Σπάνιες Παθήσεις: Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων (29/2)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Εμείς λέμε: "Σπάνιοι είναι οι άνθρωποι, όχι οι παθήσεις τους" ;) Σπάνια ημέρα η 29η Φεβρουαρίου, 24 ώρες περισσότερες τη χρονιά που εμφανίζεται! Έτσι επιλέχθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Νόσων. Η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Νόσων καθιερώθηκε το 2008 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS) και τιμάται έκτοτε την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινή γνώμης και την άσκηση πίεσης, προκειμένου το σύστημα υγείας και πρόνοιας να προσαρμόζεται στους πάσχοντες από σπάνιο νόσημα, την πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων τους.

Μάρτιος, 31 :: Διήμερη εκπαίδευση στο Pivotal Response Training (αντιμετώπιση αυτισμού)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Πρόγραμμα Σεμιναρίου.Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Εκπαίδευσης Αντιμετώπισης Αυτισμού με την επιστημονικά τεκμηριωμένη Μέθοδο Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων για παιδιά με Αυτισμό Επίπεδο Ι και Επίπεδο ΙΙ Pivotal Response Training από το Koegel Autism Center του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Santa Barbara USA.

Πρόκειται για μία νατουραλιστική μέθοδο, βασισμένη στις Αρχές της Εφαρμοσμένης Συμπεριφορικής Ανάλυσης - ΑΒΑ, με λιγότερο αυστηρές επιταγές και δυνατότητα περισσότερης εκπαίδευσης στο σπίτι από τους ίδιους τους γονείς, οι οποίοι επίσης μπορούν να εκπαιδευτούν στην μέθοδο αυτή.

Επιδομα για παιδι με συνδρομο Asperger

Εικόνα Θεόδωρος Δημάδης

Εχω ενα εξαχρονο παιδι με Asperger. Εχω προγραμματισει να περασω την περιπτωση μας απο ΚΕΠΑ για καθορισμο ποσοστου αναπηριας. Ξερει κανεις αν δικαιουμαστε επιδομα απο την Προνοια η μηπως αναπηρικη συνταξη απο το ΙΚΑ;

Παράλληλη στήριξη: από καρδιάς λειτούργημα

Εικόνα Ανώνυμη Εκπαιδευτικός

Πόσο κατανοώ το γολγοθά και τις ανησυχίες των γονέων με παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα... Αυτισμός, Asperger, σύνδρομο Down και πόσες άλλες "διαγνώσεις" κάτω από τις οποίες βρέθηκαν ονόματα παιδιών και περιγραφές συμπτωμάτων... συστάσεις ειδικών και αποφάσεις φορέων... Χαρτιά, χαρτιά, γραφειοκρατία, γνωματεύσεις που καθυστερούν, ημερομηνίες που πρέπει να τηρηθούν...

OXI στην κατάργηση εξεταστικών κέντρων πανελληνίων εξετάσεων "φυσικώς αδυνάτων"

Εικόνα γονείς παιδ. με δυσλεξία και μ.δ.
Δυστυχώς, με λύπη μας, πληροφορούμαστε τις προθέσεις-σκέψεις του Υπουργείου σχετικά με την κατάργηση εξεταστικών κέντρων «φυσικώς αδυνάτων» για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2012 σε πολλές περιοχές της χώρας. Παρακαλούμε απαντήστε μας εγγράφως και άμεσα εάν μεθοδεύεται τέτοια ρύθμιση, σε ποιες περιοχές θα καταργηθούν εξεταστικά κέντρα και που θα εξεταστούν οι εν λόγω υποψήφιοι.

ΟΚ έχουμε Down!

Εικόνα Alex Pazi

Συνεχίζω λοιπόν μιας και αποφάσισα να αρχίσω πρώτη! Έκλαψα! Έκλαψα πολύ! Δυνατά! Ήμουν και στη φάση της λοχείας οπότε ο τομέας των συναισθημάτων μου ήταν σε κατάσταση μερικής αποσύνθεσης. Μιλήσαμε με τον παιδίατρο! Μας είπε ότι ο μικρός είναι ένα υγιέστατο παιδί! Τα προβλήματα υγείας που υπαγορεύει το σύνδρομο απουσίαζαν συνεπώς τα μέτωπα της μάχης μας μειώνονταν. «Δόξα τω Θεό!» ψιθύρισα.

Και θα ξεκινήσω εγώ...

Εικόνα Alex Pazi
Γεια σας ομάδα Σύνδρομο Down! Γεια σου evianag, γεια σου maria kalogeropoulos, γεια σου ταχτα, γεια σου λουκακη μαρια! Γεια και σε σένα ευγενια23, γεια nena και negredo. Γεια και σε σένα spirospappas, γεια peggy! Είμαι η Αλεξάνδρα (pazialex) και θέλω να μιλήσω σε όλους σας! Άλλωστε γιατί την έφτιαξε την ομάδα το αγαπημένο μας NOESI.gr; Ελάτε να πούμε τις ιστορίες μας! - Ου! Ου! Ου! Πόσες ιστορίες έχουμε να πούμε! Ελάτε να πούμε τις ανησυχίες μας! - Μια χωματερή παρακαλώ να θάψουμε η ομάδα τις ανησυχίες μας! Ελάτε να πούμε τις αγωνίες μας! - Μια θάλασσα παρακαλώ να πνίξει τις αγωνίες της η ομάδα! Ελάτε να πούμε για τις ελπίδες μας! - Έναν ουρανό παρακαλώ να φτερουγίσουν οι ελπίδες της ομάδας μας! Ελάτε μαζί, ο ένας με τον άλλον, να αδειάσουμε όσο πόνο μπορούμε από μέσα μας! Και θα ξεκινήσω εγώ...

Μάρτιος, 31 & 1/4 & 7/4:: Τριήμερο Σεμινάριο "Οργανώνοντας έναν Παιδότοπο διαφορετικό..."

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Παιχνίδι.Ο Γιάννης Μπίστας, εκπαιδευτικός, και η Δέσποινα Γιαμώδη, ειδική παιδαγωγός, επαναλαμβάνουν τον κύκλο του επιμορφωτικού Σεμιναρίου: "Οργανώνοντας έναν Παιδότοπο διαφορετικό..."

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες που ασχολούνται με παιδιά, βρεφο-νηπιαγωγούς, δασκάλους, ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές.

Μάρτιος, 20 :: 2η "Ημερίδα Καινοτόμων ή Αποτελεσματικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Η Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών (ΠΕΕΠ) κάνει πρόσκληση για παρουσιάση στη 2η "Ημερίδα Καινοτόμων ή Αποτελεσματικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων". Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει με αποστολή μίας σύντομης περιγραφής του προγράμματος και των αποτελεσμάτων του (έως 400 λέξεις) στο E-mail unionpeep@yahoo.gr μέχρι 20 Μαρτίου 2012.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.