Έχω δυο αγοράκια με Σύνδρομο Williams

Εικόνα Dim. Ang.

Καλησπέρα σας,καταρχήν είμαι νέο μέλος κ δεν γνωρίζω ακόμη καλά να χειρίζομαι την σελίδα. Έχω 2 αγοράκια ,4χρονων και 11μηνων. Ο μικρός μας διαγνώσθηκε με σύνδρομο Williams όταν ήταν 6 μηνών. Έκτοτε ξεκίνησε αυτό το ατελείωτο ταξίδι. Η 1η μαγνητική όταν ήταν 3 μηνών ήταν καθαρή και τον Οκτώβριο θα κάνουμε επανέλεγχο. Καρδιολογικα είναι OK, όπως κ τα νεφρά του. Στους 8 μήνες έκανε σπασμούς. Νοσηλεύτηκε και ξεκίνησε ενεσιμη αγωγή με ACTH. Ένα μήνα μετά σταμάτησε αυτή η αγωγή με παίρνει Predneau το οποίο σταδιακά μειώνουμε για να ξεκινήσουμε Depakin τον Σεπτέμβριο ( το πρώτο διάστημα θα παίρνει και τα 2).

Εννοείται ότι κάνουμε φυσικοθεραπεία αλλά μετά τους σπασμούς και ειδικά τους τελευταίους δύο μήνες είναι υποτονικός,θέλει να κοιμάται, δεν γκρινιάζει ή να "μπαμπαλιζει". Είναι ανησυχητικά ήσυχος. Μας είπαν ότι το σύνδρομο του τα κάνει αυτά. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω σε αυτή την ηλικία; Είτε ως θεραπεία είτε ως απασχόληση. Δυστυχώς, ακόμη δεν κάθεται, δεν πιάνει αντικείμενα για να παίξει,δεν χαμογελάει μήνες τώρα, συνέχεια σηκώνει τα χεράκια του και τα κοιταει κι έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα με το νερό,δεν το πίνει. Γενικα είναι δύσκολο γιατί νιώθω ότι δεν τον βοηθάω.

Υποθέτω ότι και στο εξής δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, με την βάδιση,την ομιλία κ.τ.λ. Εάν μπορεί κάποιος να μου πει λίγα πράγματα για το πώς το βιώνει ή κάποια συμβουλή θα το εκτιμούσα πολύ. 

Σχόλια

Διάγνωση από γιατρούς

Εικόνα Kris

Νομιζω θα πρεπει να απευθυνθειτε στους γιατρους σας για μια ολοκληρωμενη διαγνωση

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.