Αυτόνομη διαβίωση για παιδιά με φαρμακανθετική επιληψία [κάλεσμα γονέων]

Εικόνα Anamela
Είμαι μητέρα ενός νεαρού 26 χρόνων που από τα 6 του χρόνια έχει φαρμακοανθεκτική επιληψία στο έδαφος της οποίας αναπτύχθηκε με τα χρόνια (ίσως και με τα φάρμακα;;;) η λεγόμενη μετωπιαία συνδρομή - μοιάζει πολύ με ΔΕΠΥ αλλά στο πιο ανεξέλεγκτο....Με πιο απλά λόγια, ο γιός μας, εκτός από τις επιληπτικές κρίσεις, έχει μειωμένη λειτουργικότητα, γιατί είναι πολύ παρορμητικός, αλλάζει συχνά γνώμες και διαθέσεις, δεν μπορεί να κάνει πλάνα ζωής και έχει σοβαρή διάσπαση της προσοχής.

ΔΕΠΥ ενηλίκων, ψάχνω νευρολόγο

Εικόνα Anamela
Ψάχνω για γιατρό νευρολόγο με εμπειρία και γνώση στη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής τύπου Ritalin σε ενηλίκους με συμπτώματα παρεμφερή με το σύνδρομο διάσπασης της προσοχής (ΔΕΠΥ) που συναντάται στα παιδιά. Αν έχετε κάποια πληροφορία θα σας ήμουν ευγνώμων.

Σύνδρομο μετωπιαίου λοβού

Εικόνα Anamela
Ο γιος μου πάσχει από 6 ετών από εστιακή επιληψία του αριστερού μετωπιαίου λοβού, που από την ηλικία των 12 περίπου έγινε φαρμακοανθεκτική. Με τα χρόνια ανέπτυξε ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως σύνδρομο του μετωπιαίου λοβού (frontal lobe syndrome ή executive dysfunction syndrome). Είναι φυσιολογικής νοημοσύνης, σωματικά απολύτως λειτουργικός, αλλά δυσκολεύεται πολύ με τις κοινωνικές δεξιότητες, την οργάνωση του χρόνου και του χώρου του, την εστίαση της προσοχής κλπ. Εξ αιτίας της κατάστασης αυτής δεν έχει φιλικό κύκλο και δεν μπορεί να σπουδάσει ή να εργαστεί με συνέπεια. Παρακαλώ να μου πείτε αν ξέρετε κάποιον ειδικό ή κέντρο στην Ελλάδα, που να έχει εμεπιρία στο θέμα αυτό.

Κοινωνικοποίηση νέων με φαρμακοανθεκτική επιληψία

Εικόνα Anamela
Είμαι μητέρα ενός νέου 23 ετών με φρμακοανθεκτική επιληψία. Λόγω της μακράς διάρκειας της πάθησης ο γιος μας, που είναι σωματικά λειτουργικός και φυσιολογικής νοημοσύνης, έχει μειωμένες κοινωνικές δεξιότητες και δυσκολεύεται να αναπτύξει σχέσεις με συνομήλικους. Αν κάποιο γονείς αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα με ενήλικα παιδιά, θα ήταν καλό να συντονιστούμε για τη δημιούργια μιας ομάδας ένταξης, απασχόλησης, αυτογνωσίας κλπ. πιθανόν με την επίβλεψη κάποιου ειδικού, ή να οργανώσουμε κάποιες εκδηλώσεις για γνωριμία και επικοινωνία των παιδιών μας.

Σελίδες

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.