Ειδικό Δημοτικό Καλλιθέας

Εικόνα Eftihia
Εδώ και πολύ καιρό δεν έχω γράψει γιατί πολλά έχουν αλλάξει στη ζωή μου και έπρεπε να αντιμετωπίσω τις αλλαγές και να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Προσωπικοί λόγοι με οδηγούν να μετακομίσω από την επαρχία στην Αθήνα, μαζί με τον 7χρονο γιο μου με ΔΑΔ.

Αμ' έπος αμ' έργον κυρία Υπουργέ

Εικόνα ligeri
Στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009, η Υπουργός Υγείας και Πρόνοιας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μεταξύ άλλων είπε...

Νόμος για τον Αυτισμό: Ψηφίζεται ο πρώτος στην Αγγλία

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Το Νομοσχέδιο για τον αυτισμό, που έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής του Κόμματος των Συντηρητικών στην Αγγλία, Gheryl Gillam, και η Εθνική Οργάνωση της Αγγλίας για τον Αυτισμό (National Autistic Society - NAS), κατάφερε να φτάσει έως το τελικό νομοπαρασκευαστικό στάδιο, ώστε να αποτελέσει σύντομα τον πρώτο Νόμο για τον Αυτισμό. Ένα σημείο που τονίζεται ως ιδιαιτέρως σημαντικό είναι ότι πρόκειται για τον πρώτο Νόμο, που αφορά συγκεκριμένη αναπηρία και είναι αποκλειστικά σχεδιασμένος για να διαφυλάξει τα δικαιώματα μία συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με αναπηρία.

Ψάχνουμε παιδονευρολόγο

Εικόνα nikoleta
Θα ήθελα την βοήθειά σας για τον ανηψιό μου που είναι τεσσάρων ετών και εβαλε κοχλιακό πριν ενάμιση χρόνο. Παρά το γεγονός οτι κάνει λογοθεραπεία για έναν χρόνο, δεν μιλάει ακόμα.

Χρήση ορθοστάτη σε νήπιο με ήπιο κινητικό πρόβλημα

Εικόνα nikos nikos
Εχω ενα αγοράκι 20 μηνών με ιστορικό προωρότητας και περπατά στις μύτες των ποδιών τους τελευταίους 2 μήνες, παρουσιάζει ασυμμετρία με αριστερή ιπποποδία και ελαφρά εσω στροφή.

Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θεσσαλονίκης

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, για τη στήριξη απόρων οικογενειών, ιδρύει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η λειτουργία του θα αρχίσει το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου στην οδό Μοναστηρίου 124.

Ημερίδα: "Βήματα προς την Πραγματική Ένταξη"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Λογότυπο για τo ΠΕΤΑΓΜΑ και την TACTΟ Σύλλογος Γονέων για την Αυτόνομη Διαβίωση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Το Πέταγμα» και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «TACT HELLAS» διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: "Βήματα προς την Πραγματική Ένταξη", την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009, ώρα: 17.00-20.30, στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου.

Είσοδος ελεύθερη.

Είχα καιρό να γράψω

Ήθελα να μοιραστώ πως τους τελευταίους μήνες έκλαψα πέρασα τα σκαλοπάτια απο την ανωριμότητα στην ωριμότητα. Διεκδικώ κατακτω ακόμα και αν φοβάμαι ονειρεύομαι πως όλα θα πάνε καλά. Αν κι ακόμα ο δρόμος είναι μακρύς.

Ημερίδα: "Ένταξη παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Γενικό Σχολείο"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα "Ένταξη παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Γενικό Σχολείο - Επικοινωνία / Κοινωνικές Δεξιότητες και Συναισθηματική Αγωγή - Τρόποι ένταξης στην ομάδα της τάξης, μέσω διαχείρισης συναισθημάτων - Βιωματικό σεμινάριο με πρακτική άσκηση" οργανώνει στις 21 – 22 Νοεμβρίου 2009 στο Δημαρχείο Χολαργού (Αίθ. Μίκης Θεοδωράκης), το Περιοδικό & κίνηση γονιών «Παιδί – ειδικά Δικαιώματα» και η Ε.Δ.Α.Α.Φ. (Ένωση γιά τα Δικαιώματα Ατόμων του Αυτιστικού Φάσματος) υπό την αιγίδα της οποίας διοργανώνεται το σεμινάριο.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.