Εσώρουχα φορμάκια

Εικόνα Kostas Maria Danai
Έχω ένα παιδάκι με ειδικές ανάγκες, το οποίο δεν περπατάει. Έχει ύψος 110 εκατοστά. Και δεν βρίσκω εσώρουχα φορμάκια στο μέγεθός της. Μήπως ξέρετε αν μπορώ να βρω κάπου, ακόμα και στο εξωτερικό; Έψαξα στο Internet όμως δεν μπόρεσα να βρω.

Έρευνα: Η βλάβη νευρικών κυκλωμάτων στον αυτισμό είναι αναστρέψιμη

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Τα αυτιστικά παιδιά υποφέρουν από μια βαθιά εξελικτική διαταραχή του εγκεφάλου με πολλαπλές επιδράσεις, η οποία εμφανίζεται με ένταση κατά την πρώιμη παιδική ηλικία.

Κέντρο Ημέρας ενηλίκων αυτιστικών ατόμων "ο Σείριος"

Εικόνα toulita

Καλησπέρα σε όλους. Έχω έναν αδελφό 27 ετών με αυτισμό και νοητική στέρηση. Πρόσφατα ανακάλυψα (για την ακρίβεια είδα το σχολικό στο δρόμο και - βλέποντας την επιγραφή - κόντεψα να τρακάρω για να προλάβω να αντιγράψω τα στοιχεία επικοινωνίας) ένα Κέντρο Ημέρας για ενήλικα αυτιστικά άτομα. Το Κέντρο λέγεται Σείριος, βρίσκεται στο Γέρακα. 

Οργάνωση ομαδικών προγραμμάτων

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Σε συνέχεια του άρθρου για τα: "Ομαδικά προγράμματα για παιδιά και ενηλίκους", το NOESI.gr έχει αναπτύξει δίκτυα επικοινωνίας και συνεργασίας με διάφορους χώρους, φορείς και επαγγελματίες, που μπορούν να αναλάβουν ή να φιλοξενήσουν ομαδικά προγράμματα. Oργανώνουμε τα προφίλ των ομάδων - δηλ. το βασικό πρόγραμμα που θα περιέχουν σε μηνιαία βάση.

Δεν υπάρχουν «'Αλλοι» πια

Εικόνα ligeri
Δεν υπάρχουν «Άλλοι» πια. Η ύπαρξη των "άλλων" είναι πλέον δεδομένη. Δεν είναι ένα κατ' εξαίρεση φαινόμενο που ενίοτε συναντούσαμε και αποφεύγαμε να διασταυρωθούν τα βλέμματα μας όταν συναντούσαμε έναν άνθρωπο με Αναπηρία οποιασδήποτε φύσεως.

Επίδομα απροστάτευτων τέκνων

Εικόνα angelina2012
Καλησπέρα σας. Είμαι άνεργη και διαζευγμένη μητέρα 2 ανήλικων παιδιών των οποίων εχω και την επιμελεια. Πέρυσι έπαιρνα επίδομα ανεργίας το δήλωσα στην φορολογική μου δήλωση όπως και την διατροφή των παιδιών (1500ε!!!). Θα είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ μέχρι τέλη Φεβρουαρίου. Πήγα στην Πρόνοια της περιοχής μου να δω αν δικαιούμαι το επίδομα απροστάτευτων τέκνων κι επειδή έπαιρνα επίδομα ανεργίας μου είπαν πως δε το δικαιούμαι και με έδιωξαν.

Οδηγός Πρόνοιας (5η έκδοση)

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Ο Οδηγος Πρόνοιας (5η έκδοση) κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες. Περιέχει την παρουσίαση Κέντρων, Συλλόγων Γονέων, Επιστημονικών Σωματείων, σε ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι ο μεγαλύτερος Οδηγός μας έως τώρα, πιο ενημερωμένος, πιο λειτουργικός και πιο ...όμορφος απο πριν. Ανασχεδιασμένος από την αρχή, ο Οδηγός Πρόνοιας (5η έκδοση) απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να έχουν μία εικόνα των φορέων στην ειδική αγωγή και την ψυχική υγεία.

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας – ΔΕΠΥ (ADHD)

Εικόνα NOESI.gr

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) είναι ένα σύνδρομο που αναφέρεται σε άτομα, που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες με την προσήλωση της προσοχής τους σε μία δραστηριότητα ενώ ενδέχεται, παράλληλα, να εμφανίζουν σωματική υπερδραστηριότητα. Ειδικότερα τα άτομα με ΔΕΠ-Υ χαρακτηρίζονται από απροσεξία, αδεξιότητα, δυσκολίες στην αφοσίωση στις σχολικές υποχρεώσεις ή τη συμμόρφωση σε υποδείξεις. Η διαταραχή μεταφράζεται ως ανικανότητα ρύθμισης της συμπεριφοράς. Συχνά, σχετίζεται με αρνητικές επιδόσεις στο σχολείο, καθυστέρηση (ελλείμματα) στη μάθηση και στην επικοινωνία.

Ψάχνετε πλαίσιο ή φορέα; Τους καταγράφουμε, σας τους παρουσιάζουμε πανελλαδικά!
Μάθετε περισσότερα εδώ www.pronoise.org.

Παλαιότερα το σύνδρομο αναφέρονταν ως "Υπερκινητική Διαταραχή" ενώ σήμερα αναφέρεται επίσης με τον παραπλήσιο όρο "Διάσπαση Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα". Το όνομα με το οποίο παρουσιάζεται στη διεθνή βιβλιογραφία είναι ADHD και προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (μεταφράζεται "Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας).

Νέα για το σύνδρομο Angelman

Εικόνα mariapent

FAST - Ξεκίνησε κλινική δοκιμή Καταχωρήθηκε στις 19 του Ιούλη 2012 από τον Edwin Weeber Ο καθηγητής Weeber με την οικογένεια Schwarzrock.

 Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους γονείς που έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο μινοκυκλίνη κλινική δοκιμή. Η κλινική δοκιμή ξεκίνησε με το χρονοδιάγραμμα 16, Απριλίου, 2012.

Είμαστε τώρα σε ένα σημείο όπου το ήμισυ των ασθενών που έλαβαν το φάρμακο για οκτώ εβδομάδες και αρχίζουν να δει για παρακολούθησή τους ραντεβού.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.