Συνάντηση Γονέων | Αυθόρμητη και εκτενής ανταλλαγή απόψεων για όλα τα ζητήματα (άποψη)

Εικόνα Γιώργος Μιγάδης

Είχα την ευκαιρία να λάβω μέρος στην πρώτη συνάντηση γονέων για το πρόγραμμα "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+" που υλοποιεί το Νόηση. Ήταν μια αυθόρμητη και εκτενής ανταλλαγή απόψεων για όλα τα ζητήματα που μας κάνουν να προβληματιζόμαστε και να αγωνιούμε. Εύχομαι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αυτό συγκεντρώνοντας απόψεις μεγάλου αριθμού γονέων.

Αδιαφορία για ανάπηρο σε αμαξίδιο

Εικόνα Γιώργος Μιγάδης
Θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβη πριν λίγες μέρες, ενώ πήγαινα το πρωί στη δουλειά μου, που έχει πολλά να μας διδάξει. Βρισκόμουν μέσα σε αστικό λεωφορείο ανεβαίνοντας τη Λεωφόρο Συγγρού, όπου υπήρχε αρκετός κόσμος. Στεκόμουν στο κέντρο του χώρου μπροστά από την πόρτα του λεωφορείου και σε κάποια στάση είδα στο άνοιγμα της πόρτας ένα νεαρό πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι να προσπαθεί να επιβιβαστεί.

Μουσικοκινητική και Τμήμα Ένταξης

Εικόνα Γιώργος Μιγάδης
Θέλω να βγάλω από μέσα μου και να μοιραστώ μαζί σας ένα περιστατικό που έγινε πριν λίγες μέρες στο νηπιαγωγείο του παιδιού μου όπου λόγω της ΔΑΔ βρίσκεται στο Τμήμα Ένταξης. Πριν 2 μήνες μάθαμε με χαρά ότι θα έρθει δασκάλα μουσικοκινητικής για να διδάξει προαιρετικά τα παιδιά του νηπιαγωγείου κάποια απογεύματα και να πληρώνεται από τους γονείς. . .

Φάρμακα για την μείωση της διάσπασης

Εικόνα Γιώργος Μιγάδης
Στο κέντρο που πηγαίνουμε μας έκαναν πρόσφατα αναφορά για χορήγηση στο παιδί φαρμάκου για την μείωση της διάσπασής του. Μας είπαν ότι η δοσολογία του μπορεί να κυμαίνεται ανάλογα με την ανάγκη του παιδιού και να το παίρνει καθημέρινά "όσο θα το χρειάζεται". Θα ήθελα να μάθω αν κάποιος χρήστης του ΝΟΕSI δίνει τέτοιο φάρμακο στο παιδί του, ποιο είναι αυτό και τι αποτέλεσμα έχει.Ο μικρός μας είναι τώρα 5,5 ετών και κάνει ειδική αγωγή για ΔΑΔ από τα 3 του.

Μοναχοπαίδι με ΔΑΔ...

Εικόνα Γιώργος Μιγάδης
Εδώ και δύο χρόνια έχουμε μπει και επίσημα, μετά τη διάγνωση, στον κόσμο της ΔΑΔ και του αυτισμού. Αναλωνόμαστε συστηματικά σε ό,τι χρειάζεται για την βελτίωση του μοναχογιού μας, όσο αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Μέχρι τώρα έχω γνωρίσει και άλλες οικογένειες με παιδιά στο φάσμα, που όμως συμπτωματικά συμβαίνει να έχουν και (τουλάχιστον) άλλο ένα παιδί.

Συναντήσεις γονέων

Εικόνα Γιώργος Μιγάδης
Έχω ρωτήσει στην Ελλ. Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων αν διοργανώνονται συναντήσεις γονέων για ανταλλαγή εμπειριών και αλληλουποστήριξη. Απάντησαν ότι κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ απο αυτούς και πως μπορεί να οργανωθεί από το κάθε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.