Τι εννοούμε "συναισθηματική επαφή"

Εικόνα arlekinos
Μια ιστορία θέλω καιρό να σας γράψω, που με βάζει σε σκέψεις εδώ και 2 χρόνια περίπου. Τα ονόματα που θα χρησιμοποιήσω είναι τυχαία. Ο Αλκης, μαθητής τμήματος ένταξης, ΔΑΔ. Δε μιλάει, δεν πολυγράφει, δε συμμετέχει. Μπαίνει σα σίφουνας στο γραφείο των δασκάλων, χαμογελαστός, κουνόντας τα χεράκια του. Κάθεται στις καρέκλες, κάνει λίγο πατινάζ με όσες έχουν ροδάκια. Αλκη, εδώ έρχονται μόνο οι δάσκαλοι. Φεύγει την τρίτη φορά που το ακούει ο Αλκης, πάλι χαμογελαστός, και με κάτι τόσο γεμάτα μάτια! "Δεν έχει καθόλου επαφή, θέλει πολύ δρόμο!" λένε οι δάσκαλοι.

Διάσπαση Προσοχής, Υπερκινητικότητα, Μαθησιακές Δυσκολίες

Εικόνα arlekinos

Διαβάζοντας ένα ανάλογο topic (ενν. θέμα σε φόρουμ) προς ειδικούς, σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να γράψουμε ό,τι ωφέλησε τα παιδιά μας. 'Ισως και κάποιοι άλλοι γονείς εφαρμόζοντας κάτι να δούν βελτίωση, ίσως κάτι που δεν σκεφτήκαμε ότι θα βοηθήσει και το σκέφτηκε κάποιος άλλος, να βοηθήσει!

Μερικά tips που εφαρμόσαμε και βοήθησαν την κόρη μας:

Συγκέντρωση προσοχής

Πόσο ακόμα αντέχεις;

Εικόνα arlekinos
Ένα νέο "βιολόγιο" από την αρχή. Από τις πρώτες ανησυχίες. Δεν ξέρω την έκβασή του, αλλά τα συναισθήματα είναι άπειρα, και ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη! 'Απειρες οι φορές που ξυπνώ δακρυσμένη. 'Απειρες και οι φορές που αναρωτιέμαι αν είμαι σωστή μάνα, αν ξέρω πώς να βοηθήσω το παιδί μου, αν ξέρω πώς να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο. 'Απειρες και οι φορές που κοιμάμαι και συνεχίζω να είμαι ξύπνια. 'Η είμαι ξύπνια και προτιμώ να κοιμάμαι. Γιατί μόνο τότε μπορώ να ονειρεύομαι όπως θέλω εγώ! Ονειρεύομαι... έναν κόσμο που εύκολα μπορείς να βρεις βοήθεια για τα πάντα... έναν κόσμο που να σε στηρίζει σε κάθε βήμα σου, να μην ακούς αυτό το ενοχλητικό και συνάμα αποκρυπτικό "Σιγά! Τι έχει το παιδί;".

Το όνομά μου Αθανασία

Εικόνα arlekinos
Εδώ και καιρό σας διαβάζω. Θα θελα να γράψω το δικό μου "βιολόγιο". Είμαι νονά και θεία ενός παιδιού με σύνδρομο Down, αλλά θα μου επιτρέψετε να μιλήσω σε πρώτο πρόσωπο, σαν να είμαι η Αθανασία.

Editorial: Το όνομά μου Αθανασία

Εικόνα arlekinos
Κλικ για να διαβάσετε το βιολόγιο της Arlekinos.Η Αθανασία, 12 ετών με σύνδρομο Down, εξιστορεί σκέψεις και γεγονότα, με λίγη βοήθεια απο τη θεία και νονά της, που εδώ βάζει την πένα της. Στο "βιολόγιο" διαβάζουμε για ένα κορίτσι, που με θάρρος και επιμονή, αντιμετωπίζει ένα - ένα τα προβλήματα έχοντας πλάι της ανθρώπους που τη βοηθούν να ζει φυσιολογικά. Μία ιστορία που μέλλει να φέρει αισιοδοξία... To "βιολόγιο" Arlekinos βρίσκεται σε αυτή τη σελίδα: noesi.gr/blog/arkelinos

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.