Συνάντηση του προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+"

Είχα την ευκαιρία να λάβω μέρος στην πρώτη συνάντηση γονέων για το πρόγραμμα "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+" που υλοποιεί το Νόηση. Ήταν μια αυθόρμητη και εκτενής ανταλλαγή απόψεων για όλα τα ζητήματα που μας κάνουν να προβληματιζόμαστε και να αγωνιούμε. Εύχομαι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αυτό συγκεντρώνοντας απόψεις μεγάλου αριθμού γονέων.

Αδιαφορία για ανάπηρο σε αμαξίδιο

Θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβη πριν λίγες μέρες, ενώ πήγαινα το πρωί στη δουλειά μου, που έχει πολλά να μας διδάξει. Βρισκόμουν μέσα σε αστικό λεωφορείο ανεβαίνοντας τη Λεωφόρο Συγγρού, όπου υπήρχε αρκετός κόσμος. Στεκόμουν στο κέντρο του χώρου μπροστά από την πόρτα του λεωφορείου και σε κάποια στάση είδα στο άνοιγμα της πόρτας ένα νεαρό πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι να προσπαθεί να επιβιβαστεί.

Μουσικοκινητική και Τμήμα Ένταξης

Θέλω να βγάλω από μέσα μου και να μοιραστώ μαζί σας ένα περιστατικό που έγινε πριν λίγες μέρες στο νηπιαγωγείο του παιδιού μου όπου λόγω της ΔΑΔ βρίσκεται στο Τμήμα Ένταξης. Πριν 2 μήνες μάθαμε με χαρά ότι θα έρθει δασκάλα μουσικοκινητικής για να διδάξει προαιρετικά τα παιδιά του νηπιαγωγείου κάποια απογεύματα και να πληρώνεται από τους γονείς. . .

Φάρμακα για την μείωση της διάσπασης

Στο κέντρο που πηγαίνουμε μας έκαναν πρόσφατα αναφορά για χορήγηση στο παιδί φαρμάκου για την μείωση της διάσπασής του. Μας είπαν ότι η δοσολογία του μπορεί να κυμαίνεται ανάλογα με την ανάγκη του παιδιού και να το παίρνει καθημέρινά "όσο θα το χρειάζεται". Θα ήθελα να μάθω αν κάποιος χρήστης του ΝΟΕSI δίνει τέτοιο φάρμακο στο παιδί του, ποιο είναι αυτό και τι αποτέλεσμα έχει.Ο μικρός μας είναι τώρα 5,5 ετών και κάνει ειδική αγωγή για ΔΑΔ από τα 3 του.

Μοναχοπαίδι με ΔΑΔ...

Εδώ και δύο χρόνια έχουμε μπει και επίσημα, μετά τη διάγνωση, στον κόσμο της ΔΑΔ και του αυτισμού. Αναλωνόμαστε συστηματικά σε ό,τι χρειάζεται για την βελτίωση του μοναχογιού μας, όσο αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Μέχρι τώρα έχω γνωρίσει και άλλες οικογένειες με παιδιά στο φάσμα, που όμως συμπτωματικά συμβαίνει να έχουν και (τουλάχιστον) άλλο ένα παιδί.

Συναντήσεις γονέων

Έχω ρωτήσει στην Ελλ. Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων αν διοργανώνονται συναντήσεις γονέων για ανταλλαγή εμπειριών και αλληλουποστήριξη. Απάντησαν ότι κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ απο αυτούς και πως μπορεί να οργανωθεί από το κάθε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης.

Σελίδες

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.