Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς Ελλάδας και Κύπρου στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Δείτε τον Οδηγό εδώ: noesi.gr/book/welfare

ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Προσαρμογής ΑμεΑ με την επωνυμία "Καλός Σαμαρείτης" ιδρύθηκε από τον ομώνυμο Σύλλογο Γονέων & Κηδε­μόνων Σπαστικών Παιδιών. Ιδρύθηκε το 1978, από τον πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Νάτση και ομάδα γονέων με ανάπηρα παι­διά. Είναι αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό Σωματείο. Περιθάλπει ΑμεΑ και των δύο φύ­λων εφ' όρου ζωής από τα Νότια Προάστια της Αττικής, που πάσχουν από βαριά εγκεφαλική παράλυ­ση, με αποτέλεσμα νοητική υστέρηση και κινητικά προβλήματα.

Υπηρεσίες – Δράσεις

Εργαστήρια: Κατασκευών, χριστουγεννιάτικων και πασχαλινών ειδών, ευχετήριων καρτών, μπομπονιέρων, γύψινων, πήλινων, αν­θοκομική, ανακύκλωσης χαρτιού.

❸ Νέο! Αίθουσα Υποστηρικτικής Τεχνολογίας: Υπό την Επιστημονικη συνεργασια του Τμήματος Εργοθεραπείας Ασκληπιείου Βούλας (Πηγή: http://ow.ly/mofBI)

Τμήμα Ειδικής Αγωγής: Ζωγραφική, χειροτεχνία, μουσική, δρα­στηριότητες άσκησης της αντί­ληψης, της όρασης, της ακοής.

Λοιπά Τμήματα:

  • Τμήμα Εργοθεραπείας: Ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε εργαστήριο δημιουργικής απα­σχόλησης, εξωτερικά προγράμματα και προγράμματα εκμάθησης δραστηριοτήτων καθημε­ρινής ζωής.
  • Τμήμα Φυσικοθεραπείας: Ατομικές συνεδρίες με στόχο την υποστήριξη ατόμων με ορθοπε­δικά και νευρολογικά προβλήματα.
  • Τμήμα Ειδικής Φυσικής Αγωγής.
  • Κοινωνική Υπηρεσία: Μέριμνα για την κοινωνική υποστήριξη και τις προνοιακές υποθέσεις των ΑμεΑ και των οικογενειών τους. Αναπτύσσει δημόσιες σχέσεις, αναζητά πηγές χρηματο­δότησης, αξιοποιεί εθελοντές.
  • Τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης: Χορηγεί ψυχομετρικές δοκιμασίες νοημοσύνης στα παι­διά. Αναπτύσσει συμβουλευτική γονέων.
  • Λειτουργεί καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), 08:00 – 14:30. Η μεταφορά των ΑμεΑ γί­νεται με σχολικά λεωφορεία, ευθύνη και δαπάνη του Κέντρου.

Επικοινωνία

Λεωφ. Αργυρουπόλεως 40 164 51 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Τηλ.: 2109910753

Fax: 2109921283

E-mail: kalossamaritis@yahoo.gr

Ιστοσελίδα: www.kalossamaritis.gr

* Πηγή: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Οι δυσκολίες μιας οικογένειας με αυτιστικό παιδί και η επίδραση στα αδέλφια. Εξελικτική διαδρομή των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών – Δυσλεξία: προσχολική, σχολική, μετασχολική ηλικία Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του αυτισμού και της άνοιας.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.