Ειδικό Δημοτικό Καλλιθέας

Εικόνα Eftihia
Εδώ και πολύ καιρό δεν έχω γράψει γιατί πολλά έχουν αλλάξει στη ζωή μου και έπρεπε να αντιμετωπίσω τις αλλαγές και να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Προσωπικοί λόγοι με οδηγούν να μετακομίσω από την επαρχία στην Αθήνα, μαζί με τον 7χρονο γιο μου με ΔΑΔ.

Αισθάνομαι πως χάνω! Χρειάζομαι τη γνώμη σας...

Εικόνα Eftihia
Χάνω το χρόνο μου και τα λόγια μου προσπαθώντας να πείσω την υπόλοιπη οικογένεια - σύζυγο, γονείς, πεθερικά - για την αξία της σωστής διατροφής. Ο γιος μου, 5,5 ετών σήμερα ακολούθησε για 2 περίπου μήνες ειδική διατροφή. Η βελτίωση δεν ήταν εντυπωσιακή, αλλά υπήρχε.

Τα προβλήματα της επαρχίας

Εικόνα Eftihia
Διαβάζοντας τα παλαιότερα "βιολόγια", πρόσεξα πως όλοι λίγο ή πολύ αντιμετωπίζουμε παρόμοιες καταστάσεις. Αδιαφορία, υποσχέσεις για προγράμματα που δεν υλοποιούνται, καθημερινή μάχη με αδιάφορους εκπαιδευτικούς δημοσίων σχολείων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας ως ένα επιπλέον πρόβλημα. Παρόλα αυτά, έχω την εντύπωση πως στην επαρχία το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, εφόσον οι επιλογές μας είναι περιορισμένες. Στην περιοχή μου η μόνη δωρεάν επιλογή για άτομα που έχουν ιδιαιτερότητες είναι το ειδικό σχολείο (ενικός αριθμός).

Γειά σας, έχω ένα αγοράκι 4,5 ετών με ΔΑΔ

Εικόνα Eftihia
Ονομάζομαι Ευτυχία και αποφάσισα να γίνω μέλος γιατί εδώ βρήκα ανθρώπους με κοινά προβλήματα και αναζητήσεις. Έχω ένα αγοράκι 4,5 ετών με ΔΑΔ. Ήταν ένα φυσιολογικό μωρό. Περπάτησε και μίλησε κανονικά. Αν και λίγο υπερκινητικό ήταν πάντα ένα ήσυχο παιδί. Του άρεσε να βρίσκεται κοντά σε παιδιά, αρκεί να μην έκαναν φασαρία. Όταν πηγαίναμε σε γιορτές όπου η μουσική ήταν δυνατή και τα παιδιά πολλά, δεν έφευγε από κοντά μου. Οι άλλες μητέρες παίνευαν το "καλό παιδί" που δεν κάνει ζημιές ούτε φασαρία και πίστευα πως όλα ήταν φυσιολογικά. Απλώς ήταν λίγο ντροπαλός.
Νέο "βιολόγιο" στο NOESI.gr!

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.