Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Ιδρύθηκε αρχικά (Panos4Life) το 2006 στη μνήμη του Πάνου Βαρδάκα, από στενούς φίλους και συγ­γενείς ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Αργότερα, η οργάνωση επεκτάθηκε για δύο λόγους, για να συμπεριλάβει και τη μνήμη της Χρυσηίδας Σπαχή, παιδικής φίλης και συμμαθήτριας του Πάνου, που έφυγε το 2010 και για να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή μελών. Συγκλονισμένοι από τον πρόω­ρο και άδικο χαμό ατου Πάνου και της Χρυσηίδας, οι φίλοι και οι οικογένειες των δύο παιδιών, απο­φάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν την Panos&Cressida4Life (μτφ. Πάνος και Χρυσηίδα για τη Ζωή).

Ο Πάνος Βαρδάκας έζησε λίγο και ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον καρκίνο. Έφυγε το 2006 στα 29 του χρόνια. Διακρίθηκε για την ευαισθησία, τη σύνεση, το θάρρος, την υπομονή του και έδωσε μαθήματα αντιμετώπισης των δυσκολιών της ζωής. Αναγνωρίστηκε για τρία κυρίως πράγματα: το πάθος για τη φωτογραφία, την αγάπη του για τα σπορ - και ιδίως την ΑΕΚ - και για το δόσιμο όλου του εαυτού στη βοήθεια των άλλων και ιδίως των παιδιών. Η Χρυσηίδα Σπαχή, έφυγε το 2010 στα 33 της χρόνια. Δυναμική με μεγάλη οξύνοια και εργατικότητα, ανέβηκε γρήγορα στη διευθυντική δομή μιας μεγάλης εταιρείας συγκοινωνιακών έργων στο Λονδίνο, ενώ ταυτόχρονα υποστήριζε και εκπαίδευε τους νεότερους συναδέλφους της και πρωταγωνιστούσε στο εταιρικό γυναικείο "κίνημα". Όμορφη, αυθεντική, χορευτα­ρού, περίφημη σκιέρ και κολυμβήτρια, υπήρξε πάνω από όλα δυνατή, δίκαιη, τρυφερή και αφοσιωμένη στην οικογένεια,­ στους φίλους και στον κοινωνικό περίγυρο.

Υπηρεσίες – Δράσεις

  • Στόχος της οργάνωσης είναι να παράσχει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, που μειονεκτούν.

Επικοινωνία 

Παρθενώνος 1, Π. ΦΑΛΗΡΟ 175 62

  • Τηλ.: 2109841139
  • Fax: 2117106248
  • E-mail: contact@panos4life.org
  • Ιστοσελίδα: www.panos4life.org 

Αρχείο 

Έντυπο Α4 (μορφή ODT). * Πηγή: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.