ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Σύλλογος Αθλητών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη από την έντονη επιθυμία γονέων να στηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών τους για την ισότιμη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Η ΑΜΚΕ με την επωνυμία "Καλειδοσκόπιο" ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο 2014.

Η νέα ιστοσελίδα όπου μπορείτε να ανατρέχετε στις χρήσιμες μεταφράσεις και εκδόσεις του "Καλειδοσκοπίου" καθώς και στην πλήρη λίστα βιβλίων, DVD, κ.λπ. του "Εκπαιδευτικού Αρχείου" του, που έχει κατατεθεί στη (Δανειστική) Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου, βρίσκεται στη διεύθυνση www.kaleidoskopio.info.


Το "Καλειδοσκόπιο" ιδρύθηκε το 1995, με έδρα την Αθήνα, ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εται­ρεία (Α.Μ.Κ.Ε.), με σκοπό την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και επαγγελματική έντα­ξη ατόμων από ευπαθείς ομάδες. Το Δεκέμβριο 2014, το "Καλειδοσκόπιο" ανέστειλε τη λειτουργίας του. Η παρακάτω παρουσίαση διατηρείται ως αρχείο του NOESI.gr.

Έντονο πρόβλημα ενδοσχολικής βίας απέναντι σε παιδί με ΔΑΔ

Εικόνα Μαριαλεξ

Καλημέρα σας,στο σχολείο χτυπούν το παιδί μου σε κάθε διάλειμμα από την αρχή του χρόνου. Έχω μιλήσει πολλές φορές στο δάσκαλό του αλλά δεν μπορούν να χειριστούν την κατάσταση. Προτιμώ να το βλέπω έτσι παρά ότι δεν ενδιαφέρονται. Τρώει ξύλο από τρία συγκεκριμένα παιδιά, ομολογώ ότι και ο δικός μου έχει κολλήσει μαζί τους και όσο και αν του λέω να μην τους κάνει παρέα αυτός συνεχίζει. Τον χτυπούν όμως άσχημα, μέχρι που βρήκα μελανιες στα πλευρά του και στο λαιμό του.

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού Αυτισμός: Νέα Δεδομένα

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

H Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού με τίτλο: «Αυτισμός: Νέα δεδομένα». Σκοπός του συνεδρίου είναι η έγκυρη ενημέρωση των ειδικών καθώς και των οικογενειών των ατόμων με αυτισμό στα πρόσφατα επιδημιολογικά, θεραπευτικά και ερευνητικά δεδομένα για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ).

Σύνοδος ειδική παιδαγωγός

Εικόνα Ηρα Μιχαλης

Καλημερα σε όλους. Ψαχνω για συνοδο ειδικη παιδαγωγο. Μενω στην περιοχη του Ν. Ηρακλειου Αττικής. Πώς μπορω μεσω του noesi.gr να βρω. Μήπως μπορειτε εσείς να μου στειλετε καποιο mail με συνοδούς? Με εκτιμηση, Ήρα

Ανεξήγητα κλάματα

Εικόνα Βικτώρια

Απο τον Οκτώμβρη θέλει έναν απο τους δυό μας να κοιματε μαζί του ...αλλιώς έχεται αυτός στο κρεββάτι μας. Οποτε και εμεις ξαπλωνουμε μαζι του εναλαξ. Χθες ήθελε τον μπαμπα στις 10:30 χαμηλώσαμε το φως και είπαμε καληνύχτα. Στις 11 άκουσα τον μπαμπα που κοιμόταν 11:30 χαμήλωσα κι αλλο το φως και έπεσα και εγω για υπνο (ξυπνάω στις 5).

Κοινωνικές Ιστορίες (Social Stories) - Για αρχάριους

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Τι είναι οι Κοινωνικές Ιστορίες; Είναι μία μέθοδος διδασκαλίας κοινωνικών δεξιοτήτων σε άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Πρόκειται για εξατομικευμένα κείμενα που προσφέρουν στο άτομο ακριβείς πληροφορίες για καταστάσεις και δεξιότητες που δυσκολεύουν το συγκεκριμένο άτομο. Οι Κοινωνικές Ιστορίες περιέχουν οπτικοποιημένο υλικό, για τη διευκόλυνση της κατανόησής του από το άτομο στο οποίο απευθύνεται.

Διαμαρτυρία για την Ειδική Αγωγή

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Κινητοποιήσεις για την ανάδειξη των χρόνιων προβλημάτων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Ελλάδα στις 19/4/2013: Αθήνα – 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας, Θεσσαλονίκη – 13.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου, Ηράκλειο Κρήτης – 13.00 Πλατεία Ελευθερίας, Λαμία – 12.30 Ειδικό Δημοτικό Λαμίας, Κέρκυρα – 12.00 στην Περιφέρεια, Σάμο – 13.00 στο ΕΕΕΕΚ στο Βαθύ.

Ο Απρίλιος έχει κηρυχτεί μήνας της ειδικής αγωγής, με απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ). Γιατί ο Απρίλης; Διότι πρέπει να προλάβουμε αυτά που θα βρούμε μπροστά μας με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς: μεταφορές, ελλείψεις προσωπικού, καθυστερήσεις στην παράλληλη στήριξη...

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.