Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΠΙΣΤΗ

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις "η Πίστη" ιδρύθηκε το 1993 από γονείς που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία", εκφράζοντας την πίστη τους στη θετική έκβαση του αγώνα να κρατηθεί το όραμα του θριάμβου. Η "νεοπλασματι­κή νόσος" αντιστοιχεί σε αυτό που ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουν, ένα μεγάλο και οδυνηρό πρόβλη­μα, τον παιδικό καρκίνο.

Υπηρεσίες – Δράσεις - Σκοποί

 • Δημιουργία αξιοπρεπών, επαρκών και υψηλού επιπέδου συνθηκών νοσηλείας.
 • Εξοπλισμός και συντήρηση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών των δωματίων νοσηλεί­ας.
 • Οργάνω­ση δανειστικής βιβλιοθήκης και κασετοθήκης.
 • Εξοπλισμός των κλινικών με επιστημονικά όρ­γανα και συσκευές προηγμένης τεχνολογίας.
 • Ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά που νοσηλεύονται.
 • Ψυχική και κοινωνική στήριξη των οικογενειών με παιδί που πάσχει από νεοπλασματικό νόσημα.
 • Εξασφάλιση στέγης, τροφής, ένδυσης στις άπορες οικογένειες.
 • Υποβοήθηση του έργου του επιστημονικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των Αι­ματολογικών – Ογκολογικών κλινικών και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία".
 • Προώθηση της ιατρικής επιστήμης σε θέματα νεοπλασιών (χορήγηση υποτροφιών, οργάνω­ση συνεδρίων, κ.α.).
 • Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας για τη δωρεά μυελού των οστών.
 • Δημιουργία και οργάνωση Τράπεζας Αίματος για την κάλυψη των αναγκών των Ογκολογι­κών Κλινικών και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, με αίμα και αιμοπε­τάλια.

Επικοινωνία Ηγήμονος 2 Β' 157 73 ΖΩΓΡΑΦΟΣ Τηλ./Fax: 2107486880 Fax: 2107488961 E-mail: pisti@otenet.gr Ιστοσελίδα: www.pisti.gr Αρχείο Τρίπτυχο μεγέθους Α4, διχρωμίας λευκό – σομόν. Συνοδευτικό έντυπο: α) Αίτηση Υποψηφίου Δωρητή Μυελού των Οστών. * Πηγή: ΠΡΟΝΟΗΣΕ 3 από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.