Αυτόνομη διαβίωση για παιδιά με φαρμακανθετική επιληψία [κάλεσμα γονέων]

Εικόνα Anamela
Είμαι μητέρα ενός νεαρού 26 χρόνων που από τα 6 του χρόνια έχει φαρμακοανθεκτική επιληψία στο έδαφος της οποίας αναπτύχθηκε με τα χρόνια (ίσως και με τα φάρμακα;;;) η λεγόμενη μετωπιαία συνδρομή - μοιάζει πολύ με ΔΕΠΥ αλλά στο πιο ανεξέλεγκτο....Με πιο απλά λόγια, ο γιός μας, εκτός από τις επιληπτικές κρίσεις, έχει μειωμένη λειτουργικότητα, γιατί είναι πολύ παρορμητικός, αλλάζει συχνά γνώμες και διαθέσεις, δεν μπορεί να κάνει πλάνα ζωής και έχει σοβαρή διάσπαση της προσοχής.

ΔΕΠΥ ενηλίκων, ψάχνω νευρολόγο

Εικόνα Anamela
Ψάχνω για γιατρό νευρολόγο με εμπειρία και γνώση στη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής τύπου Ritalin σε ενηλίκους με συμπτώματα παρεμφερή με το σύνδρομο διάσπασης της προσοχής (ΔΕΠΥ) που συναντάται στα παιδιά. Αν έχετε κάποια πληροφορία θα σας ήμουν ευγνώμων.

Σύνδρομο μετωπιαίου λοβού

Εικόνα Anamela
Ο γιος μου πάσχει από 6 ετών από εστιακή επιληψία του αριστερού μετωπιαίου λοβού, που από την ηλικία των 12 περίπου έγινε φαρμακοανθεκτική. Με τα χρόνια ανέπτυξε ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως σύνδρομο του μετωπιαίου λοβού (frontal lobe syndrome ή executive dysfunction syndrome). Είναι φυσιολογικής νοημοσύνης, σωματικά απολύτως λειτουργικός, αλλά δυσκολεύεται πολύ με τις κοινωνικές δεξιότητες, την οργάνωση του χρόνου και του χώρου του, την εστίαση της προσοχής κλπ. Εξ αιτίας της κατάστασης αυτής δεν έχει φιλικό κύκλο και δεν μπορεί να σπουδάσει ή να εργαστεί με συνέπεια. Παρακαλώ να μου πείτε αν ξέρετε κάποιον ειδικό ή κέντρο στην Ελλάδα, που να έχει εμεπιρία στο θέμα αυτό.

Κοινωνικοποίηση νέων με φαρμακοανθεκτική επιληψία

Εικόνα Anamela
Είμαι μητέρα ενός νέου 23 ετών με φρμακοανθεκτική επιληψία. Λόγω της μακράς διάρκειας της πάθησης ο γιος μας, που είναι σωματικά λειτουργικός και φυσιολογικής νοημοσύνης, έχει μειωμένες κοινωνικές δεξιότητες και δυσκολεύεται να αναπτύξει σχέσεις με συνομήλικους. Αν κάποιο γονείς αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα με ενήλικα παιδιά, θα ήταν καλό να συντονιστούμε για τη δημιούργια μιας ομάδας ένταξης, απασχόλησης, αυτογνωσίας κλπ. πιθανόν με την επίβλεψη κάποιου ειδικού, ή να οργανώσουμε κάποιες εκδηλώσεις για γνωριμία και επικοινωνία των παιδιών μας.

Σελίδες

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Εγγραφή στο RSS - Βιολόγιο μέλους Anamela

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.