομαδική ψυχοεκπαίδευση 
 • αυτόνομη διαβίωση 
 • ψυχοκινητική αγωγή 
 • κυκλοφοριακή αγωγή 
 • ομάδα Η/Υ 
 • ομάδα χειροτεχνίας & ζωγραφικής 
 • δραματοθεραπεία 
 • μουσικοκινητική 
 • ομάδα μαγειρικής
 • ομάδα υφαντουργίας
 • κοινωνικές δραστηριότητες 

Στόχος του Κέντρου είναι η αποθεραπεία και αποκατάσταση των εξυπηρετούμενων καθώς και η συναισθηματική, νοητική και κοινωνική τους ανάπτυξη. 

Η διεπιστημονική ομάδα στελεχώνεται από Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Εργοθεραπευτή, Φυσικοθεραπευτή, Γυμναστή (Καθηγητή Ειδικής Φυσικής Αγωγής) και Δάσκαλο Μουσικής, ενώ παρέχεται ψυχιατρική παρακολούθηση σε μηνιαία βάση για τους ωφελούμενους. Το Κέντρο επίσης, πλαισιώνεται από το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Το Κέντρο "Ευρυνόμη" λειτουργεί καθημερινά 08:00 – 16:00 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή της Ελευσίνας.

Επικοινωνία

Ιάκχου 19, 192 00 ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Τηλ.: 2105563302 
Fax: 2105563302 

E-mail: eurinomi@hotmail.com
Ιστοσελίδα: www.noesi.gr/evrinomi

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;