Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΙΨΥΠΕ)

Tο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.), στα πλαίσια της Αγωγής Κοινότητας και της εν γένει κοινωνικής του δράσης, προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και κοινούς προβληματισμούς, με τη βοήθεια ειδικών, για τα προβλήματα που τους απασχολούν μέσω της Σχολής Γονέων.

Λογότυπο του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΙΨΥΠΕ).

Νέα — Ανακοινώσεις

 Ημερίδα "Σταθεροί εν ασταθεία: Οριακή οργάνωση προσωπικότητας: Ένα σύγχρονο παράδοξο" (29/09/2018). Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ­.Π.Ε.) είναι Μη κερδοσκοπικό Σωματείο, που έχει ιδρύσει Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση. Αντιμετωπίζονται: συναισθηματικές διαταραχές, προβλή­ματα συμπερι­φοράς, ψυχικά σωματικά συμπτώματα, διαταραχές διατροφής, ομιλίας και λόγου, μα­θησιακές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές, σωματικές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.

Η έδρα και το κεντρικό τμήμα του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.) λειτουργεί στην Καλλιθέα Αττικής. Το Παραρτήματα του ΙΨΥΠΕ στους Νομούς Φθιώτιδος, Φωκίδος και Ροδόπης δεν λειτουργούν πια.

Υπηρεσίες — Δράσεις

 • Τμήμα Παιδιών και Εφήβων: Διάγνωση και αντιμετώπιση
  • Τμήμα Ψυχοθεραπείας: ψυχολογική υπο­στήριξη, ατομική ψυχοθεραπεία – συμβουλευτική.
  • Τμήμα Λογοθεραπείας: παρέμβαση σε προβλήματα λόγου, φωνής, ομιλίας, τραυλισμού.
  • Τμήμα Εργο-κίνηση: εργο­θεραπεία, κινησιοθερα­πεία, ειδική φυσική αγωγή και ψυχοκινητική.
  • Τμήμα Μαθησιακής Παρέμβασης: συνεργασία στο σχολείο, ειδικά προγράμματα για τη δυσλεξία και τη συγκέντρωση της προσοχής.
  • Τμήμα Ειδικής Αγωγής: ει­δικά προγράμματα για διάχυτη αναπτυξιακή διατα­ραχή, αυτισμό, ψυχοκινη­τική καθυστέρηση.
  • Άλλες υπηρεσίες: ψυχολογικές και παιδαγωγικές δο­κιμασίες, ειδικές θεραπείες, προγράμματα κοινωνι­κοποίησης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ειδικούς.
 • Τμήμα Ενηλίκων
  • Βραχείες ατομικές ψυχοθερα­πείες.
  • Μακρόπνοες ατομικές ψυχο­δυναμικές ψυχοθεραπείες.
  • Συμβουλευτικό έργο σε προ­βλήματα ζεύγους και οικο­γένειας.
  • Αντιμετώπιση ψυχιατρικών διαταραχών με ψυχολογική βοήθεια και φαρμακευτική αγωγή.
  • Βιωματικά σεμινάρια αυτο­γνωσίας.
  • Λογοθεραπεία ενηλίκων (δια­ταραχές λόγου, φωνής και ομιλίας).

Στελεχώνεται από Παιδοψυχίατρο, Κλινικό Ψυχολόγο, Ψυχολόγο, Ψυχοθερα­πευτή, Λογοπεδικό, Παι­δαγωγό με εξειδίκευση στης μαθησιακές δυσκολίες, Γυμναστή Ειδικής Φυσι­κής Αγωγής, Εργοθερα­πευτή. Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 21:00 καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυ­ριακής. Όλα τα Τμήματα λειτουργούν με ραντεβού. Συνεργάζεται με τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Επικοινωνία

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Τμήμα Παιδιού και Εφήβου
Δημητρακοπούλου 94
176 72 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Τηλ.: 2109595314

Τμήμα Ενηλίκων
Εσπερίδων 85
176 72 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Τηλ.: 2109560196

Ιστοσελίδα: www.inpsy.gr

Ακολουθήστε το ΙΨΥΠΕ στα κοινωνικά δίκτυα: 

facebook twitter linkedin

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών (ΠΡΟΝΟΗΣΕ, 2016) από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Συνημμένα αρχεία (δείτε ακόμη): 

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.