Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΠΙΣΤΗ

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις "η Πίστη" ιδρύθηκε το 1993 από γονείς που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία", εκφράζοντας την πίστη τους στη θετική έκβαση του αγώνα να κρατηθεί το όραμα του θριάμβου. Η "νεοπλασματι­κή νόσος" αντιστοιχεί σε αυτό που ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουν, ένα μεγάλο και οδυνηρό πρόβλη­μα, τον παιδικό καρκίνο.

Υπηρεσίες – Δράσεις - Σκοποί

 • Δημιουργία αξιοπρεπών, επαρκών και υψηλού επιπέδου συνθηκών νοσηλείας.
 • Εξοπλισμός και συντήρηση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών των δωματίων νοσηλεί­ας.
 • Οργάνω­ση δανειστικής βιβλιοθήκης και κασετοθήκης.
 • Εξοπλισμός των κλινικών με επιστημονικά όρ­γανα και συσκευές προηγμένης τεχνολογίας.
 • Ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά που νοσηλεύονται.
 • Ψυχική και κοινωνική στήριξη των οικογενειών με παιδί που πάσχει από νεοπλασματικό νόσημα.
 • Εξασφάλιση στέγης, τροφής, ένδυσης στις άπορες οικογένειες.
 • Υποβοήθηση του έργου του επιστημονικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των Αι­ματολογικών – Ογκολογικών κλινικών και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία".
 • Προώθηση της ιατρικής επιστήμης σε θέματα νεοπλασιών (χορήγηση υποτροφιών, οργάνω­ση συνεδρίων, κ.α.).
 • Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας για τη δωρεά μυελού των οστών.
 • Δημιουργία και οργάνωση Τράπεζας Αίματος για την κάλυψη των αναγκών των Ογκολογι­κών Κλινικών και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, με αίμα και αιμοπε­τάλια.

Επικοινωνία Ηγήμονος 2 Β' 157 73 ΖΩΓΡΑΦΟΣ Τηλ./Fax: 2107486880 Fax: 2107488961 E-mail: pisti@otenet.gr Ιστοσελίδα: www.pisti.gr Αρχείο Τρίπτυχο μεγέθους Α4, διχρωμίας λευκό – σομόν. Συνοδευτικό έντυπο: α) Αίτηση Υποψηφίου Δωρητή Μυελού των Οστών. * Πηγή: ΠΡΟΝΟΗΣΕ 3 από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;