Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ► Αναστέλλει τη λειτουργία του

Εικόνα NOESI.gr

​​Λογότυπο του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.Το Ίδρυμα Ειδικής Αγωγής & Επαγγελματικής Κατάρτισης "Σικιαρίδειο" ιδρύθηκε το 1939 με δωρεά της οικογένειας του Βασιλείου Σικιαρίδη. Αρχικά, λειτούργησε ως ορφα­νοτροφείο και πρεβεντόριο. Από το 1971 λειτουργεί ως Kέντρο ανοικτής φροντίδας που προσφέρει κατάρτιση σε παιδιά και νέους, ηλικίας από 5-21 ετών, με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Είναι ΝΠΙΔ μη κερ­δοσκοπικού χαρακτήρα, επιδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και διαθέτει έναν ιδιόκτητο χώρο (κληροδότημα) έκτασης 18 στρεμμάτων. Παλαιότερα προσέφερε υπηρεσίες σε περίπου 250 παιδιά και νέους, σήμερα σε περίπου 80 ωφελούμενους και τις οικογένειές τους.

Πατούλης Γιώργος, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχος Αμαρουσίου.22/04/2016 — Πατούλης κατά Φωτίου για το Σικιαρίδειο ίδρυμα: Με δική της ευθύνη δεκάδες παιδιά θα στερηθούν το σχολείο τους.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου καλεί την κα Φωτίου «να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος», σημειώνοντας ότι με αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και προσωπικά της κα Φωτίου «δεκάδες παιδιά με νοητική στέρηση θα στερηθούν το σχολείο τους». «Η αδικαιολόγητη πολιτική επιλογή της κας Φωτίου να μη χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου της, ως έχει υποχρέωση, το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, οδηγεί στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο του, στο χώρο του οποίου λειτουργούν το 1ο Ειδικό Δημοτικό και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου. Διαβάστε την είδηση από το iefimerida.gr.

Φωτίου Θεανώ, Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.22/04/2016 — Η κα Φωτίου απαντά: Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα δεν κλείνει, αλλά αναβαθμίζεται
Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υποστηρίζει ότι δεν είναι αληθής η καταγγελία του δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για λουκέτο σε ειδικό σχολείο. Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, όπως επιχορηγήθηκε το 2015 και 2016 με συνολικά περίπου 411.470 ευρώ, έτσι θα επιχορηγηθεί και το 2017, εφόσον το αιτηθεί, αναφέρει η κα Φωτίου. Διαβάστε την είδηση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι δεν αναστέλλεται η λειτουργία του 1ου Ειδικού Δημοτικού και του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου και συγκεκριμένα ενημερώνει τους γονείς των μαθητών των Ειδικών Σχολείων, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, ότι θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 24 Απριλίου. Προσοχή, η ανακοίνωση αφορά τα Ειδικά Σχολεία όχι το Ίδρυμα.

Διαβάστε αναλυτικά: Τα προβλήματα που οδηγούν σε αναστολή λειτουργίας του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ Ιδρύματος

Υπηρεσίες

  • Δημόσιο ειδικό σχολεία και ειδικό νηπιαγωγείο: Εποπτεύονται από το Υπουρ­γείο Παιδείας. Παρέχεται γεύμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεταφορά με σχολικό.
  • Ιατροπαιδαγωγικός Σταθμός: Παρέχεται ψυχιατρική παρακολούθηση, ψυχολογική και κοι­νωνική στήριξη, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική γονέων, εργοθερα­πεία, λογοθεραπεία, οδοντιατρική φροντίδα και πρόληψη, πρώιμη παρέμβαση και πληρο­φόρηση.
  • Προεπαγγελματικά εργαστήρια: Για αποφοίτους δημοτικού ηλικίας 12 – 16 ετών.
  • Εργαστήρια Επαγγελματικής Κατάρτισης: Για εφήβους ηλικίας 16 – 21ετών με στόχο την απόκτη­ση γνώσεων και δεξιοτήτων με στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση — Βιβλιοδεσία, ξυλουργική, θερμοκήπιο, κεραμική, κηπουρική, τροφοδοσία, μπατίκ, χειροτεχνία, καλλιτεχνικές κατασκευές, ραπτική, υφαντική.
  • Επαγγελματική αποκατάσταση: Επαγγελματικός προσανατολισμός, συνεργασία με τοπι­κούς φορείς για εξασφάλιση θέσεων εργασίας.
  • Τμήμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων: Κυκλοφοριακή αγω­γή, αυτο-εξυπηρέτηση, καλλιτεχνική έκ­φραση και δημιουργία, θεατρικό παιχνίδι, χοροθεραπεία, μουσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, Τμήμα Η/Υ, αθλητικές δραστηριότη­τες.

Στελεχώνεται από Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Νοσηλευτή, Λο­γοθεραπευτή, Εργοθε­ραπευτή, Μουσικοθεραπευτή. 

Επικοινωνία 

Πεντέλης 58
151 26 ΜΑΡΟΥΣΙ

Τηλ.: 2108023572, 2108021622
Fax: 2108050433
E-mail: info@sikiarideio.gr
Ιστοσελίδα: www.sikiarideio.com [δεν λειτουργεί] 

[+] Facebook: http://on.fb.me/UefKdx 

* Έντυπο στο αρχείο του NOESI.gr: Βιβλιοδετημένο (8 σελ.) Α3-, χρώματος λευκού.

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Σχόλια

Βίντεο από εορτή στο ίδρυμα Σικιαρίδειο όπου ξανά επισημαίνεται

Εικόνα Ευάγγελος - Άκης Ασπρογέρακας

Συνδεθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε δηλώσεις και απόψεις για τη απρόσκοπτη χρηματοδότηση του ιδρύματος, που έγιναν σε παρελθόντα χρόνο και που έχουν άμεση σχέση με τη σημερινή κατάσταση:
 https://www.linkedin.com/in/%CE%B5%CF%85%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82-87657719/treasury/position:690178278/?entityUrn=urn%3Ali%3Afs_treasuryMedia%3A(ACoAAAPSNxoBoWwdaMGBnyfGqkyIOlue3Gvj4UA%2C50685443/

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;