Μέθοδοι εκμάθησης ανάγνωσης σε παιδιά με ΔΑΔ

Εικόνα Marian
Ο γιος μου τελείωσε την επαναφοίτηση του στο νηπιαγωγείο και το Σεπτέμβρη πρόκειται να φοιτήσει στην α' δημοτικού. Κάνουμε μία προσπάθεια να επιτύχουμε κάποια βήματα στον τομέα της ανάγνωσης. Ενδιαφέρομαι για πληροφορίες ως προς την μέθοδο που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος σε παιδιά με δυσκολίες ΔΑΔ (χωρίς καλό λόγο) και για υλικό που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος,όπως βιβλία.

Το αύριο

Εικόνα Marian
Τελειώνοντας κι αυτή η χρονιά θέλω να σας γνωρίσω λίγο παραπάνω τον μικρό μου. Έγινε έξι ετών και κάθε μέρα μπορούμε να είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι. Τόσα και τόσα πράγματα που φάνταζαν άπιαστα έγιναν παραγματικότητα και για εμάς.

Γιατρός ουρολόγος

Εικόνα Marian
Πήγαμε τον μικρό μου πριν μία εβδομάδα στο νοσοκομείο γιατί πονούσε πολύ στην κοιλιά και εκεί του βρήκαν μία στένωση στην έξοδο του αριστερού νεφρού. Τώρα αναζητούμε έναν ειδικό να τον παρακολουθεί. Θα ήθελα επίσης να μου πείτε εάν έχετε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα.

Μετά από ασθένεια

Εικόνα Marian
Έχω παρατηρήσει ότι ο μικρούλης μου κάθε φορά που αρρωσταίνει και γίνεται καλά ταυτόχρονα πραγματοποιεί ένα μικρό άλμα προόδου. Θα 'λεγε κανείς ότι κάτι τον έχει ωφελήσει.

Ειδική αγωγή

Εικόνα Marian
Για όσους ενδιαφέρονται για "παράλληλη στήριξη", σας γράφω ένα απόσπασμα από το προσχέδιο για την ειδική αγωγή.
    "...Στην τάξη τους με παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση, από εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, όταν αυτό επιβάλλεται από το είδος και το βαθμό των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Παρέχεται σε μαθητές που δεν αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες μάθησης και μπορούν να παρακολουθήσουν το αναλυτικό εκαπιδευτικό πρόγραμμα της τάξης, αν υποστηριχθούν σε περιοδική και προγραμματισμένη βάση, σύμφωνα με την εισήγηση. Παρέχεται ακόμη και σε μαθητές με σοβαρότερες εκπαιδευτικές ανάγκες, όταν στην περιοχή τους δεν υπάρχει άλλο πλαίσιο αντιμετώπισης (ειδικό σχολείο, τμήμα ένταξης). Στην περίπτωση αυτή η στήριξη από ειδικό εκπαιδευτικό μπορεί να γίνεται σε μόνιμη και προγραμματισμένη βάση...."

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.