Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΣΙΑ

Εικόνα NOESI.gr

Ο "Ελληνικός Σύλλογος για την Αφασία" ιδρύθηκε το 1998 ως Μη κερδοσκοπικό Σωματείο, με την βοήθεια και την συν­δρομή του Διεθνή Συλλόγου για την Αφασία (Association International Aphasie) και του προγράμματος ΑΡΑΝΑ της Ευ­ρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την προώθη­ση και δημιουργία Συλλόγων για άτομα με αφασία. Διοι­κείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται από Γενική Συ­νέλευση από τα μέλη του Συλ­λόγου ανά δύο χρόνια.


Τι είναι η αφασία;

Η αφασία είναι η δυσκολία του ατόμου να κατανοήσει ή να χρησιμοποιήσει τον λόγο. Η σοβαρότητα της αφασίας διαφέρει από άτομο σε άτομο, και τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από μια μικρή δυσκολία ανεύρεσης λέξεων έως μια σοβαρή δυσκολία στην ομιλία. Η αφασία μπορεί να προκληθεί από εγκεφαλικό επεισόδιο, κρανιοεγκεφαλική κάκωση, όγκο του εγκεφάλου ή άλλη νευρολογική βλάβη.

Σκοπός

Βασικοί στόχοι του συλλόγου είναι:

  • Να στηρίζει άτομα με αφασία για να μπορούν να προσαρμοστούν και να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες που τους δημιούργησε το εγκεφαλικό επεισόδιο και να τους δώσει ευκαιρίες να δραστηριοποιηθούν.
  • Να ενημερώνει τις οικογένειες και όσους φροντίζουν ή δουλεύουν με αφασικούς πάνω σε θέματα σχετικά με την αφασία.
  • Να δημιουργεί επιστημονικούς και εθελοντικούς δεσμούς και να συμμετάσχει σε ερευνητικές δραστηριότητες με θέμα την αφασία.
  • Να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη, τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για τα ιδιαίτερα προβλήματα των αφασικών.

Υπηρεσίες

  • Ομάδες εργασίας (έρευνας, κοινωνικών παροχών, έντυπου υλικού, δημοσίων σχέσεων και εθελοντών)
  • Δημιουργία δικτύου ομάδων αυτοβοήθειας. Στόχος των ομάδων είναι η συνεργασία ατόμων με αφασία με συγγενείς, ειδικούς και εθελοντές, ώστε να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες μειώνοντας έτσι τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της αφασίας. Λειτουργούν ήδη δύο ομάδες στα πλαίσια συνεργασίας του Συλλόγου με τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων στην Γκράβα και τον Νέο Κόσμο.
  • Επεξεργασία και έκδοση έντυπου υλικού για πληροφόρηση και εκπαίδευση. Ο Σύλλογος έχει τυπώσει μια σειρά από ενημερωτικά φυλλάδια, ένα βιβλίο επικοινωνίας, κάρτα αφασικού, ένα βιβλίο ασκήσεων, κ.ά.).
  • Συμμετοχή σε επιστημονικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των αφασικών ατόμων.
  • Διεξαγωγή σεμιναρίων, συνεδρίων και οργάνωση εργαστηρίων.

Eπικοινωνία

Καυτατζόγλου 23
111 44 ΑΘΗΝΑ

Τηλ./Fax: 2102022404

E-mail: aphasia.gr@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.aphasia.gr

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr 

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.