ΠΕΕΠ

Εικόνα NOESI.gr

Η Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών (Π.Ε.Ε.Π.) ιδρύθηκε το 1999 στη Θεσσαλονίκη ως Επιστημονική Ένωση με την τότε ονομασία "Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ειδικευμένων στην Ειδική Αγωγή" (Π.Σ.Ε.Ε.Ε.Α.). Αργότερα, μετονομάστηκε σε "Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών" (Π.Ε.Ε.Π.). Από την ίδρυσή της και μέχρι σήμερα η Π.Ε.Ε.Π. αποτέλεσε ένα δυναμικό forum ανταλλαγής πληροφοριών, επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας πάνω στα θέματα που αφορούν την Ειδική Αγωγή.

Νέο από την ΠΕΕΠ: Ημερίδα Ειδικής Αγωγής στην Αθήνα (κλικ)

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών (Π.Ε.Ε.Π.) καλεί όλους τους Ειδικούς Παιδαγωγούς της χώρας (εκπαιδευτικούς της προσχολικής, Α'/θμιας, Β'/θμιας εκπαίδευσης με βασικές ή μεταπτυχιακές σπουδές ή διετή ενδοϋπηρεσιακή μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή) καθώς και τους πανεπιστημιακούς που διδάσκουν μαθήματα Ειδικής Αγωγής να εγγραφούν στην Π.Ε.Ε.Π. και να ενισχύσουν τη δράση του Δ.Σ. για την επίλυση των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της Ειδικής Αγωγής. Στην Π.Ε.Ε.Π. μπορούν να εγγραφούν όλοι όσοι έχουν τις τυπικές προϋποθέσεις, ανεξάρτητα από το χώρο εργασίας τους (δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, ειδική ή γενική αγωγή). 

Υπηρεσίες

  • Λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα μέλη της κοινότητάς της τα οποία προέρχονται από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, μάχεται για την σωστή εφαρμογή των νόμων και διατάξεων που αφορούν την Ειδική Αγωγή και την προώθηση της σχολικής και κοινωνικής ένταξης των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Ασκεί κριτική και πίεση στην χάραξη εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής με παρεμβάσεις και συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  • Τέλος συμβάλλει με εκδηλώσεις εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα τόσο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα αναπηρίας - ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών όσο και στην δια βίου εκπαίδευση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Π.Ε.Ε.Π. (καταστατικό, κριτήρια εγγραφής, αίτηση εγγραφής, θέσεις, προτάσεις, εκδηλώσεις) στο SPECIALEDUCATION.gr στη διεύθυνση: http://bit.ly/Jq9s9V Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών (Π.Ε.Ε.Π.) που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 19ης Μαΐου 2012, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

  • Πρόεδρος: Δαρβούδης Αθανάσιος
  • Αντιπρόεδρος: Σκαλούμπακας Χρήστος
  • Ταμίας: Μπακιρτζής Κωνσταντίνος
  • Γενική Γραμματέας: Κουσουρέτα Νίκη
  • Μέλη: Θώμου Αναστασία, Ξιμίνη Κλεονίκη, Σταυρόπουλος Βασίλειος
  • Αναπληρωματικά Μέλη: Ντάλας Νίκος, Νάνου Ανδρομάχη, Πρυμίδου Θεοδώρα

Επικοινωνία

Καβείρων 3
54 352 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τηλ.: 6944631467, 6978-042337

E-mail: unionpeep@gmail.com

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ από το NOESI.gr :: www.noesi.gr/pronoise

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.