Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ

Λογότυπο του Κέντρου ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.Το Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης "Πόρτα Ανοιχτή" εγκαινιάστηκε το 2001 από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, που λειτουργεί από το 1972 ως ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο με σκοπό την ανάπτυξη πρόνοιας για τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση. 

Δείτε τον Τίτλο: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ: www.noesi.gr/pronoise/eps 

Υπηρεσίες

 ❸ Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων: Για άτομα ηλικίας 18 – 45 ετών. Λειτουργεί πρωινές – απογευματινές ώρες, πλαισιωμένο με εκπαιδευτικές – παραγωγικές δραστηριότητες. Σκοπεύ­ει στη μέγιστη δυνατή ανεξαρτητοποίηση. Δέχεται παραγγελίες ειδών. Συμμετέχει στις Εορταγορές.

Προστατευμένα Παραγωγικά Εργαστήρια: Για ενηλίκους ηλικίας 18 – 50 ετών.

  • Ειδών Δώρου "Πανδώρα"
  • Γραφικών Τεχνών "Σφραγίδα"
  • Catering "Κυψέλη"
  • Κηπουρικής "Ροδοδάφνη"

Θεραπευτικές Υπηρεσίες: Φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, αισθητηριακή ολοκλήρωση, θεραπευτική ιππασία, θεραπευτική κολύμβηση, Εργαστήριο Υποστηρικτικής Τεχνολογίας, εκπαίδευση στον Η/Υ, γυμναστική και αθλητικά.

Ξενώνας Προσωρινής Διαμονής: Για την αντιμετώπιση κρίσεων στην οικογένεια, ανακούφιση των γονέων, εκπαίδευση στην ανεξάρτητη διαβίωση.

Μονάδα Εκπαίδευσης στην Αυτονομία: Για άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2 χρόνια, 3 φορές την εβδομάδα. Βασίζεται στη βιωματική εκπαίδευση και συ­μπεριλαμβάνει δραστηριότητες καθημερινής ζωής και ελεύθερου χρόνου, εργασιακές και παραγωγικές δραστη­ριότητες. Απώτερος στόχος είναι η ένταξη των εκπαιδευομένων της Μονάδας στα παραγωγικά εργαστήρια της ΕΠΣ.

Λοιπές Υπηρεσίες: Τμήμα Ερευνών και Μελετών με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της πρόληψης. Εκπαίδευση – μετεκπαίδευση των ει­δικευμένων στελεχών. Ενημέρωση της κοινής γνώμης. Μελέτη – προώθηση των απαραίτητων νομοθετικών και κυ­βερνητικών μέτρων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη. Πρόγραμμα "Βοηθοί επ' Αμοιβή". Κατασκηνώσεις. Μαθήματα ανάγνωσης, γραφής, αριθμητικής. Στις εγκαταστάσεις της "Πόρτας Ανοιχτής" λειτουργούν:

Νηπιαγωγείο: για παιδιά ηλικίας 4 – 7 ετών.

Εξαθέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο: για παιδιά ηλικίας 6 – 14 ετών. Ομάδες και λοιπά προγράμματα:

Ομάδες Ψυχοκινητικής Εξέλιξης: Για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών. Αφορά τα παιδιά που δεν μπορούν να ενταχθούν αυτόματα στη στοιχειώδη εκπαίδευση. Σκοπεύει στη μάθηση μέσω δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας με μουσικοκινητικά παιχνίδια, ζωγραφική, χειροτεχνία, κουκλο­θέατρο, εκδρομές και εξόδους. Ενσωματώνει διάφορες ειδικές θεραπείες.

Ομάδες Κατάρτισης και Απασχόλησης: Για νέους ηλικίας 16 – 22 ετών.

Λέσχη Ενηλίκων: Για ενηλίκους ηλικίας 18 – 50 ετών. Αποβλέπει στην κοινωνική ένταξη, τον εμπλουτισμό των ψυχαγωγικών και πολιτιστικών δράσεων, εμπειριών και γνώσεων, την ανάπτυξη ενδιαφερόντων. Πρωταρχικός σκοπός είναι η προσέλευση μελών χωρίς ειδικές ανάγκες. Λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα.

Προγράμματα που απευθύνονται σε άτομα με βαριές κινητικές ή/και πολλαπλές αναπηρίες, παρέχοντας κατάρτιση σε διάφορα γνωστικά πεδία και θεματικά αντικείμενα (π.χ. Catering – Εστίαση, Είδη Δώρων,Dataline – Πληροφορι­κή), πλαισιωμένη από συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες και προώθηση στην αγορά εργασίας. 

Επικοινωνία 

Μ. Γερουλάνου 117 
164 52 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 

Τηλ.: 2109622290 
Fax: 2109644330

Email: ssa@otenet.gr 
Ιστοσελίδα: www.eps-ath.gr 

Αρχε​ίο 

Πολυσέλιδο μεγέθους Α5+, χρώματος λευκού. Συνοδευτικά έντυπα: α) 35 Χρόνια πόρτα ανοικτή, β) 35 χρόνια προσφο­ράς της ΕΠΣ, γ) Το σπίτι μου και εγώ, δ) Ο αδελφός μου και εγώ ε) Αθήνα, μία πόλη απροσπέλαστη για τους αναπήρους (1984-1994), στ) ΕΚΚΕΑ ΑμεΑ, ζ) Πρότυπο Ειδικό Δημοτικό Σχο­λείο, η) Ξενώνας Προσωρινής Διαμονής, θ) Ακόμα ένα σκαλοπάτι με την ΕΠΣ.

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών (ΠΡΟΝΟΗΣΕ, 2016) από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.