Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΙΡΙΔΑ

Το Κέντρο Διημέρευσης & Απασχόλησης Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες με την επωνυμία "Ίριδα" ιδρύθηκε από τον Πανελλή­νιο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρα­σης και Πρόσθετες Αναπηρίες με την επωνυμία "Αμυμώνη". Απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 10 – 35 ετών. Οι εκπαι­δευόμενοι χωρίζο­νται σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους και τις ανάγκες τους. Οι εκπαιδευόμε­νοι, εκτός από τις ομαδικές δραστηριότητες, ακολουθούν και εξατομικευμένα προ­γράμματα.

Υπηρεσίες

 • Πρώιμη παρέμβαση (παιδιά έως 7 ετών).
 • Πρόγραμμα TEACCH?.
 • Πρόγραμμα Braille.
 • Πρόγραμμα αυτοεξυπηρέτησης.
 • Εργοθεραπεία.
 • Μουσικοθεραπεία.
 • Γυμναστική.
 • Κηπουρική.
 • Κεραμική.
 • Κινητικότητα και προσανατολισμό.
 • Οικιακές δεξιότητες.
 • Κολύμβηση.
 • Εκπαιδευτικές εκδρομές.
 • Ενημέρωση, επιστημονική καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη στους εκ­παιδευόμενους και τις οικογένειές τους.
 • Εργαστήρια προεπαγγελματικής εκπαί­δευσης.

Στελεχώνεται από Ψυχίατρο, Ψυχολόγο με ειδί­κευση στην Ειδική Αγωγή, Κοινω­νικό Λειτουργό, Εργο­θεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό, Κοινωνικό Επιμελητή, Μουσι­κοθεραπευτή, Γυμνα­στή Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Νοσηλευτή.

Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.00 – 15.00. Η μετακίνηση των εκπαιδευόμενων γίνεται με σχολικά λεωφορεία. Το Κέντρο διοικείται από το ΔΣ του Συλλόγου "Αμυμώνη" σε συνεργασία με τη διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου.

Δείτε επίσης: "ΑΜΥΜΩΝΗ" στη σελ. http://noesi.gr/pronoise/amimoni

Επικοινωνία Πρώην Αμερικάνικη Βάση Λ. Βουλιαγμένης Τ.Θ. 73842 167 77 ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Τηλ.: 2109631441, 2109944646

Fax: 2109632549

E-mail: amymoni@otenet.gr

* Πηγή: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.