Χρήση ορθοστάτη σε νήπιο με ήπιο κινητικό πρόβλημα

Εικόνα nikos nikos
Εχω ενα αγοράκι 20 μηνών με ιστορικό προωρότητας και περπατά στις μύτες των ποδιών τους τελευταίους 2 μήνες, παρουσιάζει ασυμμετρία με αριστερή ιπποποδία και ελαφρά εσω στροφή. Η διάγνωση είναι οτι εχει ελαφρα μορφή σπαστικής διπληγίας με αριστερή επικράτηση. Τον πηγαίνω για φυσικοθεραπείες και μου είπαν να μπει το αγορακι μου σε ορθοστάτη. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπαίνουν σε ορθοστάτη, παιδάκια που περπατάνε. Ευχαριστώ πολύ

Σχόλια

Niko καλησπέρα

Εικόνα Ιωάννα
καλησπερα. 1. ποιος σου συστησε ορθοστατη για το παιδι; 2. χωρις να ειμαι θεραπευτης εχω την εντυπωση απο οσα εχω δει τα 3 τελευταια χρονια απο το δικο μου παιδι οτι σε ορθοστατη μπαινουν παιδακια υποτονικα ειτε υπερτονικα που δεν μπορουν να σταθουν...δλδ ο κορμος τους δεν τους κραταει..δεν στεκεται και ειτε καμπουριαζουν ειτε φευγει προς αριστερα η δεξια η μπρος η πισω!συχγωρεστε με για τους όρους μου αλλα προσπαθω να τα πω οπως τα εχω αντιληφθει εγω τοσα χρονια...και να γινουν και κατανοητα. πιστευω οτι μαλλον ναρθηκες χρειαζεστε για τα ποδαρακια του παρα ορθοστατηση...φυσικα βεβαια μετραει παντα η γνωμη του φυσιοθεραπευτη ...αλλα απο τα οσα γραφεις δεν μπορω να καταλαβω γιατι το παιδι να μπει σε ορθοστατη! ισως αν επερνες και δευτερη γνωμη να ηταν καλυτερα..λεω εγω τωρα!
like4

Ορθοστατη

Εικόνα Emma
Το ορθοστατη μπορει να ειναι και για υπερτονια στα κατο ακρα, κραταει τα ποδια στη σωστη θεση ενω τεντωνη την γαμπα (πιο αναλυτικα θα ειναι ο φυσικοθεραπευτης). Το εκανε ο γιος μου για το ιδιο, ενω δεν φορουσε ναρθηκες γιατι πολλη ευκολα τα εβγαλε. Δευτερη γνωμη παντα ειναι καλη και μια αξιολογιση απο εναν ορθοπεδικος.
like6

Για τον ορθοστάτη

Εικόνα Ιωάννα
Εχει δικιο η emma. ο ορθοστατης κραταει σε απαγωγη τα ποδια του παιδιου τοσο στο υψος πανω απο τα γονατα οσο και κατω. οποτε ισως εχει θεση ο ορθοστατης για τον μικρο σου. παντως καλο ειναι να επισκεφτειτε και εναν παιδορθοπεδικο, συστηνω τον Κανελλοπουλο, ειναι νεος γιατρος σχετικα εχει εμπειρια απο ελλαδα και εξωτερικο ( αμερικη αν δεν κανω λαθος) και ασχολειτε με τα περιστατικα του αρκετα ετσι ωστε να μην φυγεις με αποροιες. επισης ειναι γιατρος που δεν βαζει χειρουργια απλα για να χειρουργησει...κρινει και εκτιμα το περιστατικο συνολικα και ειναι πολυ συνεργασιμος γενικα και με τους ααλους θεραπευτες του παιδιου..δεν ειναι κακο μια παιδορθοπεδικη εκτιμηση...γιατι ο ορθοστατης κοστιζει και αν δεν τον καλυπτει το ταμειο δεν ειναι και μικρο εξοδο...κοιταξτε και την λυση μηπως βρειτε και κανεναν δανικο ορθοστατη να κανετε την δουλεια σας...μερικες φορες οι γονεις εξυπηρετουνται μεταξυ τους...εμεις ειχαμε δανικο τον πρωτο μας ορθοστατη μεχρι που πηραμε δικο μας μεγαλυτερο για να τον εχουμε τα επομενα 4 χρονια γιατι δεν χορηγει νωριτερα το ικα.μην φοβαστε τον ορθοστατη...ισα ισα...στο παιδακι σας μαλλον ειναι προσωρινη βοηθεια και οχι μονιμη οπως σε αλλα παιδακια...ο κανελλοπουλος ειναι απεναντι απο την εισοδο του μαιευτηριου Μητερα στο μαρουσι αν θελετε να κλεισετε ραντεβου καντε το αμεσα γιατι μαλλον θα ειναι μετα τα χριστουγεννα! φιλικα, dany d
like5

Συμφωνώ για τον Κανελλόπουλο

Εικόνα Γιάννης_1970
Συμφωνω για τον Κανελλοπουλο, πολυ σοβαρος και σωστος επιστημονας. Δεν σε βαζει στο χειρουργειο για τα λεφτα.
like5

Tι βοηθήματα θα χρησιμοποιεί το παιδί

Εικόνα ralou
Το τι βοηθήματα θα χρησιμοποιήσει ένα παιδί θα το αποφασίσει ΜΟΝΟ ο ΓΙΑΤΡΟΣ του. Ο φυσιοθεραπευτές μπορούν να προτείνουν κάτι, αλλά ουσιαστικά ακολουθούν τις εντολές του γιατρού.
like3

Προς Ralou

Εικόνα Ιωάννα
Διαφωνω με την θεση σου, διοτι πολλες φορες ο φυσιοθεραπευτης μπορει να εχει πιο ολοκληρωμενη εικονα και επομενως αποψη για το παιδι που καθε μερα σχεδον πλαθει στα χερια του( εφοσον μιλαμε για σοβαρο θεραπευτη που ξερει την δουλεια του!!!) Ο γιατρος πολλες φορες βλεπει το παιδι κατω απο ορισμενες συνθηκες και μαλιστα οχι και τοσο συχνα (διοτι για παραδειγμα ενας π.χ παιδονευρολογος θα δει το παιδι με την υποτονια ή την υπερτονία μια φορα στο 6μηνο -εαν δεν συντρεχει αλλος λογος για να το βλεπει πιο συχνα- τις περισσοτερες φορες...). Επομενως ο φυσιοθεραπευτης εχει πιο εμπεριστατωμενη αποψη!!! Δεν θελω να ακυρωσω την υποσταση του γιατρου με την αποψη μου αυτη (ο οποιος γιατρος παντα πρεπει να εχει μια συνεχεια για την προοδο του παιδιου σε συνεργασια με τους θεραπευτες φυσιο, εργο και λογο ενος παιδιου)ΑΛΛΑ εχουμε δει και περιπτωσεις που μια στιγμιαια εκτιμηση ενος γιατρου να εχει στραβωσει το περιστατικο ή να εχει δημιουργησει αγχη φοβιες στους γονεις που ειναι σαφως οι καλυτεροι κριτες της εξελιξης και της βελτιωσης του παιδιου τους!!! Π.χ. δεν μπορει επειδη ο παιδονευρολογος να ειδε ενα παιδακι με εγκεφαλικη παραλυση και σπαστικοτητα να του τρεχουν λιγα σαλακια μια φορα σε μια επισκεψη να προτεινει στους γονεις να τσιμπισει λιγο τους σιελογονους αδενες με κατι σαν το bottox για να σταματησει η σιελοροια που αυτος ειδε... και ο γονιος να ξερει οτι του παιδιου του δεν του τρεχουν σαλια αλλα επειδη εβγαζε ενα τραπεζιτη εκεινη την εποχη ειχε πιο πολλα σαλακια απο αλλη φορα!!! Μην τρελαθουμε κιολας!!! Θεωρω οτι ο φυσιοθεραπευτης και ο εργοθεραπευτης που εχουν σοβαροτητα και εμπειρια μπορουν να ειναι πολυ καλοι αξιολογητες σε οτι αφορα τα βοηθηματα του τυπου ορθοστατη ή ναρθηκες ή ακομα ακομα και bottox(ποτε δλδ να το κανει το παιδι). Αν και παλι ειμαι υπερ της καλης συνεργασιας ολων αυτων για την προοδο του παιδιου που δυστυχως δεν υπαρχει πολλες φορες και ειναι κριμα να τρωγονται σαν τα σκυλια!!!Γνωριζω περιπτωση παιδιου που επρεπε να φορεσει ναρθηκες οχι σταθερους και ο γιατρος επεμενε σε σταθερους ναρθηκες σε αντιθεση με τον θεραπευτη του παιδιου και το παιδι πηγε πισω!!!Μολις αλλαξαν ναρθηκες αμεσως εστρωσε και εδωσε πολυ περισσοτερη βελτιωση το παιδι!!!Τωρα σε οτι αφορα θεραπειες αλλου ειδους που εχουν να κανουν με αγωγες φαρμακων εκει εχει θεση μονο ο γιατρος!!!
like0

Προς dany d

Εικόνα ralou
Θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το πλήθος των πληροφοριών που γνωρίζει η κάθε ειδικότητα χωριστά. Σαφώς και ο κάθε θεραπευτής έχει περισσότερες λεπτομέρειες για το επίπεδο, τις ικανότητες και τις αδυναμίες του κάθε παιδιού (και αλίμονό του αν μετά από συχνή επαφή με το παιδί, τις αγνοούσε!!). Γι΄ αυτό το λόγο εξάλλου, οι σοβαροί επαγγελματίες γράφουν εκθέσεις προόδου, (που δείχνουν αυτήν την εικόνα), προς τους γιατρούς. Οι γιατροί από την άλλη, συνεκτιμούν : τα ευρύματα των όποιων εξετάσεων έχουν γίνει, + την κλινική εικόνα του παιδιού κατά την εξέταση, + τις εκθέσεις των θεραπευτών, + τις όποιες πληροφορίες τους δίνουν οι γονείς ( οι οποίες είναι και υψίστης σημασίας, αφού οι γονείς είναι οι μόνοι που έχουν την ολοκληρωμένη εικόνα του παιδιού σαν οντότητα), και καθορίζουν την πορεία της θεραπείας. Τέλος, θεωρώ ό,τι τα παραδείγματα που έδωσες, είναι άκυρα, μιας και έβαλες «περιπτώσεις» (δικός σου ο χαρακτηρισμός). Δυστυχώς, αυτές οι «περιπτώσεις» υπάρχουν, και στον κλάδο των γιατρών, αλλά και στους κλάδους των φυσιοθεραπευτών και εργοθεραπευτών. Ένας γιατρός που ( στην «περίπτωσή» σου), δεν ρωτά «έτσι τρέχουν πάντα τα σάλια;», για να πάρει την όποια πληροφορία χρειάζεται, μοιράζεται το ίδιο μυαλό με τον φυσιοθεραπευτή που προσπαθεί να πουλήσει συγκεκριμένο βοήθημα σε γονέα, λέγοντάς του «τι να σου πεί ο γιατρός; εγώ που τα δουλεύω τόσον καιρό δεν τα ξέρω;»(δική μου «περίπτωση» αυτή). Αν τώρα, άτομα που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να συνεργάζονται , «τρώγονται σαν τα σκυλιά», τότε αυτά τα άτομα στερούνται στοιχειώδους σοβαρότητας, είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ, και απλά τα διαγράφεις.
like5

Ralou, απλά συμφωνώ με τον τρόπο που το προσέγγισες τώρα

Εικόνα Ιωάννα
απλα συμφωνω με τον τροπο που το προσεγγισες τωρα...η διαφορα μας ειναι οτι ειμαστε γονεις και τα αγχη μας ειναι πολυ περισσοτερα απο καποιον που κανει απλα την δουλεια του και μαλιστα καλα!στον αγωνα που κανουμε για την βελτιωση της καταστασης της υγειας των παιδιων μας υπαρχουν πολλοι ανεγκεφαλοι σε διαφορα επιπεδα απο θεραπευτες , γιατρους , επιτροπες ταμειων οι οποιοι απλα το προσεγγιζουν το ολο θεμα κανοντας την ζωη μας πιο δυσκολη ή ακομα και αν θες περιισοοτερο στεσογονα δημιουργόντας θέματα απλα για οικονομικο οφελος και οχι μονο! εχεις δικιο..δεν διαφωνω μαζι σου...θα ηταν πολυ καλυτερα τα πραγματα αν καποιοι σκεφτονταν απλα ανθρωπινα με σοβαροτητα , αξιοπρεπεια , επαγγελματισμο...σκεψου ομως οτι υπαρχουν παιδια και γονεις που δεν εχουν την πολιτελεια της αλλης επιλογης και επομενως και της διαγραφης!!!
like4

Xρηση ορθοστατη σε νηπιο με ηπιο κινητικο προβλημα

Εικόνα ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ  ΙLIDA
Στο αγοράκι σας πρέπει να δώσετε πολύ προσοχή, όχι μόνον στο πρόβλημα που αναφέρεσθε , διότι αυτό τελικά είναι μέρος ενός γενικώτερου προβλήματος που υπάρχει και σας το αναφέρω διότι έχω προσωπική βιωματική σχέση με το - άθλημα - χωρίς να είμαι ιατρός . Γίνομαι συγκεκριμένη. Φυσικά και δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ορθοστάτη διότι απλούστατα θα στερήσετε στο παιδί σας την δυνατότητα να σταθεί όρθιο στην ζωή του και να περπατήσει φυσιολογικά ως άνθρωπος αργότερα. Πρέπει το αγοράκι σας να ασκηθεί πρώτα στο να έρπει, μετά να μπουσουλήσει - αρκουδίσει και ύστερα να περπατήσει , όταν αυτό αισθανθεί έτοιμο , χωρίς βοηθήματα , εκτός και άν αποφασίσετε για όλη την ζωή του να στηρίζεται σε διάφορα βοηθήματα. Υπάρχει η ιστοσελίδα www.IAHP.org που μπορεί αποτελεσματικά να σας βοηθήσει, καθώς και εγώ στο παρελθόν βοηθήθηκα αποτελεσματικά για το παιδί μου. ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΙLIDA Email:heliosrea@yahoo.gr
like1

Θεραπευτική κολύμβηση

Εικόνα stellakanelli
Όσο αφορά τους ορθοστάτες κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή οπότε δε θα μπορούσα να εκφέρω άποψη χωρίς να ξέρω ουσιαστικά την περίπτωση.Γενικά θεωρώ ότι ο θεραπευτής που δουλεύει με το παιδάκι σας θα έχει μία πλήρη εικόνα και θα το λέει ωστε να προχωρήσει το παιδί ένα βημα παραπάνω.Από εκεί και πέρα μία δευτερη γνώμη από ειδικό πάντα χρησιμη είναι.Εγώ αυτο που θα ήθελα να σας προτείνω είναι η θεραπευτική κολύμβηση που πραγματικα βοηθά πάρα πόλύ σε τετοιες περιπτώσεις.
like4

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.