Μετά από ασθένεια

Εικόνα Marian
Έχω παρατηρήσει ότι ο μικρούλης μου κάθε φορά που αρρωσταίνει και γίνεται καλά ταυτόχρονα πραγματοποιεί ένα μικρό άλμα προόδου. Θα 'λεγε κανείς ότι κάτι τον έχει ωφελήσει. Πρώτη φορά το παρατήρησα πριν μερικούς μήνες όταν μετά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο, για μία βαριά αλλεργία, βγήκε έξω διαφορετικό παιδί και με όρεξη να χρησιμοποιεί τις λίγες λέξεις που ήξερε. Το Σάββατο έπαθε γαστρεντερίτιδα και όταν συνήλθε μας είπε μερικές εκπληκτικές προτάσεις. Άφησε το τηλεγραφικό του στιλ και μας είπε ολοκληρωμένες προτάσεις, όπως αυτή που σημείωσα στο τετράδιο προόδου "Άκου, εσύ πήγαινε από εκεί και εγώ θα πάω από εδώ" ή "τι όμορφο που είναι". Σημειώνω ότι αυτό έγινε τελείως ξαφνικά γιατί δεν μας έχει συνηθίσει στη χρήση μικρών, ενδιάμεσων λέξεων. Σημειώστε επίσης ότι ο μικρός μας πέρισυ τέτοιο καιρό έλεγε δύο λέξεις την ημέρα και όχι κάθε μέρα. Θα ήθελα να μάθω εάν και εσείς έχετε παρατηρήσει κάτι ανάλογο ή πρόκειται για απλή σύμπτωση.

Σχόλια

Τι άλλο συμβαίνει ταυτόχρονα;

Εικόνα miky
Μια σκέψη κάνω... Μηπως τα διαστήματα της αρρώστιας απλά το παιδί μένει λίγο έξω από το στρες των θεραπειών, βρίσκει λίγο χρόνο να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να "χωνέψει" όλα αυτά που προσπαθεί να κατακτήσει χωρίς να παλύει για καινούρια; Εγώ βλέπω στο μικρούλη μου τέτοια μικρά αλματάκια μετά από διακοπες... όχι τόσο μεγάλα οπως αυτά που λές ...αλλά προσπαθώ να το συνδυάσω. Ας μας πει καποιος ειδικός αν έχει βάση αυτό που σκεφτόμαστε... Miranta
like1

Προς την Μiky και την Μarian

Εικόνα Kari
Aγαπητη φιλη αυτο που θα σου πω ειναι απλως μια θεωρια ενος γιατρου, προσωπικα την συννεριζομαι κα την πιστευω απολυτα μια και το εχω διαπιστωσει και η ιδια στην δικο μου παιδι. Υποστηιζει πως καποιες τροφες κυριως αυτες με τα συντηριτικα και τις χρωστικες ουσιες μπλοκαρουν το συστημα αυτων των παιδιων και πως ο οργανισμος τους δεν δημιουργει τις καταλληλες χημικες ενωσεις ωστε να λειτουργησει σωστα ο εγκεφαλος τους. Για αυτο και μετα απο μια διαιτα ή μια γαστρεντεριτιδα ή μια αρρωστεια γενικοτερα(οπου θα εχει μειωθει η ορεξη του παιδιου και δεν θα τρωει οπως συνηθως)"καθαριζει" ο οργανισμος του παιδιου απο τις βλαβερες ουσιες κατι σαν αποτοξινωση θα ελεγα και τοτε ξεμπλοκαρουν πολλα συστηματα του και υπαρχει βελτιωσει στην συμπεριφορα του, στην ομιλια του κλπ. Έχει να κανει λιγο και με το θεμα των βαρεων μεταλλων αλλα ολα ειναι αμφισβητουμενα ακομα κυριως στην Ελλαδα αλλα και στην συμβατικη ιατρικη.
like2

Υπάρχει πρόοδος

Εικόνα -ginka
Μέχρι την στιγμή που δεν μίλαγαν τα παιδιά μας, αναρωτιόμασταν γιατί δεν μιλάνε. Τώρα που ξεκίνησαν να μιλάνε θα αγχωνόμαστε γιατί μίλησαν; Μπορεί να συνέβησαν όσα υπόθηκαν απο τις φίλες μας, όμως μην ξεχνάς ότι το παιδί μέρα με την μέρα γίνεται πιο ώριμο. Απο την άλλη , όσα έχει μάθει μέχρι σημερα δεν πάνε χαμένα ...αλλά την κατάλληλη στιγμή που αυτό θα είναι έτοιμο θα τα πεί. Απολαυσε το λοιπόν και συνέχισε όπως πρώτα για ένα καλύτερο αύριο. Φιλικά, Ginka
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.