Κέντρο Ημέρας ενηλίκων αυτιστικών ατόμων "ο Σείριος"

Εικόνα toulita

Καλησπέρα σε όλους. Έχω έναν αδελφό 27 ετών με αυτισμό και νοητική στέρηση. Πρόσφατα ανακάλυψα (για την ακρίβεια είδα το σχολικό στο δρόμο και - βλέποντας την επιγραφή - κόντεψα να τρακάρω για να προλάβω να αντιγράψω τα στοιχεία επικοινωνίας) ένα Κέντρο Ημέρας για ενήλικα αυτιστικά άτομα. Το Κέντρο λέγεται Σείριος, βρίσκεται στο Γέρακα. 

Επικοινώνησα με τον υπεύθυνο του Κέντρου (κος Πορφύρης) ο οποίος ήταν ομολογουμένως πολύ ευγενικός, αναλυτικός στις περιγραφές του και πρόθυμος να απαντήσει σε όλες μου τις απορίες. Συγκεκριμένα μου είπε ότι στα "παιδιά" που πηγαίνουν εκεί εφαρμόζεται η μέθοδος TEACCH για την οποία έχω διαβάσει πολύ στο ιντερνετ και την οποία έχουμε εφαρμόσει (έμοιαζε τουλάχιστον...) και στον αδελφό μου είτε σε ειδικά σχολεία που πήγαινε παλιότερα είτε στο σπίτι με ειδική παιδαγωγό είτε εμείς οι ίδιοι. Μου μίλησε και για εξωσχολικές δραστηριότητες, μου είπε επίσης ότι μπορούμε να πηγαίνουμε και 2-3 φορές την εβδομάδα αν δεν θέλουμε κάθε μέρα.

Γενικά, μου άφησε πολύ καλή εντύπωση... Όλα τα "παιδιά" εκεί είναι χαμηλής λειτουργικότητας όπως και ο Κωστής μου... Σήμερα θα ξαναπάρω να κλείσω και ένα ραντεβού, να δω το Κέντρο ιδίοις όμμασι. Παρακαλώ όποιον γονέα ή ειδικό έχει κάποια πληροφορία για το συγκεκριμένο Κέντρο Ημέρας ή - ακόμα καλύτερα - έχει προσωπική εμπειρία να μου απαντήσει είτε εδώ είτε στο mail μου. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Με αγωνία...
Τούλα Σταθούλια

 

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.