Οργάνωση ομαδικών προγραμμάτων

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Σε συνέχεια του άρθρου για τα: "Ομαδικά προγράμματα για παιδιά και ενηλίκους", το NOESI.gr έχει αναπτύξει δίκτυα επικοινωνίας και συνεργασίας με διάφορους χώρους, φορείς και επαγγελματίες, που μπορούν να αναλάβουν ή να φιλοξενήσουν ομαδικά προγράμματα. Oργανώνουμε τα προφίλ των ομάδων - δηλ. το βασικό πρόγραμμα που θα περιέχουν σε μηνιαία βάση.

Αναπτύσσουμε μοντέλο οργάνωσης ομαδικών προγραμμάτων, με κεντρικό συντονισμό, εποπτεία, αξιολόγηση. Τα προγράμματα αφορούν παιδιά, ενηλίκους και γονείς.
Το NOESI.gr ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2012 την οργάνωση των ομαδικών προγραμμάτων. Συνεχίζουμε με τη συγκρότηση των ομάδων και περί τα μέσα Οκτωβρίου θα ανακοινώσουμε την έναρξη των πρώτων ομαδικών προγραμμάτων. NEO! Αναλυτικά, οι παρουσιάσεις των ομαδικών προγραμμάτων Το NOESI.gr δέχεται αιτήσεις για συμμετοχή σε ομαδικά προγράμματα, βάσει της ηλικίας, του είδους της διαταραχής ή δυσκολίας, της περιοχής κατοικίας, των ενδιαφερόντων / αναγκών των παιδιών και ενηλίκων. NEO! Αναλυτικά, τα προφίλ των μελών που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον Το κόστος συμμετοχής στα προγράμματα καθορίζεται από τους επαγγελματίες ή τους φορείς, που οργανώνουν τις ομάδες, ανάλογα με τον αριθμό των μελών, το χώρο και το είδος του προγράμματος. Ενδεικτικά, το NOESI.gr θα προβάλλει προγράμματα που είναι αποδοτικά και όχι ακριβά.

Συνοπτικά, σχεδιάζουμε ομαδικά προγράμματα για παιδιά με επίκεντρο:

  • μαθησιακές δυσκολίες / υποστήριξη μάθησης
  • άθληση
  • χορό, θέατρο, μουσική
  • παιχνίδι για μικρά παιδιά
  • Οι ομάδες των παιδιών θα αφιερώσουν κάποιες συναντήσεις στην εκπαίδευση σε δεξιότητες καθημερινής ζωής (κυκλοφοριακή αγωγή, ψώνια, αυτονομία). Για παράδειγμα, θα οργανωθεί επίσκεψη σε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ημέρα για ψώνια και επίσκεψη σε εμπορικό κέντρο, προγραμματισμός για εορτές Χριστουγέννων κ.ά.

Συνοπτικά, σχεδιάζουμε ομαδικά προγράμματα για ενηλίκους με επίκεντρο:

  • κοινωνική ένταξη και συναναστροφή (ενήλικοι)
  • εκπαίδευση σε δεξιότητες καθημερινής ζωής (κυκλοφοριακή αγωγή, ψώνια, αυτονομία)
Επίσης, οργανώνουμε oμάδα γονέων, με έμφαση την υποστήριξη σε θέματα που αφορούν τα παιδιά τους, όπως:
  • συναναστροφή με συνομιλίκους,
  • κοινωνική και η επαγγελματική ένταξη,
  • ανάπτυξη αυτονομίας στις δεξιότητες της καθημερινής ζωής.

Φορείς ή επαγγελματίες που ενδιαφέρονται φιλοξενήσουν ή να αναλάβουν μέρος των προγραμμάτων, θα πρέπει να έχουν κάνει αίτηση για συμμετοχή στα δίκτυα του NOESI.gr, "Προνόησε" για φορείς και "Specials" για επαγγελματίες (δείτε τους χάρτες μας).

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.