Σεμινάριο: ΔΑΦ | Εργαλεία Διάγνωσης - Εκπαίδευσης & Θεραπείας (CARS, PEP-R, ADI-R, ADOS)

Εικόνα NOESI.gr

Στις 14-15-16 Φεβρουαρίου 2014, στο Κέντρο Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού (ΚΝΑΠ), στην Καστέλλα Πειραιά - Αλεξ. Παπαναστασίου 107, πραγματοποιείται Τριήμερο Πρακτικό - Hands On Επιστημονικό Σεμινάριο µε θέµα "ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ | Εργαλεία Διάγνωσης – Εκπαίδευσης & Θεραπείας (CARS, PEP-R, ADI-R, ADOS)".

  • Εισηγήτρια: Βάγια Παπαγεωργίου-MD, PhD, Med Παιδοψυχίατρος Ειδικευμένη στο TEACCH

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Φλώρινας ιδρύθηκε το 2003, με έδρα το Αμύνταιο.

Υπερβατικός διαλογισμός

Εικόνα Ηρα Μιχαλης
Καλημερα, χρονια πολλα σε ολους. Διαβασα προσφατα για τον υπερβατικο διαλογισμο. Αν υπαρχει καποιος γονιός που να το εχει κανει, αν εχει δει αποτελεσματα, παρακαλω ας επικοινωνησει μαζι μου.

Σύνδρομο Τουρέτ (Tourette Syndrome)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το Σύνδρομο Tourette (Τουρέτ) ή αλλιώς Σύνδρομο Gilles de la Tourette είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την παρουσία πολλαπλών κινητικών και φωνητικών τικ.

Σύνδρομο Ντραβέ (Dravet Syndrome)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Η Dr Charlotte Dravet (Σαρλότ Ντραβέ), Γαλλίδα ψυχίατρος, επιληπτικολόγος ειδικευμένη στην βρεφική νευροψυχιατρική, αναγνώρισε πρώτη το σύνδρομο. Σήμερα, το σύνδρομο Dravet αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο κακοήθη σύνδρομα της παιδικής ηλικίας. Είναι επίσης γνωστό και ως SMEI (Severe Myoclonic Epilepsy in Infancy - μτφ. σοβαρή μυοκλονική επιληψία της βρεφικής ηλικίας).

Κάρτα στάθμευσης ΑμεΑ

Εικόνα paraskevi

Καλησπέρα σε όλους! Εύχομαι καλά χριστουγεννιάτικα με υγεία και δύναμη!!! Όποιος γνωρίζει που μπορούμε να απευθυνθούμε για να βγάλουμε κάρτα στάθμευσης ΑΜΕΑ (μπλε χρώματος) ας μας ενημερώσει γιατί από την Πρόνοια και το Γραφείο Συγκοινωνιών δεν μπόρεσαν να μας εξυπηρετήσουν. Ευχαριστώ!

Δωρεάν επιμόρφωση (6.014 €) στο Δίκτυο "SPECIALS"

Εικόνα NOESI.gr

Την περίοδο 2012-2016, τo NOESI.gr εξασφάλισε δωρεάν συμμετοχές συνολικής αξίας 6.014 € για τα μέλη του δικτύου "SPECIALS"! Δείτε παρακάτω την επιμόρφωση, που επιλέξαμε για τα μέλη του δικτύου.

Ευχές ...γενικές και ειδικές

Εικόνα Ρήνα
Θέλω να ευχηθώ ο Χριστός να επισκεφθεί όλα τα σπίτια φέτος και ειδικά τα γλύκα παιδάκια του NOESI.gr και να φέρει την υγειά και τη πρόοδο και στους γονείς τους που με τόση αγάπη και τόσες αγωνίες τα διακονούν να τους δώσει δύναμη και χαμόγελο στα χείλη τους. Προβληματίζομαι για τις νέες αναρτήσεις, καταλαμβάνοντας τα αδιέξοδα και τις αγωνίες και μάλιστα αυτούς τους καιρους που τα οικονομικα προβληματα ειναι εντονα και παρακολουθω αλλοτε με χαρα τα καλα νεα [χρονια πολλα Αγγελική και Νεκτάριε να εισαι πάντα χαρουμενος], άλλοτε έχοντας φόβο για την εξαφανιση καποιων [δεν ξεχνω τον Οδυσσέα και τη μάνα Ελπίδα] και άλλοτε έχοντας αγωνίες για τα παιδάκια που μεγαλωνουν και βγαίνουν στο κόσμο που πρέπει να αντιμετωπίσουν...

Ο Νεκτάριος, δεύτερο χρόνο φέτος που μιλά, σας εύχεται Χρόνια Πολλά [βίντεο]

Εικόνα Angela Papastavrou

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου μας "Αγάπη & Ελπίδα" με το καθιερωμένο θεατρικό.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.