Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Λογότυπο του Συλλόγου Γονέων Φίλων Αυτιστικών Ατόμων με την επωνυμία Αναγέν­νηση.Ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων με την επωνυμία "Αναγέν­νηση" ιδρύθηκε το 2003, με έδρα το Μαρούσι, από γονείς και φίλους αυτιστικών παιδιών, με σκοπό την διασφάλιση των ισότιμων δικαιωμάτων τους στην ζωή και παράλληλα να συνδράμει το οικογενειακό τους περιβάλλον στο δύσκολο έργο τους. Ο βασικός στόχος του Συλλόγου είναι η ίδρυση πρότυπης δομής ημιαυτόνομης διαβίωσης, ώστε τα παιδιά να διαβιούν σε υγιές περιβάλλον όταν οι γονείς δεν θα μπορούν πλέον βιολογικά να ανταποκριθούν.

Το 2005, ο Σύλλογος απέκτησε οικόπεδο συνολικής έκτασης περίπου δέκα (10,5) στρεμμάτων στην θέση Χερόμα στο Γραμματικό Αττικής. Ωστόσο, η ανέγερση ανέγερση της Μονάδας ημιαυτόνομης διαβίωσης δεν προχώρησε — καθότι το οικόπεδο είναι εκτός Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) — ενώ, παράλληλα, δεν φάνηκε να υπάρχει διάθεση από τη μεριά της πολιτείας να βρεθεί λύση.

Υπηρεσίες — Δράσεις

 • Από το 2013, ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει προγράμματα κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας προκειμένου οι επωφελούμενοι ηλικίας 10 ετών και άνω να εκπαιδεύονται σε δεξιότητες που αφορούν βασικούς τομείς αυτόνομης διαβίωσης σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο όπως συνήθειες ατομικής υγιεινής, κυκλοφοριακής αγωγής, επίσκεψη σε καταστήματα καθώς και παρασκευής φαγητού, διαχείριση ελεύθερου χρόνου, ψυχαγωγία - διασκέδαση καθώς και δεξιότητες διαχείρισης συμπεριφορών.

  Τα προγράμματα περιλαμβάνουν Βowling στο Μαρούσι στο "The Mall Athens", που παραχωρεί δωρεάν τον χώρο, και Θεραπευτική Ιππασία στον Ιππικό Όμιλο Κορωπίου, σε συνεργασία με την ΕΛΕΘΙΠ1 και εκτελούνται δύο Σάββατα του μήνα από παιδαγωγούς ειδικής αγωγής καθώς και εθελόντριες.

  Επιπλέον, μία φορά ανά μήνα οργανώνεται κατασκηνωτικό διήμερο στον Άγιο Ανδρέα για την αποφόρτιση (Respite Care) των οικογενειών, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
 • Επιπρόσθετα ο Σύλλογος λειτουργεί Λέσχη Δημιουργικής Απασχόλησης στο Μαρούσι, προκειμένου τα παιδιά να απασχολούνται δημιουργικά αλλά και να αποφορτίζονται οι οικογένειες τους. Η Λέσχη λειτουργεί από Δευτέρα έως Πέμπτη (ώρες 17.00 – 20.00).
 • Τέλος, στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα προγραμματίζονται εκδρομές, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες οργανώνεται Summer Camp πρωινής απασχόλησης (Ιούλιο) και συμμετοχή στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ2 (Ιούλιο και Αύγουστο).

Σχετικά με τον Σύλλογο

Προσφάτως, το 2016, ο Σύλλογος απέκτησε την Πιστοποίηση από το ΕΚΚΑ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης) με το ΦΕΚ 544 /Α 02-03-16. Ο Σύλλογος διαθέτει 24 μέλη, οι πλειοψηφία των οποίων έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον άτομα με αυτισμό. Τα έσοδα του Συλλόγου προέρχονται από: τις τακτικές ετήσιες και έκτακτες συνδρομές των μελών, τις συνδρομές των μελών, δω­ρεές, κληρονομιές και κληρο­δοσίες, διάφο­ρες εκδηλώσεις.

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Ο Σύλλογος εδρεύσει σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Αμαρουσίου.

ΕΔΡΑ: Μ. Αλεξάνδρου 52 & Πλαταιών, 151 24 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΛΕΣΧΗ: Αγησιλάου 8, 151 23 ΜΑΡΟΥΣΙ


Παραπομπές:
 1. H Ελληνική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας (ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ.) είναι μη κερδο­σκοπικός Οργανισμός (ΜΚΟ) με σκοπό την παροχή υπηρεσιών Ιπποθερα­πείας, Εκ­παιδευτικής θεραπευτικής Ιππασίας καθώς και Αθλητικής Ιππασί­ας σε παι­διά και ενήλικες με αναπηρίες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ΕΛΕΘΙΠ στην ιστοσελίδα: www.noesi.gr/pronoise/elethip του Οδηγού υπηρεσιών.
 2. Η Παvελλήvια Ομοσπονδία Σωματείωv Γoνέωv και Κηδεμόvωv Ατόμωv με Αvαπηρίες (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ) αποτελεί το δευτεροβάθμιο κοινωνικο-συνδικαλιστικό όργανο των Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Νοητική Υστέρηση, Αυτισμός, Ψυχοσωματικές, Κινητικές και Πολλαπλές Αναπηρίες), που εκπροσωπεί περίπου 200 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ στην ιστοσελίδα: www.noesi.gr/pronoise/posgkamea του Οδηγού υπηρεσιών.

  Πηγή: NOESI.gr (2017). Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ". Αθήνα: Η Νόηση στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.noesi.gr/book/welfare.

  Οι αναφορές σε αυτή την παρουσίαση, χρειάζεται να περιέχουν αυτή την ένδειξη για την πηγή, επακριβώς.

  Πρόσφατη ενημέρωση: Η παρουσίαση αυτή ενημερώθηκε στις 27/11/2017.

  Αρχείο NOESI.gr:
  • E-mail από Τσιράκη Γιώργο (Πρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου) στις 05/11/2017 (19:10) σε λογοτυπημένο έγγραφο.
  • Χαρτογράφηση στις 26/03/2015 (15:48:53).
  • E-mail από Χαβιάρα - Κοκκινάκη Ευαγγελία (Πρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου) στις 11/04/2014 (18:36) σε λογοτυπημένο έγγραφο.

  Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
  Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

  Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

  cc logo

  Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
  Δείτε παλιά ...Nousletter!

  Συντονίζουμε δίκτυα

  Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
  Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

  Οδηγός υπηρεσιών

  Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
  Μάθετε περισσότερα εδώ.
  You must have Javascript enabled to use this form.