Ευχές

Εικόνα Alex Pazi
Εύχομαι σε όλους τους φίλους, γονείς, παιδιά και τους δημιουργούς του NOESI.gr Κουράγιο και δύναμη για να προχωρήσουμε Αγάπη μπόλικη που να ξεχειλίζει Λεφτά για να τα βγάλουμε πέρα Όνειρα γιατί είναι το πιο όμορφο πράγμα στη ζωή μας Πίστη στα παιδιά μας για να μεγαλουργήσουν Αλληλεγγύη γιατί το «μαζί» είναι η δύναμή μας Στήριξη ο ένας στον άλλον για να είμαστε καλά Χαρές πολλές, μικρές και μεγάλες Αισιοδοξία για να έχει η ζωή μας αξία και χρώματα.

Δεν το φοβάμαι το Down!

Εικόνα Alex Pazi

Ξέρετε ο αριθμός 3 ήταν πάντα ο τυχερός μου και το 21 κάνει άθροισμα 3!

Πράγματι το Down δεν είναι ασθένεια! Είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων που παρουσιάζει ένας άνθρωπος κι ας μου επιτραπεί να τα ονομάσω "ανάγκες"! Εμείς οι γονείς δηλαδή θα πρέπει να ανταποκριθούμε στην ανάγκη του παιδιού μας για ερεθίσματα, για υποστήριξη στην κίνηση και στον λόγο, για "τάισμα" του μυαλού, για "άσκηση" του νου!

ΟΚ έχουμε Down!

Εικόνα Alex Pazi

Συνεχίζω λοιπόν μιας και αποφάσισα να αρχίσω πρώτη! Έκλαψα! Έκλαψα πολύ! Δυνατά! Ήμουν και στη φάση της λοχείας οπότε ο τομέας των συναισθημάτων μου ήταν σε κατάσταση μερικής αποσύνθεσης. Μιλήσαμε με τον παιδίατρο! Μας είπε ότι ο μικρός είναι ένα υγιέστατο παιδί! Τα προβλήματα υγείας που υπαγορεύει το σύνδρομο απουσίαζαν συνεπώς τα μέτωπα της μάχης μας μειώνονταν. «Δόξα τω Θεό!» ψιθύρισα.

Και θα ξεκινήσω εγώ...

Εικόνα Alex Pazi
Γεια σας ομάδα Σύνδρομο Down! Γεια σου evianag, γεια σου maria kalogeropoulos, γεια σου ταχτα, γεια σου λουκακη μαρια! Γεια και σε σένα ευγενια23, γεια nena και negredo. Γεια και σε σένα spirospappas, γεια peggy! Είμαι η Αλεξάνδρα (pazialex) και θέλω να μιλήσω σε όλους σας! Άλλωστε γιατί την έφτιαξε την ομάδα το αγαπημένο μας NOESI.gr; Ελάτε να πούμε τις ιστορίες μας! - Ου! Ου! Ου! Πόσες ιστορίες έχουμε να πούμε! Ελάτε να πούμε τις ανησυχίες μας! - Μια χωματερή παρακαλώ να θάψουμε η ομάδα τις ανησυχίες μας! Ελάτε να πούμε τις αγωνίες μας! - Μια θάλασσα παρακαλώ να πνίξει τις αγωνίες της η ομάδα! Ελάτε να πούμε για τις ελπίδες μας! - Έναν ουρανό παρακαλώ να φτερουγίσουν οι ελπίδες της ομάδας μας! Ελάτε μαζί, ο ένας με τον άλλον, να αδειάσουμε όσο πόνο μπορούμε από μέσα μας! Και θα ξεκινήσω εγώ...

Συνοδοιπόρος και συναγωνιστής του παιδιού μου

Εικόνα Alex Pazi
Σχεδόν κάθε μέρα μπαίνω στο αγαπημένο μου NOESI.gr και διαβάζω ιστορίες! Μου αρέσει να serfάρω στις σελίδες του! Δεν υπάρχει μέρα που να μην αισθανθώ κάτι! Μα είτε χαρά, μα είτε πόνο, μα είτε συγκίνηση, μα είτε ελπίδα! Πολλές φορές κλαίω! Ποιος ξέρει; Ίσως έτσι βγαίνει και ξεσπάει και ο δικός μου πόνος, η δική μου αγωνία! Οι περισσότεροι εδώ είμαστε γονείς παιδιών που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Είμαστε γονείς που αγωνιούμε για το σήμερα και το αύριο τους!

Παρακολούθησα την ημερίδα "ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWΝ: Ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, Ανίχνευση και Παρέμβαση"

Εικόνα Alex Pazi
Το Σάββατο 05/11/2011 συμμετείχα στην ημερίδα "ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWΝ: Ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, Ανίχνευση και Παρέμβαση". Η ημερίδα ήταν άριστα οργανωμένη από την employ. Το υλικό που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες ήταν πάρα πολύ χρήσιμο και κάλυπτε όλες τις εισηγήσεις και τη θεματολογία.

Institute of Achievement of Human Potential (IAHP)

Εικόνα Alex Pazi
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους τους φοβερούς γονείς του NOESI.gr! Σήμερα έγινα μέλος! Ο λόγος; Θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα έχω μάθει και όσα έχω κάνει για το παιδί μου! Θέλω να μάθω από εσάς!

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.