Επιδομα για παιδι με συνδρομο Asperger

Εικόνα Θεόδωρος Δημάδης

Εχω ενα εξαχρονο παιδι με Asperger. Εχω προγραμματισει να περασω την περιπτωση μας απο ΚΕΠΑ για καθορισμο ποσοστου αναπηριας. Ξερει κανεις αν δικαιουμαστε επιδομα απο την Προνοια η μηπως αναπηρικη συνταξη απο το ΙΚΑ;

Σχόλια

Ναι, δικαιούστε επίδομα από την πρόνοια

Εικόνα D.Mariliza
θα σας δοθεί κάποιο ποσοστό αναπηρίας με βάση το οποίο θα καθοριστεί και το ποσό του επιδόματος από την πρόνοια. Φιλικά, dmariliza
like1

Πρόνοια

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Γεια σας! Σύνταξη φυσικά δεν δικαιούστε, γιατί πρόκειται για προστατευόμενο μέλος. Επίδομα "μάλλον" δικαιούστε, αλλά επειδή υπάρχει χάος αυτή τη στιγμή ως προς τον τρόπο προσδιορισμού του ποσοστού αναπηρίας, ό,τι και αν σας πουν μη το πάρετε τοις μετρητοίς. Πάντως, υποτίθεται ότι φέτος θα καταλήξουν σε ένα νέο σύστημα σχετικά με τις αναπηρίες, θεωρείται επείγον ζήτημα για την μεταρρύθμιση της κοινωνικής πολιτικής, και λογικά το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέσα στους επόμενους μήνες. Ρωτήστε στον Δήμο σας μήπως ξέρουν κάτι πιο συγκεκριμένο. Θα πρέπει να βρείτε το γραφείο Πρόνοιας, γιατί με τον Καλλικράτη αυτές οι υπηρεσίες ανήκουν πια στους δήμους.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.