Ένα ποίημα...

Εικόνα CP
Μην με λυπάσαι για τα προβλήματα μου, θαύμασε με για το πώς μπορώ να τα αντιμετωπίσω. Αν παρατηρείς την αδυναμία του σώματός μου, επίσης να παρατηρήσεις τη δύναμη του πνεύματός μου. Να μην αισθάνεσαι άσχημα για τον αγώνα μου, Σεβάσου με γιατί ποτέ δεν σταμάτησα να προσπαθώ.

Σεμινάριο: "Τα πολύτιμα άχρηστα υλικά…"

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Στο Σεμινάριο 10 ωρών με τίτλο "Τα πολύτιμα άχρηστα υλικά..." θα παρουσιαστούν ιδέες για την αξιοποίηση φαινομενικά άχρηστων υλικών, που στα χέρια των παιδιών, με λίγη φαντασία γίνονται παιχνίδια, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα και πολλά άλλα...

Δάσκαλοι (και παιδιά) θα πάνε σπίτι τους, με το "έτσι θέλω"!;

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Άποψη: Οι ίδιοι οι δάσκαλοι θα πρέπει να αρνηθούν αυτήν την επιμόρφωση, την άχρηστη για φέτος, την ανοργάνωτη, της τελευταίας στιγμής. Δεν θα πιάσει τόπο στο τέλος της χρονιάς και αφήνει μαθητές για 15 ημέρες χωρίς παράλληλη στήριξη. Η θέση του δασκάλου είναι στην τάξη, όχι στο σπίτι το πρωί, στο ΠΕΚ το απόγευμα! Διαβάστε περισσότερα στο βιολόγιο του manhurs1: "Προχειρότητα και αναλγησία! Επιμόρφωση εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ..."

Κατωμέρη Κωνσταντίνα, Ειδική Παιδαγωγός (MSc)

Εικόνα NOESI.gr

Η Κωνσταντίνα διετέλεσε μέλος του δικτύου επαγγελματιών "Specials" του NOESI.gr το διάστημα από 26/09/2013 έως 26/03/2014. Εάν αναζητάτε επαγγελματίες, επισκεφτείτε τη σελίδα www.noesi.gr/specials.

Απάντηση για ΔΑΔ και αισθητηριακά θέματα

Εικόνα Ηρα Μιχαλης
Η αληθεια ειναι οτι το αισθητηριακό θεμα το πυροδοτησε το γεγονός οτι στην γιορτη του σχολειου τα Χριστουγεννα, η οποια εγινε σε ενα Πολιτιστικο Κεντρο, ειχε τεραστια ηχεια. Ο ηχοληπτης ο οποιος φανηκε στην πορεια οτι ηταν ΑΧΡΗΣΤΟΣ, πριν αρχισουν τα παιδια να λενε τα ποιηματα τους ειχε φυγει απο την κονσολα. Ξαφνικα αρχισε να κανει εκοφαντηκους μικροφονισμους, οι οποιοι κρατησαν για 2-3 λεπτα και σταματαγαν και ξανα παλι. Τον Μιχαλη τον ειχαν βαλει οι δασκαλες διπλα σε ενα απο τα ηχεια μαζι με τα υπολοιπα παιδακια.

Ο καλός δάσκαλος

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ο καλός δάσκαλος (Report by Hay McBer to the Department for Education and Employment/U.K., June 2000).

Αδιαφορία για ανάπηρο σε αμαξίδιο

Εικόνα Γιώργος Μιγάδης
Θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβη πριν λίγες μέρες, ενώ πήγαινα το πρωί στη δουλειά μου, που έχει πολλά να μας διδάξει. Βρισκόμουν μέσα σε αστικό λεωφορείο ανεβαίνοντας τη Λεωφόρο Συγγρού, όπου υπήρχε αρκετός κόσμος. Στεκόμουν στο κέντρο του χώρου μπροστά από την πόρτα του λεωφορείου και σε κάποια στάση είδα στο άνοιγμα της πόρτας ένα νεαρό πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι να προσπαθεί να επιβιβαστεί.

Μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας!

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Οι σελίδες του NOESI.gr παρουσιάζουν 300+ φορείς και 50+ επαγγελματίες σε Ελλάδα και Κύπρο, σε έναν ευαίσθητο τομέα, που αφορά την παροχή υπηρεσιών σε παιδιά, εφήβους, ενηλίκους και τις οικογένειές τους, με επίκεντρο την εκπαίδευση, την υγεία και την πρόνοια.

Εγκεφαλική Παράλυση (Cerebral Palsy)

Εικόνα NOESI.gr

Ο όρος εγκεφαλική παράλυση (Cerebral Palsy ή CP όπως συνηθίζεται να αναγράφεται) είναι ένας όρος "ομπρέλα", που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την κλινική εικόνα ενός ατόμου, που λόγω κάποιου εγκεφαλικού τραύματος αντιμετωπίζει προβλήματα στην κινητικότητα, των άν

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.