Οδηγός παρεμβάσεων

O Οδηγός των παρεμβάσεων του NOESI.gr περιγράφει προγράμματα (μοντέλα) παρέμβασης, θεραπείας και αντιμετώπισης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.O Οδηγός παρεμβάσεων περιγράφει τους σκοπούς και μεθόδους που χρησιμοποιούνται σε προγράμματα (μοντέλα) παρέμβασης, θεραπείας και αντιμετώπισης στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης. Έχει πιστοποιηθεί από το Health on the Net Foundation. Οι πληροφορίες είναι γενικές κατευθύνσεις και σχετικές, όχι εξατομικευμένες. Δείτε τον Οδηγό στη σελ.: www.noesi.gr/book/intervention

Λογισμικό "ALEXIS"

Εικόνα agkou

Εξώφυλλο του CD-ROM με τον μικρό Αλέξη. Κλικ για μεγέθυνση.Στις 23/1/2008 παραλάβαμε ένα ...μοναδικό δώρο)! Ο Παύλος Χουζανάς, πατέρας του Αλέξη, μας έστειλε αντίγραφο ενός CD-ROM με ασκήσεις για την αντίληψη που έχει φτιάξει ο ίδιος, αρχικά, για τον γιο του Αλέξη. Πρόκειται για μία σειρά ασκήσεων που βασίζονται στην αντίληψη χώρου, χρόνου, σχημάτων, χρωμάτων, αλλά και σε περισσότερο πολύπλοκες νοητικές λειτουργίες, όπως η σύνθεση αντίληψης - εμπειρίας (π.χ. τουλίπα = βολβός) και η ταύτιση εικόνων με τη λέξη του αντικειμένου που απεικονίζουν.

Μελετήσαμε προσεκτικά το CD-ROM και εντυπωσιαστήκαμε! Είναι μία πρωτότυπη και λειτουργική υλοποίηση σαν αυτές που αγοράζουμε από καλά βιβλιοπωλεία! Το CD-ROM λειτουργεί με ευχρηστία, τα παιχνίδια φαίνονται πολύ μελετημένα, ενώ είναι θαυμάσια επενδυμένα με ζωηρά χρώματα, πρωτότυπους ήχους και παιδικά τραγούδια.

Ο Παύλος Χουζανάς, κατασκευαστής του CD-ROM "Alexis" (που φέρει το όνομα του γιου του) διέθεσε προς το NOESI.gr εντελώς δωρεάν τρία αντίγραφα του CD-ROM με τα παιχνίδια. Αντίγραφο του CD-ROM μαζί με τις οδηγίες χρήσης, που το συνοδεύουν, καταχωρήθηκαν ήδη στη νεοσύστατη βιβλιοθήκη του NOESI.gr!

Ευχαριστούμε θερμά τον Κο Χουζανά για την εξαιρετικά πολύτιμη συνεισφορά του!

Με την άδεια του Κου Χουζανά, μπορούμε να δώσουμε δωρεάν το CD-ROM αυτό σε οποιοδήποτε γονέα παιδιού με ή χωρίς αυτισμό ενδιαφέρεται να το χρησιμοποιήσει. Το NOESI.gr άλλο που δε θέλει να μοιράσει το CD-ROM με τα παιδικά παιχνίδια σε όσα περισσότερα μέλη του ενδιαφέρονται! Θα πρέπει να οργανώσουμε, βεβαίως, την αποστολή των CD-ROM ταχυδρομικά.


Εάν ενδιαφέρεστε για το CD-ROM επικοινωνήστε με το NOESI.gr, στείλτε μας την ταχυδρομική διεύθυνσή σας και δώστε μας λίγο χρόνο για να σας το στείλουμε. Επίσης, θα θέλαμε να μας περιγράψετε το σκοπό για τον οποίο θα το χρησιμοποιήσετε.


Σημείωση: Το NOESI.gr συνεχίζει και για το 2013 την αποστολή του ALEXIS ταχυδρομικά με τα ΕΛΤΑ


Για κλείσιμο, θα ευχαριστήσω πολύ θερμά εκ μέρους του NOESI.gr τον Παύλο Χουζανά και τον Αλέξη του (!) για την πολύ όμορφη επιστολή του και για τον κόπο, τον χρόνο, το μεράκι, την όρεξη και την αγάπη που έβαλε σε αυτό το CD-ROM και, βεβαίως, τη διάθεσή του να το διανείμει δωρεάν σε άλλους γονείς που μεγαλώνουν τα μικρά τους. Η προσφορά αυτή μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι η κοινότητα του NOESI.gr είναι τόσο αληθινή, όμορφη, σπουδαία και πολύτιμη, όσο και οι άνθρωποι που την απαρτίζουν!!!

Με (λίγη) συγκίνηση και (πολλή) υπερηφάνεια για τα μέλη μας, με εκτίμηση,

'Αγγελος Γ. Κουτουμάνος
Εκδότης NOESI.gr

like0

Σχόλια

Επιτέλους...

Εικόνα basilios
Να και ένα dvd που ΠΡΕΠΕΙ να διακινείται... Πολλά συγχαρητήρια
like0

CD για παιδιά με ιδιαιτερότητες

Εικόνα ανώνυμο
Θα εξίσου καλό να αναρτηθεί το CD κάπου στην ιστοσελίδα ώστε να μπορούν όσοι θέλουν να το κατεβάσουν από το Ιnternet. Αυτό βέβαια κατόπιν εκρίσεως από τον δημιουργό του. Με αυτό τον τρόπο έχουμε άμεση παράδοση και μηδενικά ταχυδρομικά έξοδα.
like0

Αξιέπαινη προσπάθεια

Εικόνα gf
Μπράβο στον κο Χουζανά για την προσπάθεια και την προσφορά του.
like0

CD online προς το παρόν δεν γίνεται

Εικόνα agkou
Αυτό που προτείνετε δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί: 1) Δεν έχουμε τέτοια έγκριση. 2) Η επιβάρυνση στους servers του NOESI.gr θα ήταν τεράστια - και το έξοδα λειτουργίας του NOESI.gr θα αύξαναν προκειμένου οι σελίδες να εξακολουθούν να ανοίγουν σχετικά γρήγορα. 3) Αρκετά μέλη δεν θα μπορούσαν να κατεβάσουν το CD-ROM λόγω της σύνδεσης που έχουν στο διαδίκτυο. Έτσι, πάλι, θα έπρεπε να έχουμε την εναλλακτική της ταχυδρομικής αποστολής. 4) Προτιμώ να γνωρίζουμε πού το δίνουμε και για ποιο σκοπό. Με εκτίμηση, 'Αγγελος Γ. Κουτουμάνος Εκδότης NOESI.gr
like0

Alexis II

Εικόνα houz
Γεια σε όλους, Είμαι ο μπαμπάς του Αλέξη. Θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές του NOESI.gr για την φιλοξενία του Alexis. Αν και η έγκριση δεν είναι πρόβλημα θα συμφωνήσω με το 2, 3 και 4 μέρος. Θα ήταν ψέματα να πω ότι τα σχόλια σας ή τα σχόλια των μελών δεν με κολακεύουν ή ότι είμαι υπεράνω. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το αποκορύφωμα των συναισθημάτων μου σχετικά με την ανταπόκριση του Alexis. Περιμένοντας σε ένα από τους γνωστούς μας σε όλους μας, χώρους αναμονής για εργοθεραπεία με τον Αλέξη με πλησίασε μία μητέρα, που δεν γνώριζα, με αρκετά αντίγραφα του Alexis, μου έδωσε ένα εξηγώντας μου ότι είχε βοηθήσει το παιδί της και να το πάρω και εγώ ένα για το δικό μου παιδί. Ένιωσα υπέροχα πρώτα γιατί είχε βοηθήσει το παιδί της αλλά περισσότερο γιατί και αυτή με την σειρά της προσπαθούσε να βοηθήσει άλλα παιδιά με παρόμοιες δυσκολίες με τον Αλέξη. Όλοι μας πρέπει να παλέψουμε κάποια στιγμή την εσωστρέφεια μας, που πιθανώς αναμενόμενα προκαλείται από τις ιδιαιτερότητες που έχει ο τρόπος ζωής μας, και εκτός από τα δικά μας παιδιά ατομικά πρέπει να αρχίσουμε να προσπαθούμε να σκεφτούμε και πιο συλλογικά. Χρειάζονται πολλές σταγόνες για να δημιουργηθούν οι συνθήκες να γεμίσει ένα ποτήρι αλλά πάντα χρειάζεται μόνο μία για να το γεμίσει. Η δική μου και η δική σου σταγόνα θα είναι αυτή που ή θα γεμίσει το ποτήρι ή θα δημιουργήσει τις συνθήκες κάποια άλλη σταγόνα στο μέλλον να το κάνει.
like0

Πολλές ευχαριστίες

Εικόνα mkilan
Kι από μένα, πολύ συγκινητικό το περιστατικό που περιγράφετε, αλλά και δικαίωση για το χρόνο και τον κόπο σας. Ευχαριστούμε πολύ
like0

Mπράβο

Εικόνα κατερίνα ζαρίφη
Μπράβο και από εμένα στο γονιό που εκτός από το παιδί του ενδιαφέρεται να δώσει, να μοιραστεί, να βοηθήσει και άλλα παιδιά με αυτά τα προβλήματα. Να είναι πάντα καλά και να έχει καλά αποτελέσματα και πρόοδο ο Αλέξης. Φιλικά, Κατερίνα Ζαρίφη
like0

Ευχαριστώ

Εικόνα Angela Papastavrou
Σας ευχαριστώ πολύ και εγώ με την σειρά μου. Μόνο που θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας σημαίνει πολλά για μένα. Είστε "άνθρωπος" με όλη την σημασία της λέξης!!! Περιμένω με αγωνία να το λάβω, να δω και πως θα ανταποκριθεί και το δικό μου παιδί σε αυτό και θα επιστρέψω να σας ενημερώσω για τις εντυπώσεις μας!!! Φιλικά, Αγγελική Παπασταύρου
like0

Κι από μένα ένα μεγάλο ευχαριστώ

Εικόνα vasso_63
Θα το περιμένω κι εγώ με μεγάλη αγωνία. Θα συγχαρώ κι εγώ με την σειρά μου τον υπέροχο μπαμπά και υπέροχο άνθρωπο!!!
like0

Σχετικά με το πρόγραμμα Alexis

Εικόνα Angela Papastavrou
Το παραλάβαμε κατά την διάρκεια του καλοκαιριου και μας το έβαλε στο κομπιούτερ ο μπαμπάς μας στην διάρκεια που το NOESI.gr ήταν εκτός λειτουργίας. Ο μικρός κατενθουσιάστηκε και το κατάλαβε αμέσως, πιο γρήγορα αποτι το κατάλαβα και εγώ!!! Ειδικά η επιβράβευση στο τέλος του κάθε παιχνιδιού με τα ζουζούνια ήταν το κερασάκι στην τουρτα της χαράς!!! Κε Χουζάνα σας ευχαριστούμε πολύ και ο Αλέξης σας είναι ένα κουκλάκι, να τον χαίρεστε!!!
like0

Μπράβο

Εικόνα λένα γκαντιά
Μπράβο,μπράβο,μπράβο!Σε όλους σας,για όλα!Ευχαριστώ που υπάρχετε στη ζωή μας! Λένα
like0

Λογισμικό 'Alexis'

Εικόνα Γιώργος Μιγάδης
Μόλις έστειλα αίτημα για το λογισμικό αυτό για να κάνω μια πρώτη αλλά συστηματική επαφή του γιου μου με τον Η/Υ με ένα ειδικά φτιαγμένο πρόγραμμα όπως αυτό. Πιστεύω ότι τέτοια προγράμματα μπορούν να βοηθήσουν πολύ τα παιδιά μας, τόσο στο γνωστικό πεδίο, όσο και στην αυτοαπασχόλησή τους. Ευχαριστώ και αναμένω. Γιώργος.
like0

Μεγάλη καρδια..

Εικόνα arntin
Αυτό θα πει μεγάλη καρδιά!!!! Κύριε Παύλο συγχαρητήρια για την κίνηση σας να παραχωρήσετε στο noesi (δηλαδή σε όλους εμάς) δωρεάν αυτό το cd-rom . Na χαίρεστε τον Αλέξη σας και τα υπόλοιπα παιδιά σας(αν έχετε άλλα). Μακάρι να δίναμε όλοι οι άνθρωποι απλόχερα οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό μας.
like0

Θησαυρός

Εικόνα Φωτεινή Τσουλουφά

Μόλις έκανα την αίτηση για αυτο το υπέροχο λογισμικό. Θα το περιμένω με αγωνία. Πολλά μπράβο. Είστε ένας υπέροχος άνθρωπος. Μακάρι όλοι να είμασταν σαν εσάς. Έχετε μεγάλη καρδιά. Να χαίρεστε τον Αλέξη σας και να τον δείτε όπως επιθυμείτε!

like0

Παραπομπές στον Οδηγό.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο μας και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών μας τακτικά. Αυτό αποτελεί μία βασική παράμετρο της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς την άδειά μας, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του NOESI.gr εδώ.