Διαχείριση θυμού;;;

Εικόνα Soula
Καλημερα, ερχομαι παλι να εκφρασω τις μεγαλες αποριες μου. Μιλαμε συμβουλευουμε τα παιδια μας να διαχειριζονται τον θυμο τους, τα νευρα τους. Συμβουλες λογια μεγαλα και παχια που εχουν βγει αμετρητες φορες απο το στομα μου. ΟΚ, εγω τωρα παιρνω μια φαση, ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΗ και ομως εγω δεν μπορω να διαχειριστω εμενα πως εχω την απαιτηση να το κανει το παιδι μου;;

Ημερίδα: "Υποστηρικτική Τεχνολογία για παιδιά με αναπηρία"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Hμερίδα με τίτλο "Εκπαίδευση στη 2η Περιφέρεια: Η υποστηρικτική τεχνολογία στην υπηρεσία των παιδιών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και των οικογενειών τους" στις 7-8 Απριλίου 2009.

Ανεξέλεγκτη συμπεριφορά και αντιμετώπιση

Εικόνα Koinoniologos
Καλησπέρα σε όλους. Έχω ξαναγράψει εμμέσως για την συγκεκριμένη θεματική αλλά όχι για αυτή καθαυτή. Πρόκειται για τη συμπεριφορά του μικρού μου αδερφού (του Γιαννακη), η οποία παραμένει ανεξέλεγκτη παρά τα "όρια" στα οποία υποβλήθηκε, πρακτική που βασίστηκε σε συμβουλές χρηστών (του οποίους και ευχαριστώ πάρα πολυ, καθώς πολλές συμβουλές αποτέλεσαν χρήσιμα εργαλεία). Τι εννοώ όταν μιλάω για ανεξέλεγκτη συμπεριφορά: Ο Γιαννάκης θέλει πάντοτε να περνάει το δικό του.

Απελπισμένοι ή μήπως όχι;!

Εικόνα -Aναστασία
Την Τρίτη πραγματοποιήσαμε το προκαθορισμένο ραντεβού με την κ.Παπαβασιλείου. Κάναμε ΗΕΓ & στη συνέχεια μας δέχτηκε. Τα νέα ευχάριστα! Βελτιωμένη κλινική εικόνα, η καλύτερη εδώ και τρία χρόνια που μας παρακολουθεί (σύμφωνα με τα λεγόμενά της).

Δίλημμα

Εικόνα Nonota21
Στην επιτροπή που πέρασε η κόρη μου μας είπαν (ψυχολόγος και ειδική παιδαγωγός), ότι το παιδί είναι στο φάσμα της ΔΑΔ με καλό δυναμικό (συναίσθημα, απαντητικότητα, στοιχειώδη λόγο). Γνωστά όλα αυτά. Τα άγνωστα είναι ως εξής: καλύτερα να μη πάει στο ειδικό σχολεό για αυτισμό στο Αιγάλεω, γιατί έχει πολύ πιο βαριά περιστατικά. Τί επιλογές έχουμε;

Αισθητηριακή ολοκλήρωση, Κέντρο δυτικά προάστια, ή κέντρο Αθήνας;

Εικόνα Nonota21

Θα ήθελα και πάλι τη βοήθεια των φίλων που γνωρίζουν σχετικά με την αισθητηριακή ολοκλήρωση. Μας προτάθηκε από την ψυχολόγο για την κόρη μας να κάνει τέτοια μαθήματα. Είναι στο φάσμα της ΔΑΔ, 6,5 ετών, βελτιώνεται κάπως στην επικοινωνία και στο λόγο, αλλά έχει μεγάλη διάσπαση προσοχής. Μας προτάθηκε γνωστό κέντρο στον Α. Στέφανο, αλλά είναι πολύ μακριά από εμάς που μένουμε Πετρούπολη. Γνωρίζει κανείς κάτι για δυτικά προάστια, ή κέντρο; Ακόμη, ψάχνουμε για κάποια ασχολία για το παιδί. Κολύμπι γιατί της αρέσει, ή κάτι που έχει σχέση με γυμναστική, όπου έχει κλίση.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.