Έχουν περάσει κιόλας πέντε χρόνια από την αρχική ανάρτηση μου!

Εικόνα Eleni

Καλημέρα! Έχουν περάσει κιόλας πέντε χρόνια από την αρχική ανάρτηση μου. Το καμάρι μου είναι πλέον εξίμιση ετών! Συνεχιζει να είναι ένα χαρούμενο παιδακι που αγαπάει πολυ να χαμογελάει! Αγαπαει πολυ τις ζουζούνιες, αγαπαει πολυ το παιχνιδι,αγαπαει πολυ την μουσική,τις κουνιες,το σχολείο... Υπαρχει αντίληψη, περπατει,σκαρφαλώνει ένας σωστός Ταρζάν! Οπως κάθε παιδί στην ηλικια του…

Την ίδια στιγμή ομως ο Ορεστης μου δεν μοιαζει με τα παιδιά της ηλικίας του. Δεν μιλάει, δεν αυτοεξυπηρετείται, έχει σημαντικές ελλείψεις στο γνωστικό κομματι… Ο δρόμος είναι ακομα μακρύς και ανηφορικός...

Πλέον όταν με ρωτάνε σχετικά με το παιδί λεω ότι έχει νοητική καθυστέρηση (αυτη είναι η διάγνωση) εχουμε κανει ότι χρειαζόταν, ό,τι μας προτάθηκε από τους γιατρούς και ακομα δεν πήρα απάντηση στο ΓΙΑΤΙ;;

Δεν νομίζω να πάρω και ποτε αλλά τι σημασία έχει, αυτη η απάντηση δεν θα αλλάξει τα δεδομένα… 5 χρονια μετά και είμαι ακομα εδώ! Δεν τελείωσε η ζωή μου όπως πιστευα!

Υπαρχουν μέρες που λεω οκ θα συνεχίσω με αυτό που έχω καί αυτές οι μέρες περνανε, περνανε εύκολα μερικές φορές ανώδυνα, χαρούμενα... Υπάρχουν ομως και οι μέρες που 5 χρονια μετά και ακομα κλαίω μέχρι να με πάρει ο ύπνος, υπάρχουν μέρες που νιωθω οτι δεν μπορω να ανασάνω,υπάρχουν μέρες που νιωθω οτι θέλω να εξαφανίστω…

Έχω καταλαβει από πολυ νωρις οτι δεν περνάει τίποτα από το χερι μου. Το μόνο που μπορω να κάνω ειναι να τον αγαπω! Και αυτό το κανω καλα!

Σχόλια

Χαίρομαι που μου απαντήσατε!!

Εικόνα Έλενα Στρ.

Καλημέρα να χαίρεσαι τον Ορέστη σου, ακόμη εμάς δεν μας έχουν πει κάτι για νοητική υστέρηση δεν περπατάει μέχρι 18 μηνών έλεγε μαμά μπαμπά παπού γιαγιά κ μπαμπά κούνια ένα παιδί χαρούμενο που δεν φαίνεται ότι έχει κάτι τώρα είναι 22 μηνων έχει αρχίσει να ψευτομπουσουλαει σταματούσε να μηλαει δηλαδή δεν λέει πια παπού γιαγιά μαμά ούτε κούνια μόνο βγάζει κραβγουλες.

Αλλά όπως είπες πορεβωμαστε με αυτό με χαρά κ ταυτόχρονα λείπει αλλά περισσότερο νιώθω ότι εγώ δεν έκανα κάτι σωστά για τον μικρό μου Γιαννάκη δεν ξέρω πως να τον βοηθήσω.

Με αγχώνει και το μέλλον!!

Κάλες γιορτές!!   

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.