Νέοι τρόποι αντιμετώπισης

Οταν πρωτοήρθα σε αυτό το σάιτ πανω απο 3 χρόνια πρίν ήμουν απελπισμένη ένιωθα μόνη γιατί νόμιζα ότι δεν δίνω τίποτα απο την ψυχή μου ότι δεν κάνω προσπάθειες και και και...

Είμαστε πολύ "πίσω"...

Εικόνα stella_xania
Προβληματήστηκα πολύ έντονα μετά από ένα περιστατικό που μου συνέβη και θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας.. Κατάγομαι από τα Χανιά, εκεί γεννήθηκα και εκεί μεγάλωσα.. Τα τελευταία πένττε χρόνια κατοικώ στο Ηράκλειο Κρήτης. Περιμένοντας χθες στη στάση για να πάρω το λεωφορείο να πάω στη δουλειά μου ήρθε δίπλα μου και κάθισε ένας κύριος..

Το ζητούμενο

Εικόνα ligeri
Ίσως μια ζωή δεν φτάνει για να μεταλλαχθεί ο σπαραγμός σε αίσθηση τρυφεράδας, αθώας απόλαυσης, λυτρωτικής οικειότητας μ' έναν χώρο όπου η διάλεκτος της ψυχής υποκαθιστά όλες τις γλώσσες του κόσμου και η σκληροτράχηλη επιφάνεια της ζωής γίνεται ουσία που μεθάει την γεύση με γλυκό-πικρες παραλλαγές.

Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού

Εικόνα autism-parents-act

Εδώ θα βρείτε το Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού, όπου περιλαμβάνεται ειδικό κεφάλαιο για την ψυχοκινητική ανάπτυξή του παιδιού. Στην επόμενη σελίδα υπάρχει μία μικρή ενότητα για τον αυτισμό. 

Υπουργείο προς "APA" (μέσω NOESI.gr): "Νέο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού με πρώιμη ανίχνευση αυτισμού!"

Εικόνα autism-parents-act

Κλικ για να δείτε το ΝΕΟ! Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού

Τι είχαμε πει στο τελευταίο "Βιολόγιο": 4.563 υπογραφές! Ένας στόχος!:

"...Έχουμε πολλές ελπίδες (βάσιμες) ότι η προσπάθεια όλων μας έχει φέρει αποτέλεσμα!". 

Επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έφτασε 26/6/2009, όπου βεβαιώνεται η ενσωμάτωση του M-CHAT - δηλ. του ειδικού εργαλείου για την πρώιμη ανίχνευση του αυτισμού σε νήπια 18 μηνών και άνω - στο νέο (!) Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού.

Κατασκηνώσεις για άτομα με αναπηρία στο Ν. Ηλείας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Από τις 30 Αυγούστου 2009 έως και τις 6 Σεπτεμβρίου 2009 στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας θα φιλοξενηθούν όσα ΑμεΑ από το νομό το επιθυμούν. Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Ηλείας κ. κ. Γερμανός παραχώρησε τις κατασκηνώσεις τη συγκεκριμένη περίοδο προκειμένου να φιλοξενηθούν ΑμεΑ από 5 έως 30 ετών με συνοδεία ενηλίκου.

Κατασκηνώσεις για ΑμεΑ κοντά στον Ισθμό της Κορίνθου

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Φέτος το καλοκαίρι, από 3 έως 17 Αυγούστου 2009 θα διεξαχθεί ένα πρότυπο κατασκηνωτικό πρόγραμμα για άτομα με ειδικές ανάγκες στις εγκαταστάσεις μιας κατασκήνωσης κοντά στον Ισθμό της Κορίνθου.

Μέθοδοι εκμάθησης ανάγνωσης σε παιδιά με ΔΑΔ

Εικόνα Marian
Ο γιος μου τελείωσε την επαναφοίτηση του στο νηπιαγωγείο και το Σεπτέμβρη πρόκειται να φοιτήσει στην α' δημοτικού. Κάνουμε μία προσπάθεια να επιτύχουμε κάποια βήματα στον τομέα της ανάγνωσης. Ενδιαφέρομαι για πληροφορίες ως προς την μέθοδο που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος σε παιδιά με δυσκολίες ΔΑΔ (χωρίς καλό λόγο) και για υλικό που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος,όπως βιβλία.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.