Ανακοίνωση εργαζομένων στο Ίδρυμα Σκαραμαγκά — σημ. έχουμε μείνει άφωνοι...

Εικόνα NOESI.gr

Οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα Σκαραμαγκά αντεπιτίθενται προς όλες τις κατευθύνσεις, ωφελούμενους (τροφίμους), γονείς, διοίκηση και υπουργείο και ΜΜΕ — με ανακοίνωσή τους σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες για πλημμελή φροντίδα των ανθρώπων με αναπηρίες, που διαβιούν στο Ίδρυμα Θ.Χ.Π.Π.Α. Σκαραμαγκά.*

Ανακοίνωση εργαζομένων στο Ίδρυμα Σκαραμαγκά: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία.

(*) Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία "Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων Αθηνών" (Θ.Χ.Π.Π.Α.) που βρίσκεται στη Λεωφόρο Σχιστού 1, στον Σκαραμαγκά Αττικής.

Η ανακοίνωση:

«Τον τελευταίο καιρό, βγαίνουν σε μερίδα του Τύπου δημοσιεύματα ψευδή, συκοφαντικά και άδικα. Είναι δημοσιεύματα υποκινούμενα και για λόγους που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε.

«Ο Σύλλογος Γονέων, που τώρα δημιουργήθηκε, διασύρει και συκοφαντεί έναν δημόσιο φορέα που έχει τη φροντίδα των παιδιών τους από 8 ως και 41 συνεχόμενα χρόνια.

«Θέλουμε η κοινωνία να ακούσει την αλήθεια, αλλά να ακούσει συγχρόνως και το δικό μας σπουδαίο καθημερινό αγώνα και την αγανάκτησή μας.»

Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας

«Εμείς οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι νοσηλευτές και ειδικό προσωπικό, θεραπευτές, ψυχολόγοι, γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για μία ομάδα ανθρώπων με βαρύτατα νοσήματα, που χρειάζονται πολύ εξειδικευμένη φροντίδα.

«Η καθήλωση, που γίνεται με βάση το διεθνές πρωτόκολλο και με τις ιατρικές οδηγίες, είναι αναγκαία σε κάποιες περιπτώσεις για την αυτοπροστασία των ίδιων των ατόμων και για την προστασία των άλλων περιθαλπομένων. Και εμείς οι ίδιοι θα προτιμούσαμε έναν καλύτερο τρόπο ελέγχου, που, όμως, φαίνεται πως δεν υπάρχει.

«Οι γονείς που ξέρουν πολύ καλά, (διότι είναι συχνά μάρτυρες κάποιων διεγέρσεων) τι ακριβώς ζούμε, ας το περιγράψουν οι ίδιοι στην κοινή γνώμη.»

Μας χτυπούν και μας βρίζουν

«Αρνούμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τρόμο, με βία, με τρομοκρατία, που προέρχεται από τους ανθρώπους, που θα έπρεπε τουλάχιστον να αποδίδουν σεβασμό στον κόπο και στις υπηρεσίες μας. Αντί αυτού, δεχόμαστε βρισιές, κατάρες για τη ζωή και τα παιδιά μας, κλωτσιές και σπρωξίματα, περιφρόνηση και διαταγές, για τα οποία έχουμε φθάσει και στο αστυνομικό τμήμα.

«Ζητήσαμε επανειλημμένα από τη διοίκηση να μας προστατεύσει και να υποβάλει μήνυση για συγκεκριμένα αδικήματα, όμως, επέλεξε να ανεχθεί γεγονότα, που έθρεψαν το θράσος και όχι μόνον.

«Συγχρόνως, όμως, όλη αυτή η τρομοκρατία δημιουργεί ένα εργασιακό κλίμα και ένα εργασιακό περιβάλλον που εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνον για εμάς τους εργαζόμενους, αλλά και για τα συγκεκριμένα προστατευόμενα άτομα. Η ευθύνη για όσα μπορεί να συμβούν, βαρύνει, όσους δημιουργούν αυτό το κλίμα και θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί, που οι κρατικές αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να εμποδίσουν και να προλάβουν.

«Ανακοινώνουμε στη διοίκηση του φορέα, στο υπουργείο και, βέβαια, στο σωματείο των γονέων ότι "η υπομονή μας τελείωσε"!!!»

Όποιοι έχουν αντιρρήσεις, ας αναλάβουν τους ασθενείς

«Όποιος έχει αντίρρηση για το σύστημα φροντίδας των ανθρώπων με αυτά τα σοβαρότατα προβλήματα, ας προσέλθει να αναλάβει τη φροντίδα τους. Εμείς θα κατέβουμε σε στάση εργασίας και σε απεργία διαρκείας, μέχρι να σταματήσει αυτή η τρομοκρατική συμπεριφορά που δεχόμαστε.»

Εμείς τους αναθρέψαμε, δεν θα τους προδώσουμε

«Ανακοινώνουμε πως θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα αυτών των ατόμων, που οι δικοί τους άνθρωποι τους βγάζουν στα ΜΜΕ με φωτογραφίες, ονόματα και περιγραφές. Για τους ανθρώπους αυτούς, εργαστήκαμε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στο Σκαραμαγκά, για τους ίδιους ανθρώπους δουλεύουμε, παρά την απαράδεκτη συμπεριφορά των δικαστικών συμπαραστατών τους και δεν θα χάσουμε τη δύναμη και την αγάπη μας γι’ αυτούς, αφού εμείς τους έχουμε αναθρέψει και τους ξέρουμε με όλες τις λεπτομέρειες. Σε εμάς βασίζονται και εμείς δεν θα τους προδώσουμε, επειδή κάποιοι έχουν σκοπιμότητες και δεν διστάζουν να τους χρησιμοποιούν.»

Πάρε να περάσετε μια ημέρα μαζί μας 

«Προσκαλούμε κάθε αρμόδιο δικαστικό, υπουργό ή άλλον, να προσέλθει και να περάσει μία ολόκληρη ημέρα μαζί μας στους δήθεν "άθλιους" χώρους φροντίδας τους.»

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.