Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ

Το Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας "Χατζηκυριάκειο" ιδρύθηκε το 1898, από τον Ιωάννη Χατζηκυριάκο και τη σύζυγό του Μαριγώ, με σκοπό την περίθαλ­ψη ορφανών και απόρων κοριτσιών. Σήμερα, φιλοξενεί κορίτσια ηλικίας 6 – 18 ετών, προερχόμενα από οικογένειες με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Είναι ΝΠΙΔ και τα έσοδά του προέρχονται από ενοίκια της ακίνητης περιουσίας του, από εκδηλώσεις που κατά καιρούς διοργανώνονται και από δωρεές. Δε λαμβάνει καμιά κρατική επιχορήγηση.

Υπηρεσίες – Δράσεις

  • Εκπαίδευση: Φροντιστηριακά μαθήματα, ξένες γλώσσες, εκμάθηση Η/Υ, πιάνο, χορωδία, ελ­ληνικοί χοροί, θέατρο, εικαστικές τέχνες.
  • Ψυχαγωγία: Εκδηλώσεις στο Ίδρυμα, αθλοπαιδείες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματο­γράφος, εκπαιδευτικές εκδρομές, ταξίδια εξωτερικού, καλοκαιρινές διακοπές, κατασκη­νώσεις.
  • Κοινωνική και ψυχολογική παρακολούθηση και υποστήριξη: Σωστή διατροφή, σύγχρονη έν­δυση, προληπτική ιατρική και οδοντιατρική, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, γαμήλιο επίδο­μα.
  • Προσφορά προς την κοινότητα: Το Ίδρυμα παραχωρεί στέγη στο 56ο Δημοτικό Σχολείο Πει­ραιά. Δια­θέτει την εκκλησία του για τον εκκλησιασμό των περιοίκων. Παραχώρησε ακτίτη λί­θο που εξορύχτηκε από το χώρο του Ιδρύματος για την αναστήλωση του Διονυσιακού Θε­άτρου κάτω από την Ακρόπολη.

Επικοινωνία

Κλεισόβης 18
185 38 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τηλ.: 2104515387
Fax: 2104537629
E-mail: info@xatzikiriakio.gr 
Ιστοσελίδα: www.noesi.gr/pronoise/xatzikiriakeio 

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;