ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ

Εικόνα NOESI.gr

​​Λογότυπο του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.Το Ίδρυμα Ειδικής Αγωγής & Επαγγελματικής Κατάρτισης "Σικιαρίδειο" ιδρύθηκε το 1939 με δωρεά της οικογένειας του Βασιλείου Σικιαρίδη. Αρχικά, λειτούργησε ως ορφα­νοτροφείο και πρεβεντόριο. Από το 1971 λειτουργεί ως Kέντρο ανοικτής φροντίδας που προσφέρει κατάρτιση σε παιδιά και νέους, ηλικίας από 5-21 ετών, με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Είναι ΝΠΙΔ μη κερ­δοσκοπικού χαρακτήρα, επιδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και διαθέτει έναν ιδιόκτητο χώρο (κληροδότημα) έκτασης 18 στρεμμάτων. Παλαιότερα προσέφερε υπηρεσίες σε περίπου 250 παιδιά και νέους, σήμερα σε περίπου 80 ωφελούμενους και τις οικογένειές τους.

Διαβάστε αναλυτικά: Τα προβλήματα που οδηγούν σε αναστολή λειτουργίας του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ Ιδρύματος

Υπηρεσίες

  • Δημόσιο ειδικό σχολεία και ειδικό νηπιαγωγείο: Εποπτεύονται από το Υπουρ­γείο Παιδείας. Παρέχεται γεύμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεταφορά με σχολικό.
  • Ιατροπαιδαγωγικός Σταθμός: Παρέχεται ψυχιατρική παρακολούθηση, ψυχολογική και κοι­νωνική στήριξη, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική γονέων, εργοθερα­πεία, λογοθεραπεία, οδοντιατρική φροντίδα και πρόληψη, πρώιμη παρέμβαση και πληρο­φόρηση.
  • Προεπαγγελματικά εργαστήρια: Για αποφοίτους δημοτικού ηλικίας 12 – 16 ετών.
  • Εργαστήρια Επαγγελματικής Κατάρτισης: Για εφήβους ηλικίας 16 – 21ετών με στόχο την απόκτη­ση γνώσεων και δεξιοτήτων με στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση — Βιβλιοδεσία, ξυλουργική, θερμοκήπιο, κεραμική, κηπουρική, τροφοδοσία, μπατίκ, χειροτεχνία, καλλιτεχνικές κατασκευές, ραπτική, υφαντική.
  • Επαγγελματική αποκατάσταση: Επαγγελματικός προσανατολισμός, συνεργασία με τοπι­κούς φορείς για εξασφάλιση θέσεων εργασίας.
  • Τμήμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων: Κυκλοφοριακή αγω­γή, αυτο-εξυπηρέτηση, καλλιτεχνική έκ­φραση και δημιουργία, θεατρικό παιχνίδι, χοροθεραπεία, μουσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, Τμήμα Η/Υ, αθλητικές δραστηριότη­τες.

Στελεχώνεται από Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Νοσηλευτή, Λο­γοθεραπευτή, Εργοθε­ραπευτή, Μουσικοθεραπευτή. 

Επικοινωνία 

Πεντέλης 58
151 26 ΜΑΡΟΥΣΙ

Τηλ.: 2108023572, 2108021622
Fax: 2108050433
E-mail: info@sikiarideio.gr
Ιστοσελίδα: www.sikiarideio.com [δεν λειτουργεί] 

[+] Facebook: http://on.fb.me/UefKdx 

* Έντυπο στο αρχείο του NOESI.gr: Βιβλιοδετημένο (8 σελ.) Α3-, χρώματος λευκού.

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Σχόλια

Βίντεο από εορτή στο ίδρυμα Σικιαρίδειο όπου ξανά επισημαίνεται

Εικόνα Ευάγγελος - Άκης Ασπρογέρακας

Συνδεθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε δηλώσεις και απόψεις για τη απρόσκοπτη χρηματοδότηση του ιδρύματος, που έγιναν σε παρελθόντα χρόνο και που έχουν άμεση σχέση με τη σημερινή κατάσταση:
 https://www.linkedin.com/in/%CE%B5%CF%85%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82-87657719/treasury/position:690178278/?entityUrn=urn%3Ali%3Afs_treasuryMedia%3A(ACoAAAPSNxoBoWwdaMGBnyfGqkyIOlue3Gvj4UA%2C50685443/

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.