Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΙΨΥΠΕ) ► Σχολή Γονέων

Tο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.), στα πλαίσια της Αγωγής Κοινότητας και της εν γένει κοινωνικής του δράσης, προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και κοινούς προβληματισμούς, με τη βοήθεια ειδικών, για τα προβλήματα που τους απασχολούν μέσω της Σχολής Γονέων.

Η Σχολή Γονέων λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία από το 2013 κατά τις προηγούμενες ακαδημαϊκές περιόδους και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη λειτουργία δύο νέων κύκλων για την περίοδο 2016 - 2017 (Α΄κύκλος: προπαρασκευή, Β΄κύκλος: εμβάθυνση). Η Σχολή Γονέων απευθύνεται σε όλους τους γονείς αλλά και σε νέους υποψήφιους γονείς, σε ζευγάρια, παππούδες και γιαγιάδες, αλλά και σε όποιον έχει την ευθύνη ενός παιδιού.

Η έναρξη του Α΄κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 - 19:30 μ.μ. στο χώρο του τμήματος Ενηλίκων του Ινστιτούτου, οδός Εσπερίδων 85 στην Καλλιθέα. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση την ίδια μέρα και ώρα.

 • Προπαρασκευή: A΄κύκλος 16/11/2016 έως 21/12/2016
 • Εμβάθυνση: B΄ κύκλος 08/02/2017 έως 22/03/2017

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στον Α΄κύκλο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016. Για τον Β΄κύκλο δηλώσεις συμμετοχής, όσων έχουν ολοκληρώσει τον Α΄κύκλο ή συμμετεχόντων σε παλαιότερους προπαρασκευαστικούς κύκλους, θα γίνονται δεκτές έως και τις 30 Ιανουαρίου 2017.

Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά, σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας (Ε-mail: athensip@inpsy.gr με θέμα: Συμμετοχή στη Σχολή Γονέων του Ι.Ψ.Υ.Π.Ε., υπόψη: κας Μαργώνη), είτε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 2109595314 και 2109595317 (Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 15:00 - 20:00).

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (έως 25 άτομα) και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δείτε το ενημερωτικό έντυπο για τη Σχολή Γονέων

Λογότυπο του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΙΨΥΠΕ).

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ­.Π.Ε.) είναι Μη κερδοσκοπικό Σωματείο, που έχει ιδρύσει Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση. Αντιμετωπίζονται: συναισθηματικές διαταραχές, προβλή­ματα συμπερι­φοράς, ψυχικά σωματικά συμπτώματα, διαταραχές διατροφής, ομιλίας και λόγου, μα­θησιακές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές, σωματικές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.

Η έδρα και το κεντρικό τμήμα του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.) λειτουργεί στην Καλλιθέα Αττικής. Το Παραρτήματα του ΙΨΥΠΕ στους Νομούς Φθιώτιδος, Φωκίδος και Ροδόπης δεν λειτουργούν πια.

Υπηρεσίες – Δράσεις

 • Τμήμα Παιδιών και Εφήβων: Διάγνωση και αντιμετώπιση
  • Τμήμα Ψυχοθεραπείας: ψυχολογική υπο­στήριξη, ατομική ψυχοθεραπεία – συμβουλευτική.
  • Τμήμα Λογοθεραπείας: παρέμβαση σε προβλήματα λόγου, φωνής, ομιλίας, τραυλισμού.
  • Τμήμα Εργο-κίνηση: εργο­θεραπεία, κινησιοθερα­πεία, ειδική φυσική αγωγή και ψυχοκινητική.
  • Τμήμα Μαθησιακής Παρέμβασης: συνεργασία στο σχολείο, ειδικά προγράμματα για τη δυσλεξία και τη συγκέντρωση της προσοχής.
  • Τμήμα Ειδικής Αγωγής: ει­δικά προγράμματα για διάχυτη αναπτυξιακή διατα­ραχή, αυτισμό, ψυχοκινη­τική καθυστέρηση.
  • Άλλες υπηρεσίες: ψυχολογικές και παιδαγωγικές δο­κιμασίες, ειδικές θεραπείες, προγράμματα κοινωνι­κοποίησης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ειδικούς.
 • Τμήμα Ενηλίκων
  • Βραχείες ατομικές ψυχοθερα­πείες.
  • Μακρόπνοες ατομικές ψυχο­δυναμικές ψυχοθεραπείες.
  • Συμβουλευτικό έργο σε προ­βλήματα ζεύγους και οικο­γένειας.
  • Αντιμετώπιση ψυχιατρικών διαταραχών με ψυχολογική βοήθεια και φαρμακευτική αγωγή.
  • Βιωματικά σεμινάρια αυτο­γνωσίας.
  • Λογοθεραπεία ενηλίκων (δια­ταραχές λόγου, φωνής και ομιλίας).

Στελεχώνεται από Παιδοψυχίατρο, Κλινικό Ψυχολόγο, Ψυχολόγο, Ψυχοθερα­πευτή, Λογοπεδικό, Παι­δαγωγό με εξειδίκευση στης μαθησιακές δυσκολίες, Γυμναστή Ειδικής Φυσι­κής Αγωγής, Εργοθερα­πευτή. Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 21:00 καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυ­ριακής. Όλα τα Τμήματα λειτουργούν με ραντεβού. Συνεργάζεται με τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Επικοινωνία

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 
Τμήμα Παιδιού και Εφήβου
Δημητρακοπούλου 94
176 72 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Τηλ.: 2109595314

Τμήμα Ενηλίκων
Εσπερίδων 85
176 72 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Τηλ.: 2109560196

Ιστοσελίδα: www.inpsy.gr

Ακολουθήστε το ΙΨΥΠΕ στα κοινωνικά δίκτυα: 

facebook twitter linkedin

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών (ΠΡΟΝΟΗΣΕ, 2016) από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Συνημμένα αρχεία: 

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;