Σύνδρομο μετωπιαίου λοβού

Εικόνα Anamela
Ο γιος μου πάσχει από 6 ετών από εστιακή επιληψία του αριστερού μετωπιαίου λοβού, που από την ηλικία των 12 περίπου έγινε φαρμακοανθεκτική. Με τα χρόνια ανέπτυξε ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως σύνδρομο του μετωπιαίου λοβού (frontal lobe syndrome ή executive dysfunction syndrome). Είναι φυσιολογικής νοημοσύνης, σωματικά απολύτως λειτουργικός, αλλά δυσκολεύεται πολύ με τις κοινωνικές δεξιότητες, την οργάνωση του χρόνου και του χώρου του, την εστίαση της προσοχής κλπ. Εξ αιτίας της κατάστασης αυτής δεν έχει φιλικό κύκλο και δεν μπορεί να σπουδάσει ή να εργαστεί με συνέπεια. Παρακαλώ να μου πείτε αν ξέρετε κάποιον ειδικό ή κέντρο στην Ελλάδα, που να έχει εμεπιρία στο θέμα αυτό. Επίσης αν υπάρχουν γονείς ή γενικά άτομα με ανάλογο πρόβλημα θα ήταν καλό να συνεννοηθούμε μέσω της ιστοσελίδας, μήπως υπάρχουν τρόποι αυτοβοήθειας.

Σχόλια

Βρήκες άκρη;

Εικόνα Ευαγγελία

Βρήκες άκρη σχετικά με την αντιμετώπιση του μετωπιαίου λοβού;

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.