Φιλική Συμμετοχή από το "Συμβαδίζω"

​"Φιλική συμμετοχή" είναι όταν ένας φίλος έρχεται στην παρέα μας, έρχεται για να πάρει από εμάς, έρχεται να μας δώσει τον καλύτερο του εαυτό, έρχεται γιατί το θέλει. Η Φιλική συμμετοχή είναι μία κοινωνική δράση που απευθύνεται σε άτομα στο Φάσμα του Αυτισμού Υψηλής Λειτουργικότητας, ηλικίας 16 ετών και άνω. Η Φιλική Συμμετοχή στοχεύει να παρέχει οργανωμένες ευκαιρίες για κοινωνική συνδιαλλαγή, σε ένα περιβάλλον όπου τα άτομα θα νιώθουν ασφάλεια και αποδοχή.

Τα μέλη της θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καινούργιους ανθρώπους, να σχετιστούν μαζί τους και να διαμορφώσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοϋποστήριξης. Σε ατομικό επίπεδο, κάθε μέλος θα έχει την δυνατότητα να αναπτύξει την αυτοπεποίθηση και την αυτονομία του, αλλά και να επεκτείνει τα ενδιαφέροντά του.

Τα μέλη του γκρουπ θα βρίσκονται αρχικά με συχνότητα μια φορά τον μήνα στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Συμβαδίζω, ημέρα Σάββατο ή Κυριακή και ώρα 10.00 - 12.00 το μεσημέρι ή 5.00 - 7.00 το απόγευμα. Θα λαμβάνουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες όπως:

  • Προβολή ταινίας - κινηματογράφος.
  • Θέατρο
  • Επιτραπέζια και ηλεκτρονικά παιχνίδια.
  • Βόλτα με τα ποδήλατα.
  • Γυμναστική/Γιόγκα
  • Θεατρικό Παιχνίδι
  • Κατασκευές/Παζλ/Μοντελισμός
  • Φωτογραφία
  • Μαγειρική
  • Δραστηριότητες οργανωμένες από τα ίδια τα μέλη με βάση τα ενδιαφέροντά τους.

Η μηνιαία συμμετοχή κάθε μέλους είναι 15 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 2110120910 (ώρες 15:00 - 20:45, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής)


Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο "Συμβαδίζω" απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους νεαρούς ενήλικες με δυσκολίες που συνάδουν με τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας και Μαθησιακές Δυσκολίες. Η βασική αρχή, που διέπει την επιστημονική ομάδα, αφορά στην συνεχή και συνεπή συνεργασία με την οικογένεια και το περιβάλλον του ατόμου.

Μπορείτε να δείτε την παρουσιάση του ΣΥΜΒΑΔΙΖΩ στον Οδηγό υπηρεσιών του NOESI.gr εδώ: www.noesi.gr/simvadizo

Συνημμένα αρχεία: 

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ► Συνέδριο για τον αυτισμό στην Αλεξανδρούπολη.
To NOESI.gr παρουσιάζει: Προνόησε κι εσύ! (10/06)
Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς φορά Μπλε για τον Αυτισμό!
H Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς και το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού Ν. Καστοριάς διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο ‘Όλοι Διαφορετικοί - Όλοι Ίσοι’ για τη δημιουργία του παζλ του αυτισμού! Δείτε το φωτογραφικό υλικό εδώ.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.