Ανεξήγητα κλάματα

Εικόνα Βικτώρια

Απο τον Οκτώμβρη θέλει έναν απο τους δυό μας να κοιματε μαζί του ...αλλιώς έχεται αυτός στο κρεββάτι μας. Οποτε και εμεις ξαπλωνουμε μαζι του εναλαξ. Χθες ήθελε τον μπαμπα στις 10:30 χαμηλώσαμε το φως και είπαμε καληνύχτα. Στις 11 άκουσα τον μπαμπα που κοιμόταν 11:30 χαμήλωσα κι αλλο το φως και έπεσα και εγω για υπνο (ξυπνάω στις 5).

Μετα απο 10 λεπτα τον άκουσα να κλαιει με αναφιλητα ο μπαμπας να τον παρηγορεί και αυτος να κλαιει. Πηγα και εγω..τον πήρα αγκαλια ηθελε μια εμένα μια τον μπαμπα ...ο ένας αγκαλιά και άλλος να ακουμπαει το κεφαλάρι του κρεββατιου, ο ενας αγκαλια και ο άλλος να στηλωνει στον τοιχο στις 1:00 κοιμηθηκε και το πρωι δεν τον ξυπνησα στις 7 όπως συνήθως, δεν του έκανα βούρτσες και έφυγα στην δουλειά. Με πήραν τηλ στις 8 παλι κλαματα γιατι δεν τον ξύπνησα εγω... Δεν ξέρω αν είδε όνειρο ή αν στεναχωρέθηκε από κάτι ή ακόμα ακόμα αν πονάει κάπου ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ....

Σχόλια

Παρόμοια εμπειρία..

Εικόνα korina
Για ένα διάστημα μου το έκανε και εμένα αυτό. Για να κοιμηθεί έπρεπε να ξαπλώσω κι εγώ δίπλα του και κατά τη διάρκεια της νύχτας έβαζε ξαφνικά τα κλάμματα με αναφιλητά και δεν ησύχαζε αν δεν πήγαινα πάλι δίπλα του να ξαπλώσω μαζί του. Το έκανε αρκετό καιρό αυτό αλλά από κάποια στιγμή και έπειτα το έκοψε από μόνος του χωρίς να κάνω εγώ κάτι. Οπότε πιστεύω ότι ίσως περνάει απλώς μια φάση το παιδάκι σας ωστόσο ρωτήστε και τον παιδοψυχολόγο σας . Μπορεί επίσης να έχει συμβεί κάποια αλλαγή τώρα τελευταία στη καθημερινότητά του που να το τάραξε ή να το αποσυντόνισε.
like2

Ανησυχος υπνος

Εικόνα Ρήνα
Το θεμα των διαταραχων του υπνου ειναι βασικο χαρακτηριστικο αυτων των παιδιων. Εμας κοντευει τα 6 και εκει που λεμε οτι εστρωσε, κατι γινεται και αναστατωνεται παλι. Το πρωτο που τη ξυπναει ειναι μια βουλωμενη μυτη. Αν δεν υπαρχει τιποτα τετοιο, το επομενο ειναι μια εντονη ημερα με συναισθηματικες διακυμανσεις. Στην αρχη πηγαινε αυτη στο διπλο αλλα ειδε οτι δε βολευοτανε και αρχισε να τους φωναζει εναλλαξ στο δικο της. Πριν τον υπνο εχουμε εφαρμοσει τις καθησυχαστικες ιστοριες του τυπου:"τωρα ολα τα παιδακια θα κοιμηθουν ησυχα ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ το καθενα στο ωραιο του κρεβατακι" η οτι "ο Γουϊνι θα περασει να δει ολα τα παιδακια στο κρεβατι τους για να τους πει καληνυχτα" Εχει αρχισει και στρωνει, απολυτα ποτε αλλα να θυμαστε παντα τα τσισα πριν κοιμηθει γιατι οταν σηκωνεται γι αυτο το λογο, νευριαζει που χανει τον υπνο της...
like3

Ανησυχία στον ύπνο

Εικόνα Ελένη
Καλημέρα Βικτώρια! Με αυτά που είπαν η Ρήνα και η Κορίνα συμφωνώ απολύτως. Πιστεύω ότι πιθανότατα είναι κάποια φάση που θα περάσει. Ωστόσο... για καλό και για κακό, για την περίπτωση μία στο εκατομμύριο, ρώτησε άλλους γονείς που παίρνουν το ίδιο φάρμακο που έχετε ξεκινήσει κι εσείς. Θα μπορούσε να είναι κάποια παρενέργεια. Απ΄ ότι έχω ακούσει (χωρίς να δηλώνω ειδικός, φυσικά), φάρμακα που επεμβαίνουν στο νευρικό σύστημα τείνουν να προκαλούν διαταραχές στον ύπνο. Επίσης, εγώ τείνω να είμαι υπερβολική... ;-) Φιλικά, Ελένη
like7

Υπομονή για τον ύπνο

Εικόνα Kyriaki Fili
Βικτωρία μου, πρέπει να κάνεις υπομονή... Το ξέρω ότι είναι δύσκολο, στο λέω εγώ που δεν έχω κοιμηθεί μίας βδομάδας συνεχόμενο ύπνο εδώ και ... 7 χρόνια. Η μεγάλη μου, που δεν έχει δυσκολίες ως παιδί, κοιμήθηκε συνεχόμενο ύπνο μετά τα 3-3,5. Η Μαριτίνα όμως ακόμα θέλει κάποιον να πάει στο κρεβάτι της αν τύχει και ξυπνήσει. Μπορεί να ξυπνήσει για το οτιδήποτε: αρρώστια, τουαλέτα, εφιάλτη, ζεσταίνεται, διάφορα... Άπαξ και γίνει αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακοιμηθεί μόνη της. Κι έτσι έχουμε φάσεις: άλλοτε έρχεται στο διπλό, άλλοτε θέλει κάποιον στο δικό της, άλλοτε όταν είναι σε ένταση και κλαίει μπορεί να πάει σε κάποιο άλλο δωμάτιο και να πρέπει να την πάρω εκεί αγκαλιά να την παρηγορήσω... Υπάρχουν όμως και νύχτες πλέον που θα τύχει να κοιμηθεί και σερί (αυτό άρχισε μετά τα 5). Βέβαια ο κανόνας είναι να ξυπνάει. Κάνε υπομονή και προσπάθησε όπως σου έγραψαν και οι άλλοι να προβλέπεις ξέροντας τις ιδιαιτερότητες του παιδιού σου, τι μπορεί να τον ξυπνήσει και να το αποφύγεις. Δούλεψε πολύ την προπαγάνδα "κοιμάμαι μόνος μου γιατί μεγάλωσα" όταν είναι στις καλές του με διάφορους τρόπους που εσύ ξέρεις ότι τον προσελκύουν (παραμύθι, κάρτες, παράδειγμα άλλων παιδιών κτλ). Να θυμάσαι ότι ταραγμένο ύπνο έχουν ακόμα και αρκετά παιδιά τυπικής ανάπτυξης, πόσο μάλλον τα παιδάκια μας... Πολλή υπομονή, ξέρω ότι λυγίζουν τα νεύρα. Εγώ κουτουλάω πλέον μόνιμα από νωρίς... Τουλάχιστον να θυμάσαι ότι όσο μεγαλώνει αυτό θα φτιάχνει παρά θα χειροτερεύει. Καλή δύναμη, Κυριακή.
like7

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.