Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς Ελλάδας και Κύπρου στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Δείτε τον Οδηγό εδώ: noesi.gr/book/welfare

ΟΣΙΟΣ ΓΕΡΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

Το Κέντρο Μέριμνας & Εκπαίδευσης ΑμεΑ "Όσιος Γέρων Πορφύ­ριος" ιδρύ­θηκε το 2004, στην Αθήνα, ως φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό Σωμα­τείο για άτομα με ειδικές ανάγκες, από γονείς, κηδεμόνες και φί­λους ΑμεΑ. Απευθύνεται σε νέους ηλικίας 25 – 35 ετών με νοητική υστέρη­ση ή / και ήπια αυτι­στική συμ­πτωματολογία.

Υπηρεσίες ❸ Είναι δομή ανοι­κτής φρο­ντίδας, με δραστη­ριότητες στις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, με διαρκή στόχο τη βελτίωση των κεκτημένων και την ανάπτυξη νέων ικανοτή­των. Τα προγράμματα έχουν ως εξής:

  • Δραστηριότητες Καθημερινής Ζωής (ΔΚΖ): Σίτιση, ένδυση, τουαλέτα, προσωπική υγιεινή, φροντίδα ρούχων, καθαριότητα χώρου, ψώνια, διατροφή, διαχείριση χρημάτων
  • Κινητικές δεξιότητες: Ασκήσεις για τη βελτίωση της ευλυγισίας του σώματος, της ταχύτητας της κίνησης, λεπτών και αδρών κινήσεων και ασκήσεις προσανατολισμού και οπτικοκινητι­κού συντονισμού.
  • Κοινωνικοποίηση: Θεατρικό παιχνίδι, παντομίμα, εξωτερικά προγράμματα (εκπαιδευτικά, ψυχαγωγικά, κυκλοφοριακή αγωγή).
  • Επικοινωνία: Εκφορά λόγου, κατανόηση λόγου.
  • Λοιπές δραστηριότητες: Χρήση Η/Υ, μαθησιακό πρόγραμμα.

Επικοινωνία Σερίφου 30 112 54 Κ. Πατήσια ΑΘΗΝΑ Τηλ.: 2102010054 Fax: 2102010859 E-mail: samea-ogp@ath.forthnet.gr (δεν λειτουργεί 2/1/2013) Ιστοσελίδα: www.noesi.gr/pronoise/ogp Αρχείο Δίπτυχο μεγέθους Α4, διχρωμίας σιέλ - εκρού. * Πηγή: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Οι δυσκολίες μιας οικογένειας με αυτιστικό παιδί και η επίδραση στα αδέλφια. Εξελικτική διαδρομή των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών – Δυσλεξία: προσχολική, σχολική, μετασχολική ηλικία Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του αυτισμού και της άνοιας.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.